Låt aldrig någon säga hur/vem du är!

Hej alla fina ✨
Jag fick upp en massa minnen idag på social media då min mamma fyller år (stort grattis till världens bästa mami ❣️). En bild tog mig med storm. Det är en bild på mig och mamma. Vi var i Dubrovnik på bilden och den är ca 5-6 år gammal. Det speciella med denna bild är att den vikten jag har där är min optimala vikt. Det är min målvikt. Jag vill vara den Jovana igen. På den tiden hatade jag min kropp. Jag hade sjuka komplex pga att jag fick höra av andra hur tjock jag var. Fick ständigt höra att jag behöver gå ner i vikt, jag har fett på magen, mina muskler syns inte, jag har celluliter, fett valkar vid BHn osv. Jag fick också höra hur jag borde klä mig finare, behöver sminka mig, behöver ha klackar. Jag fick höra en massa skit av många, framförallt släktingar. Jag önskar att någon kunde säga till mig då, hallå gumman. Älska dig själv! Älska din kropp! Kolla hur fin du egentligen är! Njut av det för om ca två år kommer sin sköldkörtel sluta fungera och din kropp kommer gå upp i vikt av sig själv!
Det var många som sa att jag var fin men tyvärr vann det onda över det goda. Nu när jag har gått igenom mycket med min hälsa och kropp så vet jag att man måste älska sig själv, man får aldrig låta någon säga vad man är eller vem man är. Jag är jag, jag var jag. Jag dög då, jag duger nu. Önskar vi alla kunde säga till oss själva när vi behöver/behövde det som mest.

Världens bästa mamma❤️

-/ Jovana

Likes

Comments

beattriicee
beattriicee,

Du var verkligen rätt, ingen ska komma och säga vem du är och hur du ska vara!!! ❤️

nouw.com/beattriicee
Jovana
Jovana,

❤️❤️

nouw.com/jovana
Artbyellinor
Artbyellinor,

Så hemskt med den hårda kritiken från omgivningen och dina egna tankar men man blir starkare efter att ha tagit sig igenom sådana perioder 💗 Verkligen fint skrivet, vad viktigt det är att respektera sig själv 💗 Du har helt rätt om att man duger som man är!

nouw.com/artbyellinor
Jovana
Jovana,

Tack 🙏🏼❣️ Det har du 1000 % rätt i man blir starkare! Ska försöka tänka så istället 😍

nouw.com/jovana