Jag vill-listan

Blev nominerad av @brandebymaddes att göra denna "Jag vill-lista", tack så jättemycket! Tog sin tid att komma på svar till dessa kluriga frågor, men till slut blev det klart.

Jag vill bli bättre..
. på att ta tag i vissa saker. När det gäller det mesta ser jag till att få det avklarat så fort som möjligt. Känner nästan lite stress av att ha det på min "att göra-lista". Men vissa, och som tur är mindre viktiga, saker där går det riktigt trögt.
Jag har varit på väg till Borås för att besöka den finska matbutiken i 2 år, och då vill jag poängtera att jag under ett års tid haft Västtrafik-kort vilket gör att jag kan åka dit gratis.
Har planerat att göra julgodis vet inte hur länge.
Min nya taklampa ligger fortfarande ouppackad efter 1 månad.

Jag vill sluta...
gilla fara. Faller inte för farliga killar men annars måste jag erkänna att det lite farliga lockar.
Alltså vem lyckas hamna i ett maffiakvarter och där få för sig att fråga en beväpnad medlem om man får provhålla vapnet?
Vem blir glad av att inse att hon bokat hotell i ett av Atens sämre områden?
Vem sätter sig på en bänk för att ha bra uppsikt över den stora gruppen poliser beväpnade med sköldar och batonger istället för att gå därifrån då det säkert blir en orolig demonstration?
Vem ser en stor varan och väljer att gå så nära som 3-4 meter ifrån för att få en bra bild? Jäklar vad hjärtat bankade det ögonblicket, då var jag inte kaxig.

Ja ni ser, jag har lite att jobba på.

Jag vill ha en... simtur kvällstid under bar himmel. Tänk att komma till hotellet efter en hel dags utforskande av en ny stad. Det är ett hotell med många våningar. In i rummet och byta om till bikini, sedan ta hissen upp till taket där en pool väntar. Himlen är mörk och utsikten över stadens ljus är fantastisk. När jag njutit av utsikten kliver jag ner i poolen och låter det svala vattnet omge min kropp. Precis så vill jag ha det nu.
Jag vill också väldigt gärna ha en picnic. Fastnade för det när jag var i Kroatien och det ska ta mig tusan göras om. Något gott att äta och mycket vatten, kanske vin. På med ett par bekväma skor och iväg på en långpromenad där jag tar mig tid att sätta mig ner och ta en paus när jag hittar en fin plats.
Tänk vin och så denna utsikten. Det var goda tider det.

Jag vill vara...mindre otursförföljd. Sista tiden har jag lyckats med att tappa min eltandborste i toaletten och mitt busskort.

Jag vill någon gång...
Köpa en Buddha och omge den med lite bilder från tempel jag besökt.
Buddha är helt klart my buddy. Det började i Malaysia där jag efter ett besök i Kek Lok si-templet fick höra att det kunde bli väldigt svårt att få en taxi. Inget du vill höra när du är mitt ute i ingenstans. Men mannen ringde efter en taxi åt mig, häpnar och säger att det är en taxi som ska lämna av folk och som är här om ett par minuter. Var bara att hoppa in och låta den ta mig tillbaka till hotellet.
Det har fortsatt med att jag av en slump lyckats hitta tempel som jag jättegärna velat se min inte förstått vart dom är.
Så förrförra året i Ho Chi Minh-staden, när jag trots en karta som var fel lyckades hitta ett tempel(det röda nere till vänster) och jag än en gång kände det där lugnet så bad jag faktiskt Buddha om hjälp. Jag bad om hjälp att få jobb, nog för att pengar inte känns buddhistiskt men jag räknade med att han förstod vad det betydde för mig.
Och vad gör underbaringen? Jo han inser att det kan bli tufft att leva på en halvtidslön. Så han ger mig lite extra krafter, ett år till med sk LFU-anställning då jag får jobba mig upp till 75% och sedan ett fast jobb.

Det kommer inte bli rakad skalle och nunneliv i Tibet, men fler besök i tempel när jag kan åka till Asien igen och en hel del buddhistisk meditation på hemmaplan.

Jag vill att folk generellt ska bli bättre på...att lägga ifrån sig mobilen. Jag har haft turen att leva en tid då alla inte stirrade ner i skärmen, dels tiden då mobiler inte fanns och dels då det i princip bara gick att ringa och sms:a.
Människan är skapt att vara social ansikte mot ansikte, inte för att ha 20 appar för att skriva med varandra och lägga upp bilder.

Jag vill att folk ska sluta...kommentera andras kroppar. Och då menar jag faktiskt även vissa komplimanger. En kollega berättade för mig att hon gått ner i vikt. Min spontana tanke var att säga det alla säger "Bra jobbat" men jag hindrade mig. För varför är det alltid så bra jobbat om man gått ner i vikt men i princip aldrig om man gått upp i vikt? Att få komplimanger för viktnedgång var trots allt det som fick mig att till slut undvika att äta. Följer man samhällets ideal så är det "bra jobbat" oavsett hur man mår, har man gått upp i vikt, fått hängig rumpa eller gäddhäng så får man en medlidande blick och höra att det går att jobba bort igen eller att man är fin ändå.

Jag vill träffa...
Min farmor och hennes man. Dom är visserligen döda men drömma om en träff och att få laga mat till dom kan man ju få göra. Undrar om dom tyckt om något av mina recept från Mellanöstern, eller indiskt kanske.

Jag vill resa till...Just nu en mysig badort i södra Europa.

Jag vill hylla mig själv för...
Att jag orkar. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag känt att jag måste ha krafter, känt att det inte finns några men på något sätt har det ändå gått. Är inne i en sådan period nu, tyvärr.

Gillar

Kommentarer

MissMinnea
MissMinnea,

Åh vilken härlig lista, vilka underbara svar och så duktig du är på att skriva och formulera dig 😊 håller helt och fullt med om att människor måste bli bättre på att släppa mobilen!!

nouw.com/missminnea
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
by_anniess
by_anniess,

Igenkänning på den första, många saker tar jag tag i på en gång men sen är det vissa saker som "glöms bort" av nån anledning haha 😉 *ler*

Vill med resa, saknar det 😊

nouw.com/by_anniess
Caroline,

håller med om att alla bara borde sluta kommentera andras kroppar...

carro93.se
jessieskold
jessieskold,

Vilken klok och tänkvärd lista du har gjort!

nouw.com/jessieskold
Sussi,

Härlig lista 😊 Många tänkvärda ord och önskningar..

cozybyme.blogg.se
happyM
happyM,

Men åh så kul att läsa och WOW för Varanen???? Sååååå coolt!!! Kram ❤️

nouw.com/happym
T',

Så kluriga frågor! Så bra svar du gav! Vill också bli bättre på att ta tag i saker. Har otroligt svårt att komma igång och tröttnar alldeles för fort.

devote.se/babustyle
Lena i Wales och Spanien,

Intressant lista, tänkvärt.

Ha det bra!

lenaiwales.wordpress.com
Enna,

Spännande lista!

sayyeastofashion.blogg.se
tinafalkestad
tinafalkestad,

Så rolig lista att läsa! Jättefina bilder! Hoppas du får en fortsatt fin helg! Kram fina du<3

nouw.com/tinafalkestad