Heej.

Nu har jag ridit två pass igen och jag tänkte bjuda på ett blogginlägg. BTW så skriver jag på datorn idag så om det kommer upp bilder kommer dom vara ovanför detta inlägget sedan, men det är inte säkert att det kommer upp några bilder.

Men i måndags så red jag lite markarbete på HerrMan. Jag körde en liten markarbetsbana, vilket han tyckte var väldigt jobbigt men kul för att blev mer självsäker efter varje gång och ökade farten hela tiden. Men jag började med att skritta fram i 10-15 minuter något sådär. Sedan när jag kände att han började att slappna av och arbeta under sig så körde jag trav ifrån A-C ( va i vänster varv) och vid E gick jag över två stycken bommar. Sedan när han kändes lite mer igång så gjorde jag samma sak i trav fast galopperade på långsidan och travade över bommarna. Alltihop gjorde jag ju såklart i båda varven men jaja. Sedan så kändes han väldigt fin att rida men bara för att han skulle få sträcka lite på benen så körde jag lite galopp på spåret och varierade mellan "djup lätt sits" och "lätt sits". Sedan gick jag över till "Markarbetsbanan" man behöver bara 3-4 bommar till hela banan. Men det ska ligga 2-3 bommar vid E ungefär med ett travavstånd som hästen även kan skritta över om du vill köra det i skritt i början. Sedan ska det ligga en bom vid X på A-volten. Sedan börjar du banan med att komma in i trav emot travbommarna, CA 5-7 meter gör du halt och står stilla ett tag. Sedan kommer du fram i trav igen och travar över bommarna. Efter bommarna så gör du en halt igen, sedan kommer du fram i trav och förbereder en galoppfattning. Sedan kommer du in i galopp på A volten och galopperar över bommen vid X (det går bra att ha bommen lite innanför X, det hade jag) Sedan galopperar man långsidan ner och bryter av till trav ungefär vid C. Sedan kör du så tills det känns bra. Sedan om du ska byta varv (i det här fallet till höger) så vänder du bara på alltihop och tar A-volten före travbommarna liksom.

Sedan igår (tisdag) så red jag Mio på lektion/uteritt) Jag red sist med Mio och det blev lite kaos då. Först gick det bra, han backade bara lite då och då. Men sedan påväg tillbaka så blir han rädd för någonting och backar ner i en buske, då säger jag till en gång ordentligt med spöt så att han flyger upp ur diket/busken. När han hoppar upp blir dom två hästarna framför mig (Peppe och Sattis) rädda för att det lät ur en buske. Så dom Sprang/skenade iväg och då blir Mio rädd för att Peppe och Sattis blev rädda. Så han satte också fart. Jag hade dock tappat ena stigbygeln när Mio flög upp ur busken och jag kunde inte ta den. så jag fick sitta där med en stigbygel och vänta på att Mio och Co har lugnat ner sig. På vägen hem var Peppe lite "hoppig" och flög lite hit och dit. Ja det var gårdagens lektion som inte riktigt blev som planerat. Men det var ingen som ramlade av som tur var.

Men nu ska jag till stallet igen. Så jag bloggar om det på Lördag hehehe....

Nä men ni får ha det bra sålänge så ses vi när jag bloggar igen!! BAII❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments