Sen då jävlar smäller det!! 😆😆 Snart är det bara att sätta sig i bilen och sitta där i fyra dagar innan man kommer ner till turkostvatten och 30 graders värme med sol, bad och glass! Så som livet ska vara!

Vi siktar på att komma över till Tyskland idag, och jag hoppas vi kommer dit! Väl nere i Kroatien ska vi vara minst 2 veckor i Baskar, på ön Kirk. Jag hoppas på att kunna uppdatera mer än vad jag gjort det senaste dagarna men det har varit sååå fullt upp med packning m.m! Jag ska även försöka vara så "fit" ( 😂 😂 Kommer ju gå sååååå bra!! ) där nere som möjligt, så jag taggar ut på tidiga morgonar och springa på stranden! Men det kommer ju knappst bli som på alla filmer man ser dagligen.. Förmodligen kommer det väl sluta med att jag kommer krypandes tillbaka till husvagnen med en chipspåse efter att sprungit till affären ist..


Är bara tvungen att lägga ut denna bild på världensbästa vän som man kan ha💓💓 Kommer sakna henne någon enormt😳

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu ska jag sätta mig och kolla på ett Game of thrones avsnitt innan gymmet. Jag ringde ner Wilma så vi ska dit tillsammans.. Har ej gymmat på 1 vecka nu så har lite att ta igen när det kommer till fika- tårta- glass- godis- och snacks-ätandet i början av sommarlovet kan man ju säga..😂
Så idag blir det Hard Work!

Träningen med Sassi går frammåt, bra vibbar inför imon så vi hoppas på två felfria rundor!

Idag kände jag igenom henne lite, tog några språng på ca 80 cm som högst. Hon räknade av sprången mellan och innan hinderna bra samt bra tempo!

Imon ska vi alltså ut på vår första p&j utan för Värnamo, och det ska bli så roligt. Saskia har ingen som helst erfarenhet om andra platser än Torp och Sörsjö så det ska bli kul och se hur hon reagerar. Ni får höra mer om den imon!

Jag har även fått sånna äckliga blåsor på ringfingrarna av friktionen mellan tyglen och fingret.. HATE THEM!😠 Det andra fingret är det värre.. (bilden👇👇)Jag kommer få damp om dem är kvar tills imon...

(Behövde två nomnom-bilder att lägga innan och efter, så fick bli min köttvullsmacka från igår😂😂 )
Puss hej!💋Likes

Comments

Nu har jag precis anmält mig till pay n jumpen på tisdag! Vi ska hoppa 70 80 då hon aldrig har vart där innan! Vi tränade lite inför den idag och det gick så bra så! Lika så igår, hon var jätte duktig! Men märker verkligen en solklar utveckling ridningen, hur hon rörsig och beter sig osv. Kul när man får lite valuta också😏😏

Vi bestämde även idag att vi ska åka till Dungen (Terräng"banan" som ligger innan Sörsjö!) i sommar och hoppa lite terräng men Loppan o Sassi! Både Carola och Linda var på, så vi ska göra det efter vi kommit hem från Kroatien! 😆😆

Ikväll ska vi nog inte göra så mycket, bara mysa lite♡♡
Ha det bäst🙋🙋

Likes

Comments

Hej hopp! Nu är det äntligen sommarlov, alltså har jag möjlighet att uppdatera varje dag, vilket gör det lättare. Andledningen till att jag inte har bloggat på ett tag, är att jag helt enkelt haft fullt upp. Allt från skola till avsluting, hästarna och överasknings fest. Påtal om överraskningsfest. Wilma fyllde år igår, dagen då sommaravslutningen håller till. Hon sa till mig att "fan vad sämst födelsedag detta kommer bli" och då kom jag på iden till att göra den till den bästa! Så jag pratade med några tjejer i klassen och dem gick med på allt osv, så när "jag och wilma bara skulle hem och hämta pengar hos mig" hoppade alla fram och pep med blås grejer och allt, wilma blev så glad så hon började gråta och ville inte sluta krama om alla!😂😂😙 Riktigt lyckat blev det!

Jag hade bakat/gjort en tårta och alla andra hade bakat en valfri kaka som dem tog med, så vi hade tårta, silvia kaka, chocolatechip cookies, cornflakes kakor och massa annat! Vi gjorde olika challeges m.m och hade almänt skit roligt helt enkelt! Bilder kommer sen!

Det känns som den har sommaren kommer bli skit bra. Goa vänner, härligfamilj, utomlandsresa och mycket mer!

Likes

Comments

Japp! 1570 kronor är borta från mitt konto, visserligen behövliga grejer men det känns inte så värst bra! 😂😂😂 För er som inte vet var jag i Ullared i går, och det blev lite gott och blandat. Allt från helosan till mat. Spön, ridtröjor, grimskaft, träningskläder och sportbehå bl a. Dock är det skönt att har köpt in lite grjejer som man behöver. Fick även tag på mina efterlängtade ridbyxor som jag så gärna velat ha! Älskar dem, De är såååå coola tycker jag!! 😂😂😂 Kläderna kommer i ett annat inlägg.


Hoppträningen med Saskia idag gick super, hon var så fin och lugn i galoppen och otroligt lyhörd i alla gångarterna. Hon räknade in galoppstegen mellan och innan hindrena galant och hon trampade på bra, väldigt frammåt utan att hon var uppstressad.

 Nu ska jag dra iväg till gymmet! Köra lite med magen osv! :))

Likes

Comments

Yes Box! Idag när jag red Sassi körde vi mycket bommar till en början, mycket volter också. Sen kom vi på ett hinder och från att ha jätte bra bjudning tog det tvärstopp så jag flög över henne!😂😂 Men vi tror det berodde på att dels, hon blev chockad när det plötsligt vart ett hinder ist för bom, men sen så gassade solen rakt på, och det var en vit planka, så det blänkte supermycket. Men sen var det inga konstigheter! ☺

Vi hoppade lite bana och hon var jätte pigg och tyckte det var skitroligt att få hoppa lite igen. På måndag eller lördag ska jag träna för Carola igen!😄👍

Likes

Comments

Men fuck you to till en början!

Exakt så sa en gammal tanta till mig när jag berättade att jag skulle "satsa" på Saskia. "Men lilla du, är inte du för gammal för att kära ner dig i en häst? Tänk dig för innan du gör något dumt, Saskia är ingen lätt häst! " Och hur fan vet du det man får fråga?! Du har inte ens sett hästen i verkligheten så shut the fuck up och låt mig göra min grej. Jag är så himla glad över mitt beslut med Saskia, och visst, hon är en svår tjej, riktig jobbig ibland, men hon är en riktigt härlig brud med sån otroligt personlighet så ni förstår inte. Jag tänker inte nämna något namn, men att du ens har mage att stå och säga så till en 15 åring som får chansen att ut och ha kul; är helt sjukt.

Redan första gången jag satt upp på henne kände jag hur fantastisk hon var. Ingen kommer någon gång kunna säga så, och att det påverkar mig. För ni som känner mig,

EXAKT sånna här komentarer, få mig bara att bevisa motsatsen ännu mer.

Likes

Comments

👏Tjenare tjenare! Idag när jag var inne på facebook och scrollade ner lite, ploppade det upp ett "citat" från en annan blogg, där var då en man, som bloggade för hippson och bloggen hette havrepappan (😍😍😂😂). Men iaf, han hade skrivti ihop en så sjukt bra text, så tänkte lägga upp den här, tillsammans med samma bild.


Hittade denna text på en blogg:
"Jag hjälper tjejerna i stallet.
Eller, tja… tjejerna och tjejerna. Det är två självständiga kvinnor i övre nedre medelåldern.
Och ”hjälper” är förstås ett relativt begrepp i samman­hanget.
Jag mockar och spånar. Och försöker att inte gå i vägen.
Hästarna är sex till antalet och fem av dem är ordentligt stora. En är lite mindre. En ponny med isblå, penetrerande blick och egensinnigt humör.
De är snälla, kloka djur allihop men de väger åtskilliga hundra kilon och de går inte att prata till, som med en hund.
Man måste förstå deras kroppsspråk. Man måste förstå deras ljud. Deras fnysningar och frustningar.
Man måste ha koll helt enkelt. Och man får inte vara feg. Eller svag. För stalltjänst är ett tungt arbete.
Aptungt.
Och hästar är inga leksaker.
Som till exempel en moppe eller en skoter (som man kan glömma ute i regnet några veckor utan större konsekvenser, och som har en av- och påknapp).
Ändå dras, exempelvis, motorsporten med en obegriplig machostämpel, och hockey- och fotbollskillar framställs ofta som robusta tuffingar. Hästtjejer som lite pimpinetta å sin sida; man står och luktar på hästens mule, flätar manen, läser Min Häst…
Fast jag skulle tro att de flesta av hockey- och skoterkillarna (precis som jag) skulle blekna betänkligt i en stallmiljö. Som det inte finns nåt puttenuttigt med överhuvudtaget.
Utan att ha några vetenskapliga belägg för det gissar jag att tolvåriga stalltjejer ofta är betydligt starkare mentalt än exempelvis sina jämnåriga, motorintresserade killar.
Starkare än vuxna karlar. Oavsett om dessa håller på med brottning, boxning eller nån flåsgapig bollsport.
En arg, eller bara lätt missnöjd, häst på 500–600 kilo är ingen lek, tro mig.
Att bli klämd av en sån i en trång stallgång kan få allvarliga konsekvenser.
Att sitta på en ståtlig nordsvensk som råkar i sken ute i skogen, exempelvis för att man dyker på en älg eller dylikt, är inget för den harhjärtade.
Hästtjejer är, med andra ord, the shit.
Och redan i tidiga tonåren drillas de i egenskaper som kan göra dem till fantastiska vd- och- chefsämnen i framtiden.
Ansvarsfulla, orädda, strukturerade. Skickliga på kommunikation och samarbete.
Stark självkänsla.
Fast jag misstänker att få skulle våga ha det med i CV:t: Från 12–18: hängde i stallet. Varje dag. Tog ansvar. Varje dag.
Eftersom de flesta män inte har en aning om vilken extremt krävande miljö ett stall är. Hur meriterande den faktiskt är. Inte minst om man jämför med en basketplan.
Eller en skoterverkstad.

- Jens Ganman"


All credits!👏

Likes

Comments

Idag gick jag till gymmet efter skolan.. Jag körde lite mage och ben, mina favvo delar att träna😂😂😂 Hur som helst, det gick bra iaf, men jag fick så himla ont i ena höften under tiden, så jag tror jag sträckte mig men det gör skit ont så fort jag gör någon rörelse.
När jag sedan kom hem åt jag lite, och packade lite inför Karlskrona i helgen!!

Likes

Comments

Japp. Jag red vilse i skogen idag.. Lyckat! Pappa som tur var, va med, men jag galopperade bara lite och sen tappade jag bort stigen..😂😂😂👏👏👏
Sen med pappa i täten verkade varenda liten stig leda till baks till stallet, så istället för att vara ute på en långrunda i en halvtimme, var vi ute i EN OCH EN HALV! En svettig häst och ryttare kom tillbaks till stallet!Men roligt var det iaf, och vi kom ut på en stor skjutbana till slut, och då hittade vi ett litet räcke som jag hoppade över! Lite småkul så där! :D


Likes

Comments