Äntligen vardag!

Jag har nämnt flera gånger tidigare att jag föredrar vardagar framför helger. Vilket kanske är lite annorlunda. Jag hatar inte helger, men jag tycker att de är betydligt tråkigare än vardagar. Antagligen för att jag numera tycker att livet är mycket mer än att supa. 🤷🏼‍♀️

Robin jobbar gärna helger, därför hittar vi mest på saker på vardagar. Just nu ser livet ut så. Jag jobbar hemifrån, Robin jobbar olika dagar och tider (och ofta helger) och Aaron går inte på förskola.

Om några år ser säkerligen livet väldigt annorlunda ut, med skolgång och sådant. Dock tror jag inte att vi kommer att ha en typisk vardag då heller. Kanske jobbar både jag och Robin hemifrån. Kanske har vi eget företag. Kanske bor vi utomlands halvårsvis.

En annan anledning till att jag älskar vardagar är för att det händer mer då, och allting rullar på bättre. Jobb, löner, post, viktiga mail, telefonsamtal osv. På helgerna pausas ju allting, och det gör mig lite rastlös. Jag kan ju jobba ändå om jag vill, eller ha en helt ledig dag med Aaron, men oavsett så föredrar jag när det händer lite. När man kan få tag i folk, när man kan få post man väntar på och när allting rullar på liksom.

Och som jag nämnt förut. Det är mycket bättre att göra saker på vardagar. Det är lättare att handla när det inte är fullt i affärerna, det är roligare att leka på lekland när det inte är överfullt, det är lättare att uträtta ärenden när allting har bättre öppettider (och dessutom sällan köer och liknande) och så vidare. Vardagar är helt enkelt bättre på många sätt. Just nu åtminstone.

Så ja, jag är taggad för veckan! Vi ska förmodligen till öppna förskolan, jag har ett chattmöte och Aaron ska på sin första kontroll hos en tandläkare (han har bara varit hos tandsköterska/tandhygienist innan). Utöver det blir det lite jobb och annat som ska fixas. Sedan får vi väl helt enkelt se vad som händer.

Gillar

Kommentarer