Hello!
Lagade burgare till lunch, började morgonen med att pickla rödlök! Så gott. I dessa burgare hade jag...


Brioche bröd
Högrevsburgare, marinera i vanlig bbq glacé och dra på med svartpeppar, kanske en liten nypa med vitpeppar.
Blandsallad, lägg längst ned på bottenbrödet.
Plommon tomater, skär på bredden i skivor.
Avokado, skär på längden i strimlor men inte för tunna. Äpple, skär på brädden ca 1 cm tjocka och ta bort kärnhuset i mitten.

Het fetasås:
1- 1,5 dl vispgrädde i en kastrull, dra ner en halv fetaost från förpackning. Vispa på hyfsad temp så det tjocknar lite. Sedan her du i lite svart peppar och en gnutta salt samt lite tacosås. Blir en lite rinnigare sås.

Eller om man vill ha kall feta sås så är det nästan aningen bättre. Då tar man 1 dl créme fraîche och på det her du i ett halvt block med fetaost och sedan pressar du ner 1-2 st vitlöksklyftor, svart peppra och salta. Blir en lite fetare sås.


Picklad rödlök:
3 dl vatten
1 dl ättikssprit
2 dl socker
Rör om och låt koka upp tills du ser att sockret inte syns/ har smält.
Sedan strimla 2 st rödlökar på bredden i fina runda cirklar och lägg sedan ner rödlöksringarna i en burk där du sedan drar över ättikssprit blandningen.

Vill du ha Västerbotten chips till det så är det super enkelt. 

Stoppa ungnen på 200 grader 

Stoppa en matsked med fina högar riven Västerbottenost på en ugnsform med bakplåtspapper under. Stoppa högarna med ost en bit ifrån varandra så de inte smälter ihop. Sedan 6 minuter i ugnen. 

Klart!☀️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229