Week 20 Pregnancy Update – The Hormones Makes Me Craaazy

Vecka 20! ❣️ Det är torsdag vilket innebär att vi går in i en ny vecka av graviditeten. Tidigare gick vi in i en ny gravidvecka på söndagar men då vi var på första rutinultraljudet blev vi flyttade fyra dagar.

Allmänt: Den här veckan som var bokade vi in ett privat ultraljud för att förhoppningsvis få se könet på bebisen samt att få en mer grundlig genomgång om att allt ser ut som det skulle. Tack och lov såg allt fint ut och vi fick dessutom veta att det ligger en liten tjej och sprattlar där inne! Hur coolt?

Den här barnmorskan gav oss en ytterligare indikation på när hon tror bebisen vill titta ut. Hon ändrade inte vårt datum på pappret men sa att hon nog tror att vi är längre fram än vad tidigare undersökning visa. Vi har nu tre datum att förhålla oss till; det första är det vi fick baserat på sista mensen första dag och då bör bf vara 14 juli, RUL visade 17 juli och vårt privata ultraljud visade indiktion på att det är den 13 juli som lilla bebben kommer titta ut! Det återstår att se när loppan vill titta ut helt enkelt!

Nu är vi HALVVÄGS! Magen har växt på sig en del och bebisen lika så. Det gick bara en vecka mellan vårt RUL och vårt privata ultraljud och OJ vad mycket som händer bara på en vecka! Helt plötsligt så var det svårt för barnmorskan att få med hela bebisen med ultraljudsmojängen och ansiktsdrag och fingrar, fötter och tår syntes ännu mer tydligt denna gång.

Den här veckan har varit smått magisk faktiskt med tanke på att både jag och Alex har fått känna bebisen sparka och röra på sig där inne. Jag är riktigt peppad nu på att börja bebispreppa. Min mamma kommer ner och hälsar på i helgen också och jag planerar för att suga åt mig ordentligt av alla råd och tips hon kan tänkas ha.

Cravings: Frukt och bär! Jordgubbar, hallon, blåbär dimper gärna ner i frukostskålen. Jag har fått ökad aptit och om jag blir hungrig så tryter tålamodet snabbt och jag blir lätt irriterad.

Mående: Jag är trött men mår bra! Liiite illamående gör sig påmint ibland men det är bara om jag går med tom mage, vilket undviks enklast genom att äta lite hela tiden.

Humöret har varit som en berg- och dalbana den här veckan och jag har uppriktigt sagt pendlat mellan hopp och förtvivlan. Det är så himla mycket tankar och känslor när man är gravid och släng på lite graviditetshormoner på det så blir det gärna lite rörigt i huvudet.

En sak som har varit extremt påtaglig den här veckan (Eller två saker närmare bestämt, hehe…) har varit mina boobies. De har växt otroligt den senaste veckan och börjar kännas tunga. Bröstvårtorna har börjat göra ont och det känns som att de skaver och ömmar lite på “topparna”, är det råmjölk på gång kanske?

Summa summarum: En bra vecka att vara gravid på. Energin börjar sakta men säkert komma tillbaka och likaså våren! Höjdpunkten var absolut att se vår lilla bebis på ultraljudet och få reda på att det är en liten tjej där inne.

#graviditet #veckaförvecka #preggo #nouwmamma #gravid #bf2019 #rul #rutinultraljud #frukost #nouwfood #mom #love #family

Gillar

Kommentarer