Dålig inomhusluft = dålig hälsa?

Jag trodde inte att dålig inomhusluft var så farligt, men så hade jag själv aldrig riktigt upplevt det heller. Inte förrän vi flyttade till den lägenhet där vi bor nu.

Dock tog det lång tid innan vi insåg att det faktiskt måste bero på den dåliga luften i lägenheten, men nu känns det självklart.

Nyligen fick jag veta att jag har eksem, något jag haft problem med i många år men som blev mycket värre när vi flyttade hit.

Både jag och Robin är tröttare än innan och vi har båda huvudvärk ofta. Robin hade aldrig huvudvärk innan, men sedan vi flyttade hit har han det ofta. Och jag har det nästan dagligen; de dagar vi är hemma åtminstone.

Listan kan egentligen göras lång, men kort sagt har vi båda mått mycket sämre sedan vi flyttade hit och det märktes både tydligt och direkt.

Ändå tog det lång tid att inse att allting hänger ihop och att det beror på luften, som vi visste var dålig. Vi visste bara inte hur mycket det medför och hur det påverkar hälsan.

I sommar har vi vistas ute mycket och även varit på semester flera veckor, och då har vi inte alls mått lika dåligt.

Det känns hemskt att ens hem ska vara så dåligt för en, speciellt när vi har ett litet barn.

Jag har varit i kontakt med hyresvärden flera gånger angående detta, men de vill helt enkelt inte göra något. Den otrevliga kvinnan på kontoret sa att de inte "kan" göra något, men när fastighetsskötaren var här senare tog han upp detta och sa att det absolut går och att han skulle försöka få dem att ändra sig.

Hur man kan vilja låta en barnfamilj bo såhär förstår jag inte, men vi får helt enkelt fortsätta kämpa eller hoppas på att hitta ny bostad.

Jag vill dela med mig av detta eftersom alla inte känner till hur vi påverkas av dålig inomhusmiljö, och hur viktigt det är med bra luft hemma.

Om du är osäker på hur bra din inomhusluft är eller vet att den är dålig men inte vet vad du ska göra åt det, så kan jag tipsa om Luftmiljöbutiken. De kan även göra ett kostnadsfritt hembesök och därefter komma med förslag på hur de kan hjälpa dig.

Gillar

Kommentarer