Juggemat…

Det bästa med att åka ”hem” är all gudomlig mat. Jag önskar man kunde känna doften och smaken genom skärmar för ni hade också dött så gott allt är 😍. Ja ni kan ju förstå att 60 % av semestern går ut på att äta haha…

Är man i Serbien eller i serbiska trakterna så måste man äta Karadjordjeva snicla (schnitzel). Det är tunt bankat fläskkött fyllt med ost och kajmak, rullat och panerat. Så saftigt och gott! Vi åt det några gånger såklart.

Frukosten måste bli priganice (friterat bröd, Kenzas man gör detta ofta fast med Nutella🥲). Ätes med kajmak, meze, tomater eller vad man vill. Kalorisnålt som ni ser!

Asså juggepannkakor slår alla pannkakor, jag är ledsen men så är det! Likaså kakorna/tårtorna. Allt är liksom krämigt och man vill inte sluta äta.

Allt är inte bara fett och socker haha. Jag älskar att gå på marknaden i Trebinje. Bönder runt om kommer och säljer sina obesprutade frukter, grönsaker, te osv. Vissa säljer även hemmagjord ost och andra mejeriprodukter. Det är en dröm att få gå där och bara känna alla dofter. Ibland får man också smaka.

-/ Jovana

Likes

Comments