Att resa under Corona?

Att resa under Corona kändes normalt, samtidigt konstigt och samtidigt bra.
Vad är normalt då? Allt fungerar som vanligt på flygplatserna förutom att man måste bära mask. Jag upplevde att på Köpenhamns flygplats så var allt hyfsat normalt. Många resenärer som vanligt.
Vad är det konstiga? Maskerna är äckliga och kliar som fan (Har ni förresten sett videon från en fabrik i Kina som syr maskerna? Maskerna sys av människor utan handskar i en smutsig fabrik och slängs på golvet när de är färdiga. Arbetarna hostar, nyser, kliar sig i ansiktet och jobbar under sjukt dåliga förhållanden. Absurt? JA!). Något annat konstigt var att t.ex. se Dubrovnik så tom på turister, men det var väldigt skönt!
Vad är bra? Det är nog inte bra för alla men för mig är det. Jag har immunbrist och blir lätt och allvarligt sjuk av små förkylningar och annat. Jag är sjuk flera gånger per år. Under Corona har jag inte varit sjuk sedan mars för att alla är försiktiga (hallå, tänk om det alltid vore så? Riskgrupperna har alltid funnits och kommer alltid finnas). Det var så skönt och avkopplande att resa och känna ”Åh ingen är sjuk på flyget och alla bär masker jag kommer inte bli sjuk”. Vanligtvis när jag reser (ja även med buss och tåg, i affärer, på jobbet, på gymmet osv) tänker jag alltid ”Åh nej... hörde en host. Dags för att bli sjuk igen. Hoppas det blir milt denna gången...”. Så för min del är det bra.

Övrigt: Jag tror inte att resandet ökar smittan just nu under alla restriktioner. Jag tog ett test i Sverige och så fort jag landade i Danmark. Båda var negativa och jag har varit frisk sedan mars. Jag tror även det är bra om det blir ”vanligt” att få resa igen. Jag vet att många som lever på turism lider väldigt mycket just nu. Ekonomin går inte runt. Nästa år kommer tyvärr många få stänga sina restauranger, hotell, air bnb osv. Vi kommer inte kunna åka till våra favoritresorter, hotell, restauranger osv.

Förresten ser ni japanerna på bilden? Hel skyddade! Pratade med en som blev upprörd över att masker inte bärs i Sverige. Han förklarade att i Japan bör de masker under vanliga influensa-säsonger pga riskgrupper. Undra om det blir vår framtid?

-/ Jovana

Likes