Intressanta möten

En av de roligaste sakerna med att resa är utan tvekan alla människor man möter. Människor man kanske aldrig hade mött annars. Människor man pratar med en kort stund, men minns för resten av livet.

Första gången jag reste utomlands var jag 18, och det var ingen lång resa - varken avståndet eller reslängden. Men det var en rolig och betydelsefull resa.

En dag tog vi tåget till en finare stadsdel i huvudstaden, eller en närliggande ort kanske det var. Vi åkte tåg i alla fall och på tåget träffade vi den intressantaste människa jag någonsin träffat, tror jag.

Han hade gula byxor och orange skjorta, och såg en aning lustig ut. När tåget tutade så skrattade han hysteriskt, härmade lätet och kollade på oss andra.

Jag minns att jag sa något i stil med "det hade varit kul att prata med honom men han kan säkerligen inte engelska". Galet fördomsfullt, men jag visste helt enkelt inte bättre på den tiden.

Det visade sig dock att han inte bara kunde engelska, och ett flertal andra språk. Han var välutbildad, påläst, berest, hjälpsam och otroligt trevlig.

Vi pratade länge med både honom och en äldre dam på tåget, hon kunde dock inte engelska men han tolkade. När vi skulle kliva av tåget bar han min väska till dörren.

Jag fick hans mailadress och en tid senare skrev jag till honom. Fick till svar att han skulle till Oslo på något kristet läger, och han undrade om jag ville följa med. Den resan tackade jag dock nej till.

Men jag är faktiskt glad att vi träffade honom, för hans personlighet kan vara den mest inspirerande och jag tror att jag lärde mig mycket av det korta mötet.

Jag älskar att träffa människor, speciellt i andra länder. Och framför allt så älskar jag människor som är så öppna, glada och positiva. Som har en sådan där fantastisk syn på livet.

Man kan lära så otroligt mycket av andra människor, och det är verkligen en fantastisk möjlighet som vi borde ta vara på.

Gillar

Kommentarer