Att bo själv

Jag har väl alltid varit en dagdrömmare, en som tror att gräset är grönare andra sidan och suktat efter förbättring i livet. Sanningen är att ALLT har sina för- och nackdelar, och det vet jag ändå djupt inne, men det är så skönt att längta efter något bättre. Ständigt jagande efter ett bättre, mer perfekt liv istället för att vara här och nu och vara tacksam över det jag faktiskt har och är. Jag försöker påminna mig själv om att stanna upp och vara nöjd med det jag har, för att också påminnas om att jag inte blir lyckligare för att jag får det jag inte har. Stundtals gånger kanske man blir lyckligare i för sig, men det varar inte länge. Det är mer långsiktigt att jobba med det man har. Där är minimalism en väldigt inspirerande livstil jag skulle vilja anamma.

Fördelar med att bo själv: Jag kan komma och gå när jag vill utan att ta hänsyn till någon eller några. Jag kan bjuda hem vem jag vill när jag vill. Inredningen behöver jag inte tillmötesgå med någon, utan det är MITT hem och JAG får inreda hur jag vill. Jag kan städa och diska när jag vill och passar mig. Behöver inte bli tillsagd eller tjata på någon, för det är bara jag som stökar och lever i mitt eget organiserade kaos. Jag får bestämma vad för mat jag vill äta eller vad som ska finnas i kylen och skafferiet. oändlig tid för ensamtid och utveckling. Jag blir inte påverkad av någon annans lathet eller dåliga energi.

Nackdelar med att bo själv: Att ibland känna sig ofrivilligt ensam. Inte komma hem till någon eller inte ha någon att vänta på. Man är inte längre två på ekonomin, hushållet eller ansvaret. Ingen som pushar dig när du själv inte har någon ork. Ingen serverad frukost på sängen. Saknad av närhet. Fast med ens egna tankar. Att numera få göra allt själv.

Oavsett vad jag vill eller inte, så är det såhär min situation ligger till. Finns ingen poäng över att gråta över spilld mjölk. Lika bra att acceptera situationen och göra den till den bästa. Lyfta fördelarna och påbörja min resa till en bättre version av mig själv. Förr eller senare kommer detta att vara nyttigt och bara stärka mig och mitt framtida förhållande. För jag tror starkt på att det är viktigt att kunna vara självständig i alla situationer som kan komma.

  • Tankar

Gillar

Kommentarer