Exkursion och Campusträff

Hej från pluggandet igen!
Som jag skrev igår, så pluggar jag. Jag har börjar plugga igen… Denna gång blev det landskapsvetenskap. Jag har valt att gå vidare och avansers inom min första utbildning Urban design. Just nu läser vi mycket om natur och ekologi. Det är kul men också sjukt svårt! Det är så många nya ord och termer, dessutom så är kurslitteraturen på engelska. Jag förstår det jag läser men jag översätter det till ett enklare språk än lärarna så det kan bli en liten krock där. Men det går bra! Anledning till att jag vill läsa detta och byta yrke är för att jag har tröttnat på behandling. Obekväma tider, hot och våld på jobbet, dålig arbetsmiljö osv. Man orkar ett tag men när kroppen tar stryk pga. stress så är det inte kul.

För någon dag sedan var vi på exkursion i Kristianstads vattenrike. Vi kollade på olika markslag, akvatiska miljöer och resurser, hotade arter i miljöerna osv. Ja ni ser ju? Ord som ”akvatiska” vem är jag ens haha?

#bestofnouw
Vi var också på Forsakar och Degerberga backar och tittade på liknande saker. Det var sjukt kul och givande. Jag har aldrig varit ute på fältet, observerat och tittat. Eftersom studierna är på distans så var det också kul att träffa lite klasskompisar.
Läser/har ni läst något?

-/ Jovana

Likes

Comments