Mobbing på nätet...

Hej alla fina✨
Har ni haft en fin lördag än så länge?
Innan jag fortsätter med vad rubriken säger så vill jag passa på att ge alla här på Nouw en stor shout out! Detta är nog det enda forumet där jag inte ser kommentarer med inslag av mobbing, gnäll, frågor om varför man gör si och så, ställningar till att inte göra SU och så, hur man uppfostrar barn, hur man ser ut osv. Här är nog det enda stället där jag vågar lägga ut en bild på mig själv eller en text om mig själv och jag förväntar mig inte något annat än fina kommentarer. Det är så himla fint tycker jag! Tack för det ❣️ Det gör mig så glad och peppad!

Anledningen till detta inlägget är egentligen att jag råkade läsa på en av mina kompisars kommentarer om hur ”hon borde gå ner i vikt, då hade hon kanske sett bättre ut”. Detta tar jag kanske personligt då jag har haft svårt med min vikt länge men det gör mig så jäkla förbannad! Vem har sagt att alla vill vara smala? Vem har sagt att alla mår bra av att vara smala? Vem har sagt att stora bröst är finare än små? Vem har sagt att en kurvig kropp är finare än en som inte är det? Vem är det som hittar på dessa normer. Varför kan vi vuxna människor inte acceptera att alla 1) föds på lika 2) vill olika 3) är olika 4) är fina på olika sätt. Jag blir riktigt trött och ledsen på sånt här.

Jag har själv blivit utsatt för mobbing både på nätet och ute på stan. Folk har skrattat åt mig och att jag var större förr. Det var t.o.m en tjej som är äldre än mig som skrev om hur jag borde ”hoppa hopprep eller träna istället för att baka pizza hemma”. Folk har ”råkat” säga högt hur synd det är att min kropp var så ful men ansiktet så fint. Jag har fått höra av släkt att jag behöver gå ner i vikt. Men ingen av dessa personer har hört mig berätta varför jag gick upp i vikt, varför jag inte kunde gå ner i vikt. Ingen frågade, ingen brydde sig. De såg bara det ytliga och vad de ville se.

Ett tag blev det så illa att jag slutade gå ut. Mobbingen gav mig social fobi. Jag slutade umgås med människor, vågade inte handla. Jag gick alltid till affären med min syster eller någon av föräldrarna. Det är något som jag har fått jobba med länge och kämpa hårt för. Det är något som jag ibland än idag känner fast jag har gått ner i vikt, fast jag har fått svar på mina frågor och fast än jag har konfronterat alla mobbare och sagt ifrån. Det sätter djupa spår...

Dessa djupa spår ser inte mobbaren. Mobbaren ser heller inte alla anledningar till att man är som man är eller gör som man gör. I mitt fall så handlade min vikt uppgång aldrig om godis, att jag inte tränade osv. Det handlade om en sjukdom. Hypotyreos, min sköldkörtel slutade fungera och därmed fick jag låg ämnesomsättning. Min kropp samlade på sig vätska och vissa kroppsdelar svullnade från dag till dag. Detta var inget jag valde. Det bara hände, det gick så långt att min kropp la av helt. Sedan den dagen bestämde jag mig för att kämpa för mig själv och ingen annan. Den dagen sa jag HEJ DÅ ALLA MOBBARE men jag ser er fortfarande. Jag ser er överallt. Ni finns hos influensers, hos kompisar, i skolorna, på jobbet, på sociala medier, i kommentarsfält. Ni är överallt. Ni sårar och sätter dåliga spår hos andra. Jag hoppas detta tar slut en dag. Jag hoppas verkligen att alla tänker efter innan de kommenterar, även fast man tror att kommentaren är ”snäll” så uppfattas den inte som det av alla. Tänk till eller var tyst. Sluta mobba, sluta hata.

Detta blev ett långt och negativt inlägg. Jag kände att jag behövde få ur mig detta för att kunna gå vidare. Nu ska jag ta ett djupt andetag och skriva till min tjejkompis att hon är fin precis som hon är.

-/ Jovana

Likes

Comments

JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Alltså varför anser vissa att allt ska handla om utseende, och varför skulle din kompis liv kretsa kring att idioten som kommenterade ska tycka att hon ser bra ut? Tänk om man lade ens hälften av allt fokus på att må bra på insidan istället. Bra av dig att peppa din kompis.
Starkt av dig att berätta din historia. Det är som du säger, vissa ser bara det ytliga. Jag fick så mycket komplimanger när jag var smal, och även fått höra när jag gick upp i vikt "Vad har hänt med din kropp?" och att jag var finare förr. Vad folk inte brydde sig om att ta reda på var att jag var smal för att jag spydde upp mat och att jag kände mig svag.

nouw.com/jossustravelpics
Jovana
Jovana,

ALLT är fint! smalt, mulligt, större. Folk måste bara lära sig hålla käften och acceptera att det dem inte gillar kanske jag gillar 🤷🏻‍♀️

nouw.com/jovana
beattriicee
beattriicee,

Underbart att du känner att du kan lägga upp bilder på sig här!! Det ska du verkligen känna dig trygg med. Nu vet jag inte vem som skrivit kommentaren men är det en tjej så vill jag bara skrika ”vart är GirlPower” Förstår att du tar illa upp, hade också gjort det om det inte var en kompis som sa det provat till mig. Usch vad tråkigt att folk inte kan bete sig!!! ❤️

nouw.com/beattriicee
Jovana
Jovana,

Tur att vi kan bete oss här 😍❣️

nouw.com/jovana
happyM
happyM,

Såååå himla bra inlägg och håller verkligen med dig, Nouw är fantastiskt!!! Jag har fått endel dumma kommentarer på min blogg och trots att man tänker att man inte ska ta illa upp så blir det väldigt lätt att man gör det!! Det gör ju ont att veta att folk går runt och tror något om en! Har fått flera kommentarer om att folk tror jag behandlar min kille illa vilket är det sjukaste jag läst. Dem tror att bara för att jag berättar om att han gjort något fint för mig, så gör inte jag något tillbaka. Men det är ju klart att jag inte skriver om varje gång jag städar lägenheten, utan kanske nämner i något inlägg att jag är glad att han gjorde det. Och eftersom jag då inte skriver när jag gjorde det så har folk antagit att jag skiter i allt och han fixat allt vilket är helt sinnes!!! Så bra inlägg verkligen ❤️❤️ Kram

nouw.com/happym
Jovana
Jovana,

Tack 🥺❣️ men vaaa? Jag tycker ni verkar ha det super mysigt ju 😍. Jag har aldrig fått en negativ känsla av din blogg ❤️

nouw.com/jovana
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,

Väldigt bra inlägg! Kram fina du!❤️

nouw.com/hannakarlzzon
Jovana
Jovana,

Tack så mycket ❤️

nouw.com/jovana