VECKA 38

Hej finisar och förlåt för en dålig uppdatering, jag har varken haft tid eller ork för att prioritera bloggen senaste tiden som ni kanske märkt. Och det får nog vara så ett tag. Jag kommer iallafall skriva min graviduppdatering varje vecka för det är något jag vet att jag kommer vilja kunna gå tillbaka och läsa i efterhand sen. Men sen om det kommer upp annat, vet jag inte. Men ni lär ju märka när jag är tillbaka på banan igen, för nu känns det som att jag bara äter och sover på dagarna, inge roligt som händer direkt.

I fredags var jag iallafall hos barnmorskan, bebis har legat med huvudet neråt i många veckor, men nu har han fixerat sig. Jag hade även gått upp ett kilo till, så nu ligger jag på +18kg. I söndags gick vi in i vecka 38 och det känns som en milstolpe för min del, att veta att han nu är färdigbakad och kan komma när som helst. Så spännande samtidigt som tiden går lite långsammare för man bara går och väntar känns det som. Vi får helt enkelt se när han väljer att titta ut, men vi är redo för honom!

Såhär står det i Preglife-appen:

Barnet:
Barnet är nu cirka 48 cm lång, och väger cirka 3 kg i början av veckan och cirka 3,17 kg vid veckans slut.
Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna nedåt så erbjuds ofta ett yttre vändningsförsök.

Egna tankar:
Som jag skrev ovan, en milstolpe att bebis nu räknas som färdigbakad. Jag är oerhört nyfiken på vad det är för en liten fillur som bott i min mage de senaste 9 månaderna. I övrigt så är jag mest bara trött just nu, sover väldigt mycket. Men det är väl bäst att passa på! Eftersom att han fixerat sig så trycker det ganska mycket och gör ont långt ner, tycker även att magen sjunkit så det händer grejer. Igår ringde vi förlossningen för minskade fosterrörelser igen, barnmorskan sa att jag skulle ligga på vänster sida i 2h och om jag fick ihop 10 rörelser under de två timmarna så var allt okej. Jag sa till Viktor att "bara för vi ringer in nu så kommer han säker börja röra sig normalt igen". Sagt och gjort, vi fick ihop 10 rörelser på 22 minuter och sen var lillkillen igång som vanligt igen, troligtvis hade han legat med ryggen utåt och sparkat inåt, därför jag inte känt honom. Tack och lov! Men orolig blir man verkligen! Nu är det bara att hoppas på att nästa gång jag är i kontakt med förlossningen så är det för att föda bebis.

Har packat klart BB-väskan nu, ska bara skriva klart mitt förlossningsbrev och lägga i det. Gick igenom lite med min BM hur jag ville ha det på förlossningen, men eftersom jag inte känner mig så bekväm med henne så vill jag gärna skriva ett eget förlossningsbrev utan henne, så jag kan få det lite mer personligt och våga skriva precis som jag känner inför det. Har ni några tips och råd inför vad som är bra att tänka på när man skriver förlossningsbrev?

Kram, Josephine

Gillar

Kommentarer

nittonsekunder
nittonsekunder,
Jag skrev ner vad jag hade för oro/funderingar/förväntningar/känslor ✨ sen var min sambo lite nojjig för att han kanske skulle svimma eller tycka det var jobbigt, så då sa barnmorskan att man även ska skriva ner sambons känslor så att personalen kan se till att det tex finns en stol i närheten och veta att dom även ska ha ett extra öga på han 😍 nouw.com/nittonsekunder
josephinees
josephinees,
Åh det var ju jättebra! Tack för tipset 💞 Kramnouw.com/josephinees
Emma Engström
Emma Engström,
Åhh att det inte är så länge kvar är ju hur sjukt som helst, tänk vad fort tiden går även om det ibland kan kännas segt!! <3nouw.com/emmaengstrom
josephinees
josephinees,
Verkligen! Det har gått så himla fort 🙈 Men nu ser jag fram emot att få träffa min lille prins 💞nouw.com/josephinees
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229