Heej.

Nu har jag ridit tvÄ pass igen och jag tÀnkte bjuda pÄ ett blogginlÀgg. BTW sÄ skriver jag pÄ datorn idag sÄ om det kommer upp bilder kommer dom vara ovanför detta inlÀgget sedan, men det Àr inte sÀkert att det kommer upp nÄgra bilder.

Men i mÄndags sÄ red jag lite markarbete pÄ HerrMan. Jag körde en liten markarbetsbana, vilket han tyckte var vÀldigt jobbigt men kul för att blev mer sjÀlvsÀker efter varje gÄng och ökade farten hela tiden. Men jag började med att skritta fram i 10-15 minuter nÄgot sÄdÀr. Sedan nÀr jag kÀnde att han började att slappna av och arbeta under sig sÄ körde jag trav ifrÄn A-C ( va i vÀnster varv) och vid E gick jag över tvÄ stycken bommar. Sedan nÀr han kÀndes lite mer igÄng sÄ gjorde jag samma sak i trav fast galopperade pÄ lÄngsidan och travade över bommarna. Alltihop gjorde jag ju sÄklart i bÄda varven men jaja. Sedan sÄ kÀndes han vÀldigt fin att rida men bara för att han skulle fÄ strÀcka lite pÄ benen sÄ körde jag lite galopp pÄ spÄret och varierade mellan "djup lÀtt sits" och "lÀtt sits". Sedan gick jag över till "Markarbetsbanan" man behöver bara 3-4 bommar till hela banan. Men det ska ligga 2-3 bommar vid E ungefÀr med ett travavstÄnd som hÀsten Àven kan skritta över om du vill köra det i skritt i början. Sedan ska det ligga en bom vid X pÄ A-volten. Sedan börjar du banan med att komma in i trav emot travbommarna, CA 5-7 meter gör du halt och stÄr stilla ett tag. Sedan kommer du fram i trav igen och travar över bommarna. Efter bommarna sÄ gör du en halt igen, sedan kommer du fram i trav och förbereder en galoppfattning. Sedan kommer du in i galopp pÄ A volten och galopperar över bommen vid X (det gÄr bra att ha bommen lite innanför X, det hade jag) Sedan galopperar man lÄngsidan ner och bryter av till trav ungefÀr vid C. Sedan kör du sÄ tills det kÀnns bra. Sedan om du ska byta varv (i det hÀr fallet till höger) sÄ vÀnder du bara pÄ alltihop och tar A-volten före travbommarna liksom.

Sedan igÄr (tisdag) sÄ red jag Mio pÄ lektion/uteritt) Jag red sist med Mio och det blev lite kaos dÄ. Först gick det bra, han backade bara lite dÄ och dÄ. Men sedan pÄvÀg tillbaka sÄ blir han rÀdd för nÄgonting och backar ner i en buske, dÄ sÀger jag till en gÄng ordentligt med spöt sÄ att han flyger upp ur diket/busken. NÀr han hoppar upp blir dom tvÄ hÀstarna framför mig (Peppe och Sattis) rÀdda för att det lÀt ur en buske. SÄ dom Sprang/skenade ivÀg och dÄ blir Mio rÀdd för att Peppe och Sattis blev rÀdda. SÄ han satte ocksÄ fart. Jag hade dock tappat ena stigbygeln nÀr Mio flög upp ur busken och jag kunde inte ta den. sÄ jag fick sitta dÀr med en stigbygel och vÀnta pÄ att Mio och Co har lugnat ner sig. PÄ vÀgen hem var Peppe lite "hoppig" och flög lite hit och dit. Ja det var gÄrdagens lektion som inte riktigt blev som planerat. Men det var ingen som ramlade av som tur var.

Men nu ska jag till stallet igen. SÄ jag bloggar om det pÄ Lördag hehehe....

NĂ€ men ni fĂ„r ha det bra sĂ„lĂ€nge sĂ„ ses vi nĂ€r jag bloggar igen!! BAII❀

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments