Header

Nu har jag tillslut nått slutet av denna tid här i Madrid, vilket både gör mig ledsen över att säga, samtidigt som jag kan se det som något väldigt skönt att faktiskt kunna komma hem till det riktiga livet, efter ett halvår i något som har känts som en dröm. Däremot kommer jag såklart sakna alla nya vänner som jag fått under denna tid, men även vädret kommer vara en sak som kommer att saknas, då vädret i Sverige inte är det bästa...

Sitter just nu på mitt rum, för sista gången, med hunden bredvid mig. Det känns aningen konstigt att det som ändå har varit mitt liv i 5 månader nu, faktiskt är slut. Däremot försöker jag inte att tänka på det så mycket, då jag har bestämt mig för att åter komma till denna staden, då jag nu har förälskat mig i den. Alla här är så amazing (bortsett från äckelmän som tror det är fullt normalt att glo, catcalla etc..).

Däremot har ju denna tiden gett många otroligt bra vänner och där en del av dessa kommer vara för livet ut. Samtidigt som denna tid har gett mig möjlighet till att mogna och förändra mig själv, på grund av alla händelser och minnen som har präglat mig på olika sätt.

Eftersom igår då var sista dagen, var man ju tvungen att "fira" detta på olika sätt och framförallt, genom att åka in en sista dag till Madrid, och ta den sista riktigt goda mojiton, samtidigt som dagen fylldes av att tvingas säga hejdå till hela klassen.

Nu väntar bara en nästan 4 timmar flygresa för mig framåt 12-tiden, så tillsvidare får ni ha det så bra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det har som vanligt inte blivit som jag planerat med denna bloggen, då jag inte har skrivit ett inlägg igen på några dagar. Men vad ska man göra, när man bara har försökt utnyttja den här sista tiden i Spanien så bra som möjligt. Vilket jag även kan säga att jag i största fall har gjort.

Det började med att i söndags hade jag, Linnea och Martina på nytt ännu en dag i Madrid, där vi började med brunch på ett av favoritställena, nämligen Federal. Verkligen ett höjdarställe, med otroligt god mat, samtidigt som det är relativt nyttigt. Prövade mig nämligen på en chiapudding på detta ställe och det var nog något av det godaste jag ätit på länge. Denna dagen var även den bästa, innan vädret blev lite sämre igen, däremot bara under två dagars tid.

Efter detta gick vi bara runt lite i Madrid och kollade lite affärer, innan vi bestämde oss för att åka hem, både för att det var väldigt varmt och för att vi hade planer på att åka till Linneas pool för att kunna svalka oss en stund. 

Dagen därefter spenderades i "La playa de Madrid" eller Madrids strand, som är en sjö nästan två timmar norr om Madrid, och kom då ihåg att detta är det närmsta badstället för madrileños. Det som var mest synd var att vädret var ganska dåligt, fast det var ändå väldigt varmt, vilket gjorde det hanterbart.

Det som var det konstigaste på detta ställe, var att det inte längre såg ut som det Spanien som man nu är van vid. Det såg istället ut som en miljö som finns i filmer så som Jurassic Park, vilket till viss del skrämde en.

Igår hände inget direkt speciellt, förutom att jag packade det mesta som behövdes. Samtidigt som vi tidigare på dagen hade med skolan haft en fotbollsturnering. Det gick sådär kan man väll säga, framförallt eftersom jag var den som blev ställd i målet, vilket är ett stort problem eftersom jag till stor del är bollrädd. Men, jag hjälpte iallafall till en del så att vi kom till semifinalen. Whohoo, eller något. Ni får ha det så bra nu så kommer ett inlägg lite senare om dagen idag och lite tankar inför en hemresa.

Med tanke på ingenting, kommer sakna min lilla vovve så mycket.

Likes

Comments

Som vanligt går mitt bloggande inte så bra, däremot skyller jag på att jag inte har haft någon direkt tid. Nåväl, här kommer de senaste dagarna i kort form.

I fredags var jag som jag tidigare berättade först i Segovia för att därefter åka till Francos grav. Segovia var verkligen en fin stad, däremot inte så värst stor, det vart lite smått som Toledo. Akvedukten som finns där var iallafall väldigt fin och stor. Vidare till Francos grav, sjukt stort och aningen överdrivet.

Framåt kvällen bestämde alla på gymnasiet att sätta oss i en park för att kunna komma ihåg sista fredagen tillsammans. Verkligen otroligt fin utsikt och framförallt då det också var solnedgång.

Igår bedömde sig jag, linnea och Martina oss för att ta en heldag i Madrid, med brunch, shopping och rooftop bar. Så där blev det ännu en perfekt dag, i den på tok för varma värmen.

Likes

Comments

Gårdagen var nog en av de mysigaste fram tills att man kom på att man såg ut som en tomat... Däremot har det mesta gått över nu, som tur är.

Linnea var igår väldigt snäll och lånade ut sin pool till mig och Martina. Detta gjorde att man för första gången på ett halvår kunde svalka sig från den 40 graders värme som nu finns i detta land.

Så vi spenderade hela eftermiddagen vid poolen hos henne, detta gjorde att vi också köpte lite glass för att kunna svalka oss. Detta var iallafall en av de mysigaste eftermiddagarna på länge!

Nu sitter jag på bussen på vägen till Segovia och även till Francos grav där vi ska spendera dagen. Ni får ha det så bra i det lite svalare Sverige!


Likes

Comments

Denna helgen har varit vad man kan säga mer fylld än vad den i vanliga fall brukar vara. Det var både ett födelsedagsfirande samt att studenten för de 5 studenterna var.

Den började med att fredagen spenderades genom att fira en av tjejerna i klassen här. Så där blev det en lång men väldigt rolig kväll. De hade även fixat en frågesport där man sen skulle se vem de olika sakerna passade bäst in på, det var iallafall så himla roligt!

Sen kom lördagen, vilket gav en start på dagen klockan 10, eftersom alla på skolan som ville även fick vara med på champagnefrukosten. Så då blev det att man fortsatte att fylla på fyllan som man redan hade från kvällen..

Måste säga att detta var den mest mysiga studenten på länge, då det var så sentimentalt. Det var så många olika tal åt studenterna som alla fick tårarna att komma fram.

Framåt eftermiddagen blev det paus i några timmar, vilket gav tid till att vila ut en stund från kvällen innan. Därefter blev det utgång till Madrid, där planen var att vi skulle till en klubb. Det gick som synd var inte som planerna, då ingen av de 3 klubbarna vi gick till ville släppa in oss, men vad ska man göra om man är 20 pers..

Söndagen var sen bara en dag till att vila ut och göra lite läxor som jag har till nu i veckan. Nu ligger jag och solar en stund i den 40 grader varma hettan, så ny får ni ha det så bra!

Likes

Comments

Så, som ni säkert har märkt, har jag inte skrivit ett inlägg på länge. Wow vilken överraskning! Nä men denna veckan har varit någon av de värsta eftersom i princip har varje vaken tid gått åt till att plugga till olika saker, och där matten var viktigast.

Vi hade nämligen matte nationella idag.. ja, vår skola hatar oss, tvingar oss göra nationella på en dag som i vanliga fall man brukar vara ledig på.. oavsett hur det gick, så vet jag iallafall nu att alla nationella är avklarade, vilket lättar stressen lite, vilket även var något jag, Linnea och Martina firade med en fika efter skolan.

Tänkte även nämna att, denna helgen har varit en väldigt stor folkfest här i Madrid, eftersom Real Madrid vann Champions League. Detta gjorde då att alla på något sätt grattade laget, och även jag, trots att inte fotboll riktigt är min grej.

Oavsett var det väldigt intressant att vara med om detta, och ännu mer fantastiskt, jag såg faktiskt en del av laget, och däribland Ronaldo, vilket faktiskt är en av få spelare som jag vet vem han är!!

Nu får ni ha det så bra så får jag fortsätta med alla andra läxor som jag nu har kvar innan skolavslutningen!

Likes

Comments

Igår var en dag då inget speciellt hände förrän på kvällen, vilket ändå är något som är en standard. På kvällen åkte jag, Linnea och Martina till diversia där vi hade tidigare bestämt oss för att äta pizza.

Senare blev det park häng inne i Alconbendas tillsammans med en del andra från skolan. Så det blev en väldigt mysig kväll i värmen.

Idag har jag och Linnea en liten skön dag i solen, för att senare ikväll åka in till Madrid där vi ska träffa de andra senare.

Likes

Comments

Hej! Detta är antagligen ett inlägg som jag skulle skrivit igår egentligen, men vad ska man göra när ingenting som jag planerar går riktigt som det är tänkt?

Igår var iallafall min 18:de födelsedag, vilket är svårt att egentligen tänka, eftersom det känns inte som det var så lång tid sedan som jag var mina föräldrars lilla flicka.

Igår var jag trots att min familj var här, i skolan. Däremot åkte jag in framåt eftermiddagen till Madrid igen för att ta en födelsedagsmiddag med dem och samtidigt säga hejdå eftersom de idag åker hem till Sverige igen, vilket betyder att jag inte kommer träffa dem förrän jag är hemma i Sverige igen.

Nu idag får jag se vad som händer, vet iallafall att jag måste plugga eftersom nu i de kommande veckorna har vi mycket framför oss. Ni får iallafall ha det så bra!

Likes

Comments

Gårdagen var första dagen som jag och familjen gjorde något eftersom de landade så pass sent i fredags som de gjorde.

Vi hade inte några direkta planer, men eftersom de hade hyrt bil, blev det att vi bestämde oss för att åka till Toledo. Denna hade jag redan varit i innan, men jag trodde att det ändå kunde vara något som min familj kunde gilla att se, vilket de också gjorde.

Idag har vi planer på att gå till Pum pum och ta en brunch där, samtidigt som vi tänkt "fira" min födelsedag lite tidigt. Nu får ni ha det så bra!!

Likes

Comments

Idag hade vi en idrottsdag återigen, det är väll den tredje gången sedan jag kom hit som vi har haft en idrottsdag, men man ska väll inte klaga, eftersom det gör att man slipper skolan under den dagen.

Idag hade vi iallafall en friidrottsdag, som var lite norr om skolan, eftersom skolan är alldeles för liten för att kunna få plats med något sådant. Vi sprang även ett litet lopp för att kunna tjäna in pengar för mat till barn i Etiopien, så något bra gjorde vi också trots allt.

Efter har jag bara varit hemma och vilat lite och jag väntar nu på att ta mig till flygplatsen eftersom om bara någon timme kommer min familj hit. Det kommer bli kul att träffa dem igen, men nu får ni ha det så bra!

Likes

Comments