Sälen

Vi är fjärde dagen in på vår årliga fjällresa. Jag, barnen, mamma, min syster, svåger och deras hund. Det var ganska osäkert om vi skulle komma iväg för dels hade Millie feber en hel vecka innan (vi misstänker att hon hade öroninflammation) och även svågern var sjuk nära inpå avresa. Värst av allt är ju ändå Covid-19. Detta jäkla virus som ställer till det för allt och alla. Det var länge prat om att stänga de svenska skidanläggningarna men förmodligen stängs de efter påskveckan. Helt ärligt är här mindre folk i backarna än vad det är på ICA Maxi hemma. Dessutom har det varit väldigt blåsigt hela veckan och det har också resulterat i glesare med folk. Jag klagar då inte. Afterskin är stängd och värmestugorna serverar ingen mat. Vi åker hem till stugan och äter lunch varje dag eller så fikar vi utomhus.

Jag behövde verkligen det här miljöombytet. Med tanke på Covid-19 så kom detta break lägligt. Även om mamma har TVn på från morgon till kväll och det ältas Corona hela tiden så slipper man i alla fall tänka på det när man är i skidbacken. På jobbet ältas det hela tiden och vi kör hela tiden patienter med tveksamma symtom som gör att vi måste klä oss i smittskyddsutrustning ”ifall att” och vår smittskyddsutrustning är snart slut. Jag är dessutom hygienansvarig på mitt jobb och är innerligt trött på det ansvaret just nu. Jag skulle helst vilja gömma mig under en sten och krypa fram när allt detta är över. Hur länge tror ni att detta håller i sig?

Något som är positivt är att jag verkligen märker av positiva effekter av min viktnedgång nu under vår resa. Förutom att jag känner mig lättare, smidigare och piggare i kroppen så orkar jag betydligt mer. Benen håller inte på att lägga av när jag åker och jag kan slappna av på ett annat sätt i backen. Inte en enda vurpa har det blivit heller. Någon träningsvärk känner jag inte heller av. I vanliga fall brukar jag ha så ont i mina ben..! Min träning har betalat sig! Min åkning är långt ifrån bra men det går betydligt bättre i år. Idag unnade jag mig faktiskt ett par nya pjäxor. Jag har hyrt under alla resor och har alltid problem med att hitta en pjäxa som sitter bra. Så idag slog jag till på rean. Formgjöt en sula också. Jag har bara hunnit åka fyra åk än så länge och det tar väl en dag eller två innan man vant sig.

Kosten funkar inte alls just nu. Jag hade goda intentioner inför resan men min familj är en riktig fika-familj och jag rycks tyvärr med i det. Den periodiska fastan håller jag men under ätfönstret har jag ätit mjukt bröd, bakverk, godis, kakor och snacks. Alla mina triggers. Idag åt vi våfflor till lunch och jag kände mig helt bottenlös och åt hur många våfflor som helst. Det resulterade i illamående och skuldkänslor. Men imorgon är en ny dag och förhoppningsvis har jag disciplinen att stå emot då och göra bättre kostval. Det är annars enda anledningen till att vilja komma hem, för att återvända till träningen och fungerande matplanering.

Barnen går i skidskola även i år. Millie briljerar i level fyra och Maggie kör repris i level ett. Maggie kan om hon bara lyssnar och gör som hon blir tillsagd men hennes humör spelar in väldigt mycket. Hon åker endast på förmiddagarna och hänger med mormor i stugan på eftermiddagarna. I eftermiddags åkte vi pulka och det var uppskattat. Plusgrader och blötsnö resulterade i dyngsura men glada barn. Igår em tog jag med mig barnen till Hundfjället och åkte ett åk i Trollskogen innan backarna stängde. Det var uppskattat. Det känns bra att jag kan hantera båda barnen själv nu i backen. Millie åker självständigt såklart men Maggie får man åka ihop med än så länge. Annars kör hon störtlopp mest hela tiden. Imorgon em ska vi ha dejt med några kompisar hemifrån.

Hoppas att ni håller er friska..!
På återseende.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229