Bussresor

För sisådär 12 år sedan (tror jag det var) fick jag och Johannah en av våra knäppa idéer. Vi skulle åka buss till Lund, av alla ställen, och stanna där en natt. Jag vet inte ens varför, men jag gissar att det hade att göra med att Johannah hade tre stora kärlekar på den tiden, och två av dem var just Skåne (eller kanske snarare skåningar?) och bussresor.

Vi spenderade många timmar på den där bussen. Jag förstod inte riktigt Johannahs stora kärlek till bussar, men jag har gjort diverse konstiga saker för hennes skull - en 70 mil lång bussresa, och 70 mil tillbaka nästa dag, är långt ifrån det konstigaste.

Hur som helst. Under samma period fick hon även för sig att hon ville starta ett bussbolag. Och hon skulle själv köra bussen. Vi hade många olika idéer, men hennes handlade väl främst om lugna och mysiga resor. Pensionärsresor fast för alla, ungefär.

Ärligt talat så tror jag att hon hade gillat att ha ett sådant bussbolag, och det hade passat henne också. Och jag hade såklart varit med på den knäppa idén också - och det hade faktiskt varit kul, med henne.

Jag tror dock inte att det är omöjligt att vi förverkligar denna, eller någon annan av alla idéer vi hade, i framtiden. Om inte annat så kommer hon att hyra en buss en gång och samla ihop ett gäng och göra en resa.

Det är inte omöjligt att det blir främlingar heller. En nyårsafton planerade vi nämligen ett ”big international new years party” (det var vad vi kallade det) och bjöd in folk från olika länder - folk vi inte kände. Vi tyckte alltså att de skulle resa hit för att fira nyårsafton med ett gäng främlingar.

Hur som helst, av alla idéer vi haft så känns ändå bussresor som en av dem som vi mest troligt skulle kunna genomföra i framtiden. Antingen med ett bussbolag, eller genom att hyra en buss från Westinbuss och samla ihop ett gäng för att dra iväg någonstans. Då kan man dessutom få en busschaufför ”på köpet, så Johannah slipper ta körkort för buss.

Gillar

Kommentarer