Gravid vecka 17

Hej alla!
Jag kommer som sagt börja med veckans uppdatering på söndagar i stället för måndagar, och sedan Gravid vecka för vecka på tisdagar när jag byter vecka!
Så vecka 17 då, denna veckan har som de andra veckorna varit jobbig. Jag mår illa konstant, men lyckas på något vänster hålla det jag äter, men problemet är att jag inte har aptit att äta ofta eller mycket pga illamåendet.
Nu de senaste dagarna har jag börjat få huvudvärk och ont i magen på sidorna.
Tröttheten består, men känns jobbigare. Jag tror att jag har järnbrist men jag vet inte eftersom jag inte har tagit något test på hela sommaren i princip.
Idag har jag känt mig konstig, ihålig och yr. Svårt att förklara ihålighets känslan, men exakt så. Om jag mår samma imorgon eller värre för jag nog ringa och prata med sjukhuset tror jag. Rådfråga och så.
Jag vill inte klaga. Jag har ju valt att behålla bebisen, även om bebisen inte har planerad och jag längtar så mycket efter lilla bebisen. Men jag är ju en av de kvinnor som har jobbiga graviditeter som innebär risker osv. Och jag kan inte sitta och skriva att jag mår bra och att allt är toppen när det inte är det.
Jag tycker faktiskt att många försöker glorifiera graviditeter, det är bara de bra sidorna av graviditeter som visas, och efter graviditeterna visas mammorna upp smala några timmar efter förlossningen. Vi som har svårt att få bort bebismagen faller liksom bort.
Nej jag tycker att det är viktigt att man visar att graviditeter kan vara jobbiga och svåra oxå, oavsett om man har lätt eller svårt att bli gravid. De som har svårt att bli gravid (jag är ej en av de) känner ju att de kanske inte borde klaga på jobbig graviditet osv men det har de all rätt att göra, att vara gravid är inte lätt för alla kvinnor, så är det bara!

#graviditet #gravidillamående #nouw #föräldraskap


Josephine

Gillar

Kommentarer