Header

Hej!

Då var det dags för denna tradition igen. Eurovision. Det är timmar långt och man vet knappt om man ska kunna hålla sig vaken tills vinnaren koras. Idag höll jag mig vaken, och då vann sorgligt nog inte det land jag hade trott, Australien. Typ Adele röst, så att man får gåshud och bara ryser av hur bra låten är och däremot hur bra hennes röst är!

Detta år tog som ni alla vet, Ukraina hem vinsten. Var det för budskapet, politiken, som vissa vill kalla det? Jag förstod inte riktigt hur Europa tänkte.


Men kul för Ukraina, Grattis!
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gokväll på er!

Sommaren, eller ja iallafall, våren har äntligen kommit på riktigt nu. Sol och värme, det är något som uppskattas. Vid två-tiden började jag min lång-helg. Tog mig en lång löparrunda i fina vädret. Fick lite Feeling och sprang milen. Mina ben var som spagetti i slutet och ja, det blev lite intervall i slutet, en stjärn-löpare är jag då inte. Väl tillbaka hemma hoppade jag in i duschen därefter hängde jag med pappa för lite käk.

Nu sitter jag och tittar ifatt ''Biggest Loser''-Stor inspiration

Annars tycker jag att det är skönt att få ta lite ledigt, dock ska jag jobba i helgen men det är då de.

Hoppas ni har en bra kväll!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag började jag dagen med att lyssna på en podd, ''Friska Wargen'', med Ida och Viktor. Varje söndag laddar de upp ett avsnitt som handlar om mycket bra saker. Idag pratade de t.ex. om näthat och mobbning. De sociala medierna är något som de flesta är delaktiga i, såsom Instagram och Facebook, olika åsikter möts och näthat/mobbning blir något som är svårt att missa. Istället för att lägga sin energi åt att trycka ner andra människor Sprid lite Glädje istället, man vinner med positivitet, vad jag har hört.

Länk till podden-

Rekommenderar podden!

Likes

Comments

Hej på er!

Ikväll följde jag med familjen till majbrasan. Vi tog cykeln och jag märkte att jag behövde förbättra konditionen. För lite sådär var det, och uppför gick tungt (!)Väl på plats, och man kände knappt någon, majoriteten i lokalen var så att säga, äldre damer och herrar, och resten små barn som lekte kull, lite överallt. Jag satt mest och unnade mig lite snacks, och lyssnade oförståeligt på vad de äldre hade att säga varandra. Att sitta 1:e maj bland de äldre medans de flesta av mina vänner är ute och har det kul, tja, jag kanske borde göra något åt den saken...

Nu är jag iallafall hemma ska snart dra mig. Imorgon väntar sovmorgon och tja, planering imorgon...saker, de får komma som de kommer.

Hade

Likes

Comments

Gokväll på er!

...och Glad valborg på er! Ny månad och nya tag.

Idag var jag ute på Skärgården med familjen. Vi har ett sommarhus ute på Östkusten, min morfar bodde där tidigare och idag har vi tagit över stället. Det vi gör därute är antingen att städa( finns lite pyssel med hus och tomt) eller bara ta det LUGNT. Det ligger ungefär 2 timmar ifrån vart vi bor, inga affärer eller trafik. Här ute får man chans att bara stänga av alla problem och stress man handskas med vanligtvis, såsom jobb eller skolarbete.

Dock tvingade jag mig att läsa min bok, låter jobbigt va?- nämen, en läslogg ska skrivas och lämnas in, innan veckans slut. Annars, tog jag det relativt lugnt.

Det är en av mina favoritplatser att befinna sig på, särskilt under sommaren då man även kan bada i havet.

Men idag är det som sagt valborg, första maj. Sitter och ska snart åka iväg till någon majbrasa nära oss. Har inte vart på någon sen två år tillbaka, haft helt enkelt andra planer.

Men hoppas ni får en trevlig kväll!


Likes

Comments

Hej På Er!

Idag fick jag sluta något tidigare, att jobba i regn var inget som uppskattades. Väl hemma tog jag det lugnt en stund, senare gick jag med hunden, vi sprang lite då och då, ibland så händer det! Glass fick bli min ''comeback-mat''- inte dåligt det inte.


Nu är klockan ungefär nio, för vissa kan det verka för tidigt för läggdags. Jag själv tycker det, men jag vet att när jag vaknar på morgonen, ångrar jag oftast att jag släckte lampan vid elva-tiden. Så, låt oss bli utvilade folk.

Imorgon är det Fredag iallafall! Min favoritdag i veckan.


Likes

Comments

Väder nuförtiden gör inte människor gladare, iallafall blir inte jag det. Det man läser på sociala medier och det man diskuterar om nu i April är Vädret. Speciellt denna snö som kommer tillbaka oväntat. Som en typical Svene kommenterar man vädret 24/7, troligen brist på samtalsämne. 

Dock kan vi inte påverka vädret, utan bara hoppas och vänta på bättre tider. De tider då man inte behöver önska, att det fanns vindrutetorkare på hjälmen (åker moppe), eller behöva vara rädd för att bli sjuk nästa dag. Men trots väder och vind älskar jag att bo i detta land, och så var det med det. Likes

Comments

​Go kväll på er!

Jag hoppade läsning och gick över till Tv:n, planering går som sagt inte alltid som man har tänkt. Jag såg iallafall på ''SOS'', ni vet, veterinärer som hjälper skadade djur.  Det ser ut som ett bra jobb det där, åka runt och göra något gott för någon annan , både för djur och ägare. Måste ju kännas bra på ett sätt. 

Efter programmets slut har jag dragit mig till sängen, redo för en ny dag imorgon. Vi är redan inne i slutet av veckan, 2 dagar kvar till helgen. Tiden går väldigt fort nuförtiden, tycker jag, det var ju måndag nyss...typ. 

Äch- nu ska jag sova, Godnatt folk! 

Likes

Comments

​Hej på er! 

Idag har jag hjälpt till att ''reperera'' en hage till kommande utsläpp av kossor. Idag blev  vi även färdiga med lite pysseljobb och imorgon ska vi  ut på studiebesök hos en av praktikplatsens kunder. Vi ska vara där ungefär klockan åtta imorgon bitti, vilket betyder för mig, lite sovmorgon. 

 Har nyligen kommit hem och mina planer ikväll är bl.a.. att hoppa in i duschen, rasta hunden och senare försöka sätta mig ner och läsa ett par sidor i en bok. Läsa gör jag dock inte av egen vilja, utan vi har fått två böcker av skolan som ska läsas ut innan dessa 2 veckor är slut. Men jag har ganska lätt att somna av att läsa, så vi får se hur det går. 

Ses! 

Likes

Comments

​Hej på er!

Numera har jag fått en vana att äta efter jobbet. Jobbet slutar ungefär 16.00, och saken är att jag inte hungrig utan jag är helt enkelt bara sååå sötsugen. Dock anar jag att jag är inne i min lilla period som brukar komma i slutet av månaden...ni vet nog vad jag menar. Det gäller att kontrollera över sina matvanor, så de inte går till överstyr. Jag bakade tillomed en kladdkaka och åt lite på den med.. Sockerberoende har jag hört att det kallas. 

Nu kan det ju låta som om jag vore någon som tänkte allt för mycket på vad man äter, men lite av en sådan person är jag ju. Man ska självklart få äta egentligen vad man vill, med det handlar ju även om, vad man gör, NÄR man INTE ÄTER. Typ som mängden av motion, att kost och träning bör väga ungefär samma.  Förstår vi varandra? 

Dessutom har jag även gått och blivit lite LAT på sista tiden. Sitter mest framför datorn, glor på något youtubeklipp, som en annan lat tonåring kan gör. 

Men det känns som jag har tappat lusten, motivation till att må bra. Det får helt enkelt bli ändringar på detta slöa liv. Mer planering och struktur  på det hela, och så småningom är jag på ''spelplan'' igen. 


Pöss! 

Likes

Comments