Header

Det räcker med att få ett brev i brevlådan, att telefonen ringer, att det ringer på dörren eller att bara få ett sms. Minsta lilla händelse eller meddelande kan utlösa en panikattack för mig.
Jag tror att det är därför jag har sånt kontrollbehov som jag har, just för att försöka hindra panikattackerna innan de kommer. Under de enklaste panikattackerna känns det som om varenda muskel i kroppen spänner sig och som om jag skakar inombords. Som kalla vibrationer överallt. Hjärnan slutar att fungera, som om det svartnar och jag blir väldigt irriterad och arg. Jag uppmärksammar mina andetag alldeles för tydligt och det känns som om det är någon som trycker hårt på bröstet, så svårt är det att både få in och ut luften i lungorna. Om jag inte fokuserar på att andas in och ut, kommer jag glömma andas och dö då? Tänker jag i den stunden.
Det är skrämmande att aldrig veta vad som kommer utlösa nästa attack och när det kommer hända.
Det måste vara därför jag drar mig ifrån människor också, just för att jag inte vet vad som kommer sägas eller göras av andra människor. Jag kan inte kontrollera dem.
Jag hade nog inte känt sånt kontrollbehov om jag inte haft mina panikepisoder.


Nog har mamma alltid talat om att vi behöver gå tillbaka i tiden för att må bättre och först idag kan jag hålla med henne. Visst har saker och ting förbättrats men det mesta tycker jag nog allt har försämrats. Vi lever i en era där vi behöver en mobil för att kunna fungera ordentligt, där karriären bestämmer värdet på oss som individer, där vi ska vara så fysiskt produktiva som möjligt och lägga det psykiska måendet åt sidan, där kvinna inte längre är kvinna och man inte längre är man, där vi gör med förhållanden som med kläder; tröttnar vi så slänger vi iväg det och skaffar oss nytt.
Vad hände med till exempel tiden då man faktiskt kämpade för att ett förhållande skulle fungera? Då man dejtade genom att ta en promenad runt vattnet, äta middag tillsammans eller för att äta glass, lärde känna varandra och inledde ett förhållande innan man la sig i sänghalmen tillsammans? Det känns ofta för mycket begärt idag, att dejta ett tag och vänta med att klä av sig.
Tänk om man var född på 40- eller 50-talet istället!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​"If the words you spoke appeared on your skin, would you still be beautiful?"

Dagar, veckor och månader går så fort numera. Dagarna fyller mig, jag fyller inte dagarna men jag försöker. Trodde det skulle bli ännu en lugn kväll nerbäddad i sängen framför en serie, men istället kommer jag att höja vinglaset och unna mig en härlig kväll på stan. 

Note to self: Ta det lugnt, slappna av, var snäll och ha kul. Det kommer bli en bra kväll!


Likes

Comments

Bara ett testinlägg Bara ett testinlägg Bara ett testinlägg Bara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggvBara ett testinlägg Bara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinläggBara ett testinlägg

Likes

Comments