Senaste tiden har jag...

- Deltagit i Swedish Passports reportageserie om "Once in a lifetime"-resor. När jag läste att Amanda sökte personer att intervjua kände jag direkt att det vore jättekul. Och att bila ner till Libanon är helt klart once in a lifetime. Eller ok, jag vet att det inte är fullt normalt. Speciellt inta att ta med sig en gigantisk gosedjurspanda. Men hei, det visade sig att han var en utmärkt huvudkudde.
Vill du läsa om min resa eller andra av Amandas fantastiska inlägg hittar du hennes blogg här.


-Lagat finsk mat. När man inte kan åka till korvkiosken i Finland och köpa lihapiirakka(köttpirog) får man ordna det själv. Kort och gott deg som fylls av en blandning av köttfärs, ris och kryddor och sedan friteras i olja.
Mamma hatade hela idén, speciellt att dom skulle ner i massa olja(p.g.a brandrisken) och ville laga dom i ugnen istället. Men jag förklarade för henne att det är därför det finns hemförsäkring.
När jag haft två tvärvände hon och tyckte att alla måste friteras och har redan planerat att hon måste köpa mer färs så jag får laga fler.


-Promenerat och joggat en del. I onsdags var en toppendag med fint väder och olika sorters blommor i sikte. Den här delen älskar jag, grönt gräs, ett hav av maskrosor och längre bort betar kor. Kan inte bli mycket vackrare.

Gillar

Kommentarer

Linnéa,

Oh gott med finska piroger!:)

linneakinis.blogg.se/