Hejsan😊😊❤

Idag har jag inte vara vart i stallet utan också hos mina kusiner som bor här i närheten. Nä men vi va på en grillkväll hemma hos dom, och jag måste säga att det var den GODASTE maten jag ätit på länge asså. Men när jag hade kommit hem från stallet så bytte jag om och sedan gick jag och min familj till våra kusiner. Där var både min farmor och farfar (pappas föräĺdrar) och våra kusiners farmor och farfar (deras pappas föräldrar, dom är inte samma personer) så vi åt mat och sedan så lekte jag och barnen lite innan det var dags för en fotbolls match. Jag måste säga att båda lagen var otroligt duktiga och bra. Det var jämt in i det sissta men när det var "sissta målet vinner" så gick vårat lag om ett mål och vann hela skiten👍👍 Men somsagt var alla grymma. Även minstingen som spelade som egen match mitt inne i våran match kämpade hårt med att inte bli påsprungen.

Sedan så lekte jag och det största av barnen (6 år) i hängmattan i ett tag. Det var väldigt kul när dom andra ville vara med.

Så idag har det varit mycket skratt. Seriöst så är jag fortfarande trött i benen efter allt lek och springande. Det är så härligt när man är med dom som är mindre för då kan man bara inte sitta still. Tillochmed kusinernas farfar ville ju vara med. Jag invigde även en ny klänning idag. Den var otroligt bra för man kunde ändå springa i den även om det gick ner till fötterna. (Det hade öppningar i sidorna av smalbenen)

Men nu får ni inte glömma att gratulera mamma på morsdag imorgon.

Ha det bra❤❤❤❤ BAII❤💓💜💖💖

Jag måste vara säga att det var jättetrevligt idag och tack för den supergoda maten.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej😊

Jag tror att jag börjar göra så att jag rider några pass och sedan så lägger jag ihop det till ett inlägg.

Men vi kan ju börja med torsdagens ridlektion på Sattis som inte kändes så bra. Vi hoppade men hon vägrade eller sprang iväg. Jag är inte så jättenöjd. Men det jag tyckte minst om är att jag inte vet hur jag ska göra för att det ska bli rätt. (Min ridlärare sa alldrig det) Men jaja. Det är bara att ta nya tag nästa gång.

Sedan efter det ridpasset så skrittade jag ut på HerrMan. Jag kände värkligen att jag bara behövde skritta ut en sväng och coola ner mig lite. Asså jag måste säga att HerrMan har någon slags lugnande kraft. Man blir ju alltid så glad och lugn när man är med honom.

Sedan red jag även lite dressyr på HerrMan igår (fredag). Det gick bra. Han va sig själv, han bockade två gånger men det kändes ändå helt Ok. Han var dock ganska hård i munnen så det var väldigt svårt att få mer honom på tygeln. Nä men jag är nöjd iallafall.

Idag så var jag också i stallet och var stallvärd. Jag fixade även iordning HerrMan. Jag rastade honom också en liten stund.

Ja det var väll allt för detta ridinlägget. Hoppas att ni gillade det. Jag kommer även ladda upp ett annat inlägg idag. Men det kommer INTE handla om hästar.

Hoppas att ni har/kommer läst det/läsa det så blir jag jätteglad❤❤❤

BAII💜💓❤

Likes

Comments

HELOOJJJ!!!💜❤

Nu har det ett tags sedan jag skrev ett blogg inlägg ( två dagar sedan) Så jag går ju hunnit rida några gånger så jag varnar er för ett långt inlägg. Men jag har tyvärr inte haft någon fotograf någon utav dagarna men hoppas att ni överlever ändå😂😂😂

Aja. I söndags så red jag HerrMan. Jag övade lite dressyr program bara för att testa hur han var. (Observera att jag bara skulle TESTA att rida dressyrprogram) Men det gick bra. Jag körde "Lätt C:1". Allt gick bra förutom det som var efter den fria skrutten på diagonalen. När jag skulle komma fram i trav ville han inte gå ner på tygeln och det blev en konstig galoppfattning vid H. Men jag är rätt nöjd. Han bocka några gånger men han har sina beteénden så jaja.

Men igår (måndag) blev det lite "fruktsallad" (det innebär att det gick lite blandat) I början var han jättefin och fick superbra. Men han blev väldigt fort trött. Så efter en halvtimme så bara vägrar han och gå. När jag vill att han ska gå framåt så sänker han ryggen och efter ett jag så gör han ett skutt. Så håller det på i ca 5 min. Sedan när jag börjar bli sur på honom och förstår att jag bara löjlar dig så säger jag till en gång med spöt ordentligt för han dummar dig bara. Då stegrar han gör kung och fosterland men som tur var för mig så satt jag kvar😥

Sedan idag så red jag lektion på Mio på ridskolan. Han var väldigt seg att få igång men sedan så när han kom igång så gick det fort för att vara han då men. Vi fick rida lite självständigt på lektionen. Mestadels för att vi skulle känna vad vi skulle göra för att få hästen att gå på ett korrekt sätt sedan efteråt och även för att ta initsiativsjälv och inte bara hänga på den fram för en. Sedan när jag kände att jag fick fram honom ordentligt så kändes det bra då var det bara och då ner honom på tygeln kvar och arbeta med hela kroppen. Men sedan när jag kom in så var han svettig vilket jag är nöjd över för då behöver han anstränga sig lite. (Om det inte redan har framstått så är Mio en VÄLDIGT seg ponny)

Ja hörni det var faktiskt allt jag hade och skriva om idag. Men det är en sak jag undrar över. Det är ifall att ni vill ha det såhär att jag skriver om många dagar per blogginlägg eller ett inlägg per ridpass för jag gör ju det nu tycker är roligast att läsa. Om ni vill tycka till så får ni gärna snapa mig eller om ni inte har min snap skriva en kommentar ⬇⬇

Hoppas att ni tyckte att det var kul att läsa❤💜 BAII❤💓💖


Likes

Comments

Hej👋👋💓

Nu har jag precis kommit hem från stallet, idag har jag vart stallvärd och ridit HerrMan.

När jag var stallvärd så gjorde jag ser vanliga. Om ni undrar vad det är när man är stallvärd jag har gjort ett tidigare inlägg om det.

Men ialla fall, sedan när jag var klar så gjorde jag iordning hos HerrMan. Det gick rätt fort då min kompis va med. Sedan hämtade jag in Bubbizzen och borstade i ca 1 timma😂 Sedan så gick jag till manegen och satt upp. Jag började med att skritta fram i 10 min och sedan travade jag fram i 10 minuter till. Sedan började jag lite galopparbete. Han fick väldigt fint. Sedan när framridningen var avklarad så började jag med lite skänkelvikningar. Han tyckte att det var lite jobbigt så han bockade några gånger. En gång så bockade han ganska högt så jag tappade stigbyglarna men annars var det mest "småfjuttar". Sedan när han gjorde det bra så arbeyade jag honom i trav. Även i galoppen när det kändes bra. Sedan travade jag bara av. Som avskrittning så tog jag och ett par kompisar en sväng ute. Nä men jag är suupernöjd över detta ridpasset. Hoppas att det går lika bra imorgon. Asså jag tror att detta ridpasset var ett av dom bästa jag och HerrMan jag haft👍❤

Hoppas att ni tyckte att det var kul och läsa inlägget. Glöm inte att kolla bilderna också❤

BAII❤❤

Likes

Comments

Hellujjj👋❤

Som ni kanske såg så ja jag inte ut något inlägg igår men jag behövde göra läksor så jag kunde inte.

Men iallafall så gick torsdagens pass SKIT DÅLIGT. Peppe gick inte alls böjd och formad utan gjorde typ framdelsvändningar i hörnerna. När vi galopperade så fattade han antingen fel galopp eller så bytte han eller så blev det korsgalopp, sedan sprang han bara iväg hela tiden. Aa ni hör ju. Men vad är det man säger, blod, svett och tårar är nyckeln till framgång. Men det är bara och kämpa vidare nästa vecka💪

Okej fredagens stallbesök då. Ja det börjar med att jag och min kompis åker upp till stallet men jag glömmer mina nycklar så 1 h senare åker jag buss hem igen. Inte nog med det, det spöregnar ute. Den första bussen jag tar är 5 min försenad och det går så att jag inte hinner med bussen som går hem och behöver vänta i en kvart. Sedan missar jag bussen som går tillbaka till stallet vilket gör att jag kommer från 40 min försent.... Inte nog med det så behöver jag gå av en hållplats innan då jag behövde ta en annan buss. Så jag går där i spö regnet. När jag kommer fram möts jag av en lika blöt HerrMan och pågrund av att han är så blöt är jag tvungen att rida barbacka för att han inte ska få skav. Iallafall gick det bättre efter det. Jag red HerrMan, han sparkade bakut några gånger men annars är jag nöjd. Sedan skyndade jag mig till Silver efteråt. Gjorde iordning honom och sedan red dressyrspecial. Det gick sådär på dressyren. Det gick OK. Men sedan sätter jag väldigt höga krav på mig själv... aja nu ska jag inte tjata mer.

Hoppas att ni tyckte att det var kul att läsa detta inlägget. Jag gör ett nytt efter att jag har ridit HerrMan imorgon😉

BAII❤❤❤


Likes

Comments

​Helojj❤

Till att börja med vill jag säga förlåt för  ett försenart inlägg.

Men igår red jag Tvåan som hon kallas på hoppningen. Vi hoppade en 3 kombination på ca 50 cm. Kan skulle komma ifrån C och hoppa 3 hinder i galopp. Det gick bra bara att tvåan gick på full rulle så det blev förlånga språng emellan så det ska vara två men det blev typ 1 1/5. Men efter ett tag gick det bra. Sista gången gick det OK men det var mitt fel. Jag skulle kunna sitta tillbaka mer och ta i henne lite mer.

Men jaja. 

Hoppas att ni gillade inlägget❤                              BAII❤❤

Likes

Comments

Hejjsan Hojjsan på er👋👋

Hoppas allt är bra idag. Det har vart en bra dag idag för mig iallafall.

Efter skolan så cyklade jag iallafall direkt hem lämnade skolväskan och hjälmen hemma och drog till bussen. Jag kom precis i tid. Sedan när jag hade åkt upp till stallet så mockade jag God HerrMan och fyllde höpåsar. Jag borstade även av HerrMan lite. Sedan hämtade pappa upp mig från stallet och vi åkte och hämtade resten utav familjen som var hemma och åkte till laserdomen.

Vi gick hänga i 20 minuter för att få komma in så vi spelade sånna här spel som finns på spelbutiker och så. Sedan var det våran tur att gå in. Det gick inte så bra för mig..... Jag kom hehe.. sisst... Men jaja jag hade kul iallafall.

Efter det var alla jättehungriga så vi åt på MAX påvägen hem.

Sedan så klippte jag mig igår👍👍 OMG😱😱 Nä men jag kan lägga ut en bild här nedanför👍👍

Hoppas att ni har det bra så hörs vi imorgon❤

Baii❤💚💙

​(Det är ett filter på snapchatt)

Likes

Comments

​Hejsan❤

Igår red jag lektion på HerrMan för hon som äger HerrMan. För att i veckan har jag vart problem att få tillbaka honom och behöver typ sitta och dra i honom och det känns ju inte så kul. Men det var jättekul och jag kände att jag lärde mig mycket. 

I början skrittade jag fram. Sedan började jag försöka få mer honom på tygeln men han sa verkligen emot. Så vi bestämde att ägaren skulle sitta upp och kolla om det va någonting som va fel. Men inte ens hon kunde gå honom att börja arbeta. Sedan började han att bocka några rejäla språng. Han ville inte heller stanna med henne Så hon förstod vad jag menade för detta var inte normalt. Så jag fick springa och hämta det skarpa bettet. (Det är ett babypelam om jag stavar sätt)  Så då fick jag sitta upp när vi hade bytt. Och GUUD vilken skilnad. Han blev verkligen jätte mycket mjukare i hela han. Fick även jätte fint på tygeln och kom tillbaka precis när jag ville det. Det är dock lite som jag behöver förbättra i galoppen då han ofta bryter av till trav. Men om jag fortsätter öva på galoppen så sitter den snart.

Jag har tyvärr inga bilder men hoppas att ni gillade texten iallafall.                                                Ha det bra så hörs vi snart❤                                  BAII❤👍💗


Likes

Comments

Heej igen👋

Nu har jag ridit klart HerrMan fixat hö, vatten och bockat boxen. Men idag tog jag en sväng ut med HerrMan och bara skrittade och travade då han INTE skulle bli ansträngd och trött pga att han ska gå ett pass i padocken idag så jag rider honom på lektion. Men jag sa ju igår att jag skulle rida med en tjej, det blev lite ändrade planer. Jag skrittade ut själv med en kompis som gick med. Det antingen att han har blivit säkrare med mig eller att han har blivit säkrare i sig själv. För senaste gången jag red ut utan en "ledarhäst" började han bocka och ville vända in innan vi ens hade kommit in i skogen.. Men idag kom vi jättelångt, men när vill typ till en galoppsträcka/uppförsbacke så började han att bocka men då hade vi ändå tänkt att vända så att vi gick 50 m till och sedan så vände vi. Jag tog även lite trav på en annan galoppsträcka så att han skulle få röra lite på sig.

Nä men jag är jätte nöjd med dagens uteritt faktiskt.

(Ps. Detta inlägg kommer att publiceras på lördagen men jag drev det på fredagen😉)

●Bilder○


Likes

Comments

Hejjsan hojjsan👋👋

Idag kan ni ju bara gissa vad jag har gjort... Jo jag har ridit HerrMan och haft teori i STALLET!! WOOOW STALLET det var ju en överaskning.... Nä men jag hade först löshoppning på ridskolan med Tvåan och Sunshine. Tvåan är en C-ponny och Sunshine är en B. Båda kunde hoppa 1M faktiskt även om både Tvåan och Sunshine är lite osäkra i hoppningen👏👏👏

Sedan efter det gjorde jag iordning HerrMan, la på dressyrsadeln och tränsdade. Jag var så duktig så att jag tillockmed tog dressyrtränset så det var bra👍👍 Det gick lite sådär i början, Han var väldigt stark och sprang iväg. Men sedan in mig slutet började han att gå fint på tygeln och slappna av och länga på stegen. Så det kändes bra. Ridskolan löshoppade ju somsagt så vi ställde bara undan hindrerna och fick rida på fyrkanten hela tiden typ. Asså det gick att byta varv och så men aa.....

Jag känner att hästarna jag över mitt liv lite här.. Men det är bara att komma för det är såhär jag vill ha det.

Men imorgon så ska jag ta en sväng ut med en tjej som heter Mica. Vi ska bergsklättra lite och aa..

Nu ska jag iväg. Det var tyvärr ingen som kunde fota idag men här kommer några bilder på HerrMan, När jag och Sofia skrittade av och på tvåan som hoppar👍👍 Hindret var dock inte så högt på bilden men jaja...


Likes

Comments