Header

Hej allesammans! Jag tänkte berätta lite hur mitt träningsupplägg kommer att se ut nu under hösten. Jag och Donna är fortfarande nya för varandra, men nu känns det som att jag känner henne tillräckligt bra för att veta vad hon kommer att må bäst av i motions- och vilform.
 
 
Donna kommer att tränas varannan vecka för Nina som tidigare. Det fungerar jättebra hittills tycker jag; Nina har alltid lösningar på problem som uppstår. Mycket mer än så behövs ju inte nu när det är unghäst som gäller. Jag hoppas att kunna få träna för Nina en längre tid framöver!
 
Mellan träningen varannan vecka kommer vi självklart träna på egen hand. Där med mycket att öva vägar, lägga in lite tänk mot sidvärtes, öva galoppfattningar och kunna reglera traven mer. Donna har nära till att bli lite för trippig och jag vill att hon ska vila på steget mer - någonting som är otroligt uppbyggande för henne att få öva på.
 
 
Övriga dagar kommer hon få gå lättare joggpass och uteritter. Någonting vi kommer lägga fokus på är att klättra i skogen en hel del. En dag i veckan jobbas hon dessutom från marken med lite longering + NH-övningar och en dag står hon helt, med vila i hage. Hon jobbas alltså fysiskt 5 dagar i veckan nu i början.
 
Har ni några bra träningsupplägg?
 
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4738002516"

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 
 
Hur snyggt liksom? I gammelrosa färg med grå & vit kant. Min lilla sessa kommer känna sig på topp i den här outfiten på träningen för Nina på måndag, det kan jag allt lova...!

Likes

Comments

 
 
Två gamla ovisade bilder, hur söt är hon inte?

Likes

Comments

Hej allesammans! Nu är jag hemkommen efter en dag med jobb och en stallvisit. Jag red i ridhuset ett tag, det var fem ryttare samtidigt vilket för Donna betyder mer träning för hjärnan än för kroppen. Jag övade mycket halter i skritt för att få henne att lyssna på mig istället för att oroa sig för dom andra.
 Red volter, ökade på diagonalen, flyttade lite sidvärts i skritten och la speciellt fokus på galoppfattningarna som börjar bli allt bättre. Nu börjar jag och Donna verkligen hitta varandra, så skönt!
 
 
 
Sömnig tjej inför ridpasset! Imorgon blir det vila för hennes del då jag jobbar hela dagen.
 

Likes

Comments

Det här snygga schabraket med matchande rosa lindor har jag köpt till Donna, så det kommer förmodligen på posten inom några dagar. Rosa kommer passa min lilla prinsessa alldeles perfekt!

Likes

Comments

 
Idag joggade vi lite lätt i ridhuset med galoppinslag. Jättenöjd med Donna! Övade lite sidvärtes i skritt och några steg i trav, vilket hon visade att hon hade lätt för. Mycket beröm!

Likes

Comments

Nej.. igår när jag tog av Donnas träns märkte jag att hon hade fått två köttiga sår från tränset; som jag aldrig sett innan! Förmodligen beror det på att mitt träns pullbacknosgrimma sjunger lite på sista versen. Tråkigt! Men som prylgalen jag är blir det då istället hög tid att köpa in ett remont, som jag faktiskt har velat testa ett tag, för att se hur hon går på det. Nu far jag iväg till Hööks och ser om jag kan hitta mig något billigt! 
 
Senare ikväll ska jag visa min kompis häst, och Donnas bästa kompis Dafne för en kund som ska provrida. Emma jobbar så då är det jag och hennes mamma som får ta tillfället i akt att visa henne. Kul!
 
 
En bild från när jag red fina Dafne i höstas. Hon är hela 175cm, puuuh.. Stooor skillnad från min lilla Donna som bara mäter dryga 160..!

Likes

Comments

 
Från det andra ridpasset på hemmaplan..
 
 
..till det senaste igår!
Visst kan ni väl ana en del skillnad på henne?

Likes

Comments

Igår tog jag och min kompis med oss kameran till ängen ca 15 minuters skrittväg från oss, för att få lite fina bilder (såklart, haha!). Donna var busig och hade mycket egen hjärna, men var helt okej stundtals.
 
 
 Medan jag fotade Emma stod Donna och käkade gräs, helnöjd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni kan ju själva se hur busig hon ser ut!

Likes

Comments