10 fakta om mig

God kväll! Hur mår alla ikväll? 🥰
Jag älskar denna plattform, alla amazing tjejer och kvinnor som peppar varandra, lämnar fina kommentarer, gillar ens inlägg och verkar så genuina. Ibland läser jag andras bloggar och önskar att de bodde nära, då kanske man hade hittat en vän för livet? Jag tänkte därför skriva några faktan om mig. Vi kanske har något gemensamt? Vi kanske blir vänner! Vem vet?

1) Jag är född i Tuzla en stad i Bosnien men är serb (allt var Jugoslavien förr). Jag har även bott längre i Serbien än Bosnien pga att vi flydde från ett krig, innan vi flydde till Sverige. Japp! Jag var en flykting!

Bild på Belgrad:

2) Jag har läst på Malmös universitet. Jag har faktiskt pluggat ungefär hela mitt liv. Tills jag blev 27 år gammal. Först läste jag Stadsplanering i Malmö och sedan blev jag socialpedagog i Kristianstad för jag hellre ville jobba med människor det är liksom mitt calling. Jag älskar mitt yrke!

3) Jag har en liten chihuahua! Jag har önskat mig en chihuahua sedan jag var 5 i princip. Innan det var ”modernt” och innan Paris Hilton hade en massa. Jag har alltid tyckt att de är söta!

Bild på min bästis:

4) Jag har blåa ögon och lockigt hår! Har alltid plattat mitt hår men jag trivs också i mitt lockiga nu! Det tog mig flera år att inse att mitt lockiga hår är fint! Jag har också känns mig som ett ”svart får” pga mina blå ögon. Ingen i familjen har det. Få i Serbien har blåa ögon. Idag älskar jag dem! Det gör lite annorlunda.

Fun fact:
Jag var den första på 50 år i släkten som föddes med blåa ögon!

5) Jag träffade min sambo på Tinder! Träffas människor idag på en bar, café, via vänner osv som förr? Jag har inte hört det på flera år!

6) Jag har bott i Kristianstad hela mitt liv. Nu bor jag i Helsingborg. Jag flyttade hit pga kärleken. Vi hade distans förhållande förr, han jobbar måndag-fredag, jag har rullande schema och jobbar varannan helg. Det var ganska jobbigt när vi inte bodde tillsammans... Saknade han varje helg jag jobbade och det gjorde mig så otaggad på att jobba. Så det ändrades!

7) Jag älskar att resa och vill besöka minst en ny plats varje år! Mitt favorit resemålet är Madeira.

8) Som nordligast har jag varit i Vemdalen år 2017. Har inte sett snö sedan dess...

9) Staden Trebinje är mitt andra hem. Mina föräldrar har boende där och vi åker dit varje sommar. Längtar dit...

10) Min favorit högtid är påsk! Finns inget som är så gott som en serbisk påskfrukost!

#nouw #10fakta #resor #fotografier

-/ Jovana

Likes

Comments

Artbyellinor
Artbyellinor,

Sånt här är så roligt att läsa! 😍 Wow vad häftigt att du var den första på så länge med blå ögon!

nouw.com/artbyellinor
Jovana
Jovana,

Åh vad kul att du tycker det 🤗❣️ Vad tycker du mer om att läsa? 🥰

nouw.com/jovana
Mikaelaturiel
Mikaelaturiel,

Så kul att få lära känna dig lite bättre!! kram

nouw.com/mikaelaturiel
Jovana
Jovana,

Tack så mycket! 🤗

nouw.com/jovana