En julängel - Julkalender 2020, Lucka 21

Lucka 21

Idag är det 4 dagar till jul, om man räknar med den här dagen och det gör Molly. Fyra dagar till jul, fyra dagar tills Molly får spendera sin jul tillsammans med Ymer. Hon längtar inte till julen i sig, men hon längtar efter en mysig dag tillsammans med Ymer och hans familj, det blir lite annorlunda mot dagarna som Ymer är hemma hos Molly.
”Melle, om du ändå vore här! Det är så mycket som har hänt, så mycket jag vill berätta för dig, så mycket som du har missat. Jag saknar dig så mycket Melle, varför var du tvungen att dö? Varför var du tvungen att bli sjuk och lämna mig. Det känns bättre nu när jag har Ymer, men ingenting kommer någonsin kunna ersätta dig, du fattas mig och jag älskar dig så mycket”.
Molly pratar fortfarande med Melle vid fönstret, i hopp om att han ska höra henne. Kanske gör han det, kanske var det han som skickade Ymer till henne. Eller så kanske Ymer kom till hennes skola av en slump, det kanske inte alls var Melle som hörde henne. Men tanken om att Melle kanske hör henne är lite tröstande, och den tanken är fin att tänka.
Imorgon ska Molly på sitt första besök hos terapeuten sa hennes mamma imorse vid frukosten. Nästa besök blir efter julen och innan nyårsafton. Molly är jätte nervös inför imorgon. Men om hon pratar med den personen som hon pratar med Melle vid fönstret så kanske det går bra. Ja det kanske det gör. Molly vet inte hur hon ska uppföra sig där, hon vet inte vad som kommer hända. Kommer de ta blodprov? Gör de det hos en terapeut? Det hoppas Molly att de inte gör. Man kanske bara pratar utan att ta några prover? Det hade Molly tyckt bättre om i såna fall.
”Imorgon vill mamma och pappa att jag ska prata med någon som heter terapeut, men jag är rädd för det, jag vet inte hur jag ska göra eller vad jag ska prata om. Det är så svårt att prata om dig Melle, med folk som inte förstår, som inte känner dig, åh vad jag önskar att du var här, de hade jag kanske inte behövt åka och prata med den här terapeuten”.
Molly förstår inte riktigt hur det kan hjälpa att prata, men om det får henne att må bättre så är det kanske värt ett försök. Hon ska i alla fall göra sitt allra bästa, det har hon redan bestämt. Bestämmer man sig så blir det bra. Hoppas hon.
”Tänk om du aldrig hade blivit sjuk, tänk om du aldrig hade lämnat mig, tänk vad annorlunda allt hade varit, åh vad glad jag hade blivit. Melle. Min Melle”.
Molly vill inte växa upp utan Melle, men hon vet att hon måste.

#julkalender #fuckcancer


Josephine

Gillar

Kommentarer

paamcakees
paamcakees,

Det är bra att ge det en chans att gå och prata med någon 🥰

nouw.com/paamcakees
tildablanksvard
tildablanksvard,

Så viktigt och bra att ha någon man kan komma och prata med!

nouw.com/tildablanksvard
StarOfUsA
StarOfUsA,

Alltid lika bra skrivet 🙌🏼

nouw.com/starofusa
mcsoderholtz
mcsoderholtz,

Älskar att läsa den här historien ❤

nouw.com/mcsoderholtz
seagullcrying
seagullcrying,

Deras syskonband verkar så fint ur Mollys syn

nouw.com/seagullcrying