14 anledningar till att inte ha åldersnoja när man fyller 30

posted_inMotivation

Trea och nolla, trettio, tre gånger tio. Så länge har jag levt mitt imorgon och det känns så härligt, jag är lycklig! Jag har tidigare skrivit att ett inlägg kommer om 30 och stressen inför det. Jag började skriva ett inlägg om förhållanden, köpa hus osv men insåg snabbt att; Skit i det! Sådant kommer när man är redo. Vi är alla olika någon träffar sin stora kärlek vid 17 års åldern, någon när man är 50 det vet man aldrig. Någon stressköper hus, någon väntar tills man hittar drömhuset. Olikheter måste man respektera. Det viktigaste är att DU är lycklig! Så shoot, här kommer lite 30 års ”bekymmer” som förgyller livet:

1. Fomo? Fear of missing out… Vem har inte känt ångest av att missa en fest eller middag? Helt ärligt talat så missar jag mer än gärna 100 fester varje år. Jag vill hellre göra saker som är bra för mig, som jag tycker om, som gör mig glad. Varför var det ingen som sa det till mig när jag var ung? Att göra det man själv älskar är roligare och bättre än det andra vill att man ska göra. Så skit i festen, läs en bok, skriv ett inlägg eller träna eller gå på promenad med familjen om det är roligare för dig. För det är de sakerna vi minns, det vi älskar.

2. 30 = ung. Japp, 30 är inte gammalt! Vi lever inte under medeltiden längre. De flesta utav oss kommer leva långt mer än så. Vi har tid att skaffa barn, resa världen runt, köpa bil, hitta drömjobbet. Njut av livet! Jag älskar att jag fyller 30! Gör en lista på alla saker du har hunnit med innan 30 årsdagen. Var glad och stolt!

3. Soulmate vännerna, dessa personer hittade jag under mina senare år nu, mellan 27-30. Det är personer som finns för en i vått och torrt. Personer som hör av sig lika mycket och anstränger sig lika mycket som man själv gör. Jag tror de flesta av oss börjar rensa ut ”negativa vänskaper” ur vårt liv när vi blir lite äldre. Det är sorgligt men skönt när man tänker på att man inte känner sig bortglömd längre. Eller att man känner sig som den personen som alltid tar initiativet till att ses.

4. Ensamtid är så mycket roligare och skönare att ha! Jag har råd med saker som jag inte hade när jag var t.ex. 23 år gammal. Nu kan jag unna mig nya naglar var tredje vecka, fixa fransarna, köpa en dyr ansiktsmask som inte är från en billig affär. Jag kan unna mig snygga kläder med bra kvalitet. Jag kan unna mig en massage och ett glas vin när jag vill. Hur underbart är inte det?

5. Man inser att alla inte är färdiga med sig själva. Din kompis kanske har allt, hus, villa, barn, snygg bil och drömväskan men hon är kanske inte färdig med sig själv. Hon kanske också vill följa sin dröm och plugga på universitetet nu? Hon kanske också vill resa världen runt men det går inte just nu med en bebis. Att inte hinna med eller att inte ha råd med något känns mer ok. Jämför dig själv aldrig med någon annan, för jag lovar den personen vill gärna uppleva något som du har gjort. Det känns som att alla öppnar upp sig mer och är ärliga med livet och stressen vid en viss ålder. Det är så himla skönt!

6. Man hinner börja om. Livet tar inte slut vid 30, tvärtom. Det känns som att man får ny energi nu, nya möjligheter. Man kan börja om och bygga sitt drömliv. Jag ska t.ex. börja plugga i höst igen så att jag kan jobba med något som jag trivs med 100 %, något som gör att jag mår bra. Jag börjar om och gör mig själv lyckligare. Vet du inte vad du vill bli? Nej men då vet du säkert vad du inte vill bli så börja där ifrån!

7. Kvinnor är faktiskt som vin. Inte för att vara sådan men vi kvinnor är som vin! Vi blir bättre och vackrare med åren. Jag har lärt mig vad som passar mig nu, vilket smink, vilka kläder, vilken mat min kropp trivs med och träning. Man är med nöjd med sig själv, man älskar dig själv och sin kropp på ett annat sätt.

8. Släkten fattar äntligen att man är vuxen. Detta är kanske mer för oss utlänningar? Jag vet inte känner ni igen er? Släktmiddagar, kusinen gifter sig, någon släktings barns dop och du hamnar på jävla barnbordet som 28 åring? 🙃 Vad fan liksom kom igen haha…

9. Född på 90-talet? Japp jag med, det bästa årtalet och hur kul är det inte att man nu som vuxen och 30 åring kan klä sig så igen? För det är tydligen inne!

10. Bil, de flesta har nog körkort redan innan 25 årsåldern och de flesta hinner nog skaffa en bil. Fy fan vad skönt det är! Bilen gör livet lättare på något sätt.

11. Vara sig själv, vi är nog många som inte riktigt kunde vara oss själva i högstadiet och gymnasiet av olika anledningar. Man kanske ville ha uppmärksamhet, ville umgås med någon ”populär”. Idag är jag inget än mig själv. Passar det inte så behöver man inte vara min vän.

12. ”Fake livet” på socialmedia, de flesta äldre jag följer är så ärliga och råa! Det är ok att må skit, det är ok att inte kunna bli gravid direkt, det är ok att inte ha råd med en ny bil. Folk är ärliga och det är bra! Alla kan inte ha råd med en ny bil, nytt hus osv. Det kommer när det kommer. Det bästa av allt att inte ha råd och inte köpa det är att man är smart.

13. Lyxsemestrar, det är rätt gött när man kan spendera pengar på en extraskön säng och större rum istället för sprit och fest varje kväll haha... Man prioriterar annat!

14. Att kunna laga mat och kunna göra fantastiska rätter hemma är så gott och kul! Eller om man är sugen på en kladdkaka så kan man bara slänga ihop en!

Lite bilder från förra helgen när vi firade mig. Hoppas ni tyckte inlägget var lika roligt att läsa. Jag tyckte det var sjukt kul och skriva det! Ha en fin helg!
#bestofnouw

-/ Jovana

Likes

Comments