Saker att göra istället för att resa

Många har karantän hemma, ibland på eget initiativ, och överlag så tror jag de flesta spenderar mer tid hemma just nu. Det mesta börjar ju stänga, folk oroar sig över att bli smittade eller sprida smitta och så vidare.

Därför tänkte jag tipsa om några roliga aktiviteter som man kan göra hemma, själv eller med familjen. För att fördriva tiden, tjäna pengar eller drömma sig bort.

- Köp aktier

Vi började med aktier och fonder i början av året. Men jag önskar att vi hade börjat nu. Känns som att det här är perfekta läget att börja. Dessutom är det roligt att följa upp- och nedgångar och få utdelningar.

- Träna

Man behöver faktiskt inget gym för att träna. Här finns både gåband/löpband och motionscykel, men man kan även göra övningar eller yoga eller vad som helst. Eller gå ut och springa eller gå, och få luft samtidigt.

- Spela spel

Nu syftar jag inte på tv-spel och liknande, även om det förstås också är ett alternativ. Samla familjen och spela roliga bordsspel tillsammans!

- Ha filmkväll

Om ett par månader är sommaren här, vilket för de flesta betyder mindre tid inne och en massa sköna sommarkvällar utomhus. Passa på att ha filmkväll.

- Utöva dina intressen

Alla intressen kanske inte kan utövas hemma, men många. Måla, skriva, läsa, träna, tatuera, renovera, pyssla, bygga saker... ja, det finns hur mycket som helst att göra.

- Odla

Alla kanske inte är intresserade av att så, men att så lite fröer är även praktiskt. Att kunna skörda sina egna kryddor, grönsaker och liknande om några veckor eller månader är både praktiskt och gott.

- Planera

Just nu känns det kanske som om livet är pausat, men det kommer garanterat att komma igång igen. Passa på att planera saker nu - resor, företag, nytt jobb, studier, flytt eller vad som helst.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229