Vi i Sverige är lyckligt lottade som har skolplikt under hela vår skolgång. Upp till sista året i högstadiet är det plikt, sen blir det frivilligt med gymnasiet.. Dom flesta går på gymnasiet också eftersom att det blir svårare att få ett jobb i framtiden utan en gymnasieutbildning, vilket automatiskt leder till att har du ingen utbildning och om ingen vill anställa dig kommer du att bli arbetslös och är du arbetslös kommer du inte få in någon lön, får du inte in någon lön så blir det svårt att försörja dig själv och dina utgifter, men också så tar det på skattepengarna eftersom att bidragen som utges till en arbetssökande person finansierar sig i skattepengarna. Vilket leder till att skattepengarna går till en person som inte bidrar med något till Sverige, och så ska det väl inte vara, eller?! Därför tycker jag att alla ska ta skolan på allvar och slösa inte bort skoltiden! Skolan är värdefull för både din och min framtid!

Måste också påpeka att självklart är inte skolan alltid enkel, det går upp och ner. Ibland får man motgångar, men det är också det som gör dig starkare. Eller hur? Du utvecklas som person i ett privat område, men också inom skolans eftersom att om du får något liknade problem så vet du hur du ska handskas med det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag startade skolan för mig. Det är blandade känslor om jag ska vara ärlig. På ett sätt känns det skönt att komma igång igen, men det känns som att jag har missat jättemycket och ligger efter med massa skolarbete eftersom att veckan innan lovet så var jag sjuk heeela veckan och jag får panik!! Vi har en engelska redovisning som ska vara klar IDAG, tror ni att jag är färdig med den? Om ni nu tänker att " Ja Josephine verkar flitig hon är nog klar med den presentationen" då har ni fel. Jag önskar att jag hade jobbat med den på lovet, men jag glömde totalt bort den. Kanske förträngde den omedvetet? Vem vet.. Just nu känns det som om jag inte vet något. Som tur är så har jag fått förmånen att ha bra lärare som är förstående. Något som jag lärt mig är att ALLTID vara ärlig om situationen, är du inte klar med något, säg det! Istället för att säga "Jo men den är klar, ska bara fixa lite småsaker", fast sanningen är att man knappt börjat...


Bildresultat för stressande bilder copyright free

Likes

Comments

Vårt nuvarande betygssystem är så dåligt i mina ögon satt det går inte att beskriva! Det sägs att syftet med att ha betyg är för att se hur eleven ligger till, men det är så mycket mer... För att få ett A krävs det att uppnå alla kriterier, vilket kan vara upp till 16 stycken. Inte konstigt att dagens ungdomar går in i väggen, känner press, är oroliga över framtiden och mår allmänt sämre pga skolan. Dagens system drar ner ungdomarnas självkänsla istället för och höja, och så ska de väl inte va, eller? Till exempel, inom idrotten är det relativt enkla kriterier för att komma upp på en hög nivå, men kan man inte simma, eller har man svårt för att orientera så kan du riskera att få underkänt BARA för att du inte uppnått ett enda kriterie. Du kan ha uppnått dom alla andra 15 på en A nivå, men kan du inte simma så får du F. Har du E i simning så att du blir godkänt, då blir det ett D... Här har ni förklaringen till varför tonåringar och ungdomar mår sämre i dagens samhälle!. Kan också tillägga att det finns bevis och studier på att unga människor mår idag sämre än om man jämför på hur det var förr. ( Bilden är tagen från en artikel skriven på svt )


Likes

Comments

Jag är 15 år nu, går alltså i 9:an. Vilket betyder att jag kommer börja gymnasiet efter sommaren. Mitt gymnasieval är ganska enkelt eftersom att jag älskar att träffa nya människor, är jätteintresserad av psykologi och jag vill veta hur vi människor fungerar i olika situationer. Därför ska jag välja samhälle-beteende. Problemet med detta är att jag kommer behöva flytta ungefär 45 mil. Skolan jag vill söka in till som förstahandsval ligger i Stockholm, och det som gör det svårt för mig är att hitta boende. Mina föräldrar har lite kontakter och trådar som dom kan dra i, men inget säkert. Jag är också lite rädd för vad som kommer hända om jag kommer in, ska jag lämna allt jag har byggt upp här och följa min dröm? Eller ska jag gå på ett lite mer "safe card" och bo kvar i den lilla staden jag gör och gå gymnasiet här? En mycket svår fråga som jag har diskuterat många gånger med mig själv.. Tyvärr har jag inte kommit på det rätta svaret än. Är det någon av er som läser detta som har gjort den resan jag ska göra, skriv till mig och ge lite tips på saker som kan vara bra att tänka på!

Bildresultat för copyright free pictures thinking of lifeBildresultat för copyright free thinking of future

Bildresultat för copyright free thinking of futureLikes

Comments