VECKA 36

Ännu en gång får jag be om ursäkt för dålig uppdatering. Det har varit sjukstuga här hemma så därav har inte bloggen varit någon prioritet tyvärr. Men nu mår vi mycket bättre så nu är jag på banan igen!

I söndags gick vi in i vecka 36, och bebis är nu stor som en honungsmelon. Jag kan inte fatta att han snart är här, det är så sjukt! Jag har ju lärt känna en tjej nu under graviditeten då vi båda var gravida med bara två veckors mellanrum, hon var 13 dagar före mig. Men hon fick bebis nu i måndags! Jag blev så himla chockad för det blev så himla verkligt för min egen del då. Det var som att jag verkligen förstod att jag själv kan föda barn när som helst nu. Så nu har vi packat BB-väska och satt in babyskyddet i bilen, så allt är redo. Ska bara köpa lite snacks att ta med, sen är allt färdigt. Detta är galet!

Såhär står det i Preglife-appen:

Barnet:
Barnet är nu cirka 45 cm lång, och väger cirka 2,59 kg i början av veckan och cirka 2,76 kg vid veckans slut.
Barnet lagrar nu fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till att bli mer kraftfulla, buffande knuffar. Du kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden - ibland till och med en hel fot!
Även om barnet har mindre utrymme nu känner du som blivande mamma fosterrörelser varje dag. Rörelserna kanske ändrar karaktär, men inte frekvens. En bra rekommendation är att lära känna ert barns rörelsemönster - det gör att du lättare kan notera om något avviker. Lita även på din instinkt! Känner du att det är något som känns fel så kontakta din mödravård eller förlossningsenheten direkt.

Egna tankar:
Jag har oerhört svårt att sova, jag vaknar flera gånger och går upp för att kissa. Jag har svårt att somna för bebis rör sig så himla mycket och det kan göra så ont. Härom kvällen bröt jag ihop för jag var så himla trött och hade försökt somna i två timmar, men han rörde sig så mycket så jag var alldeles illamående och körde in fötterna under revbenen och sen tröck mot mina revben så det gjorde så ont. Då kände jag mig så himla klar med att vara gravid kan jag säga! Självklart älskar jag hans rörelser, men ibland är det riktigt jobbigt! Jag var även hos barnmorskan härom dagen, hon sa att den senaste glukosbelastningen var mycket bättre än den första, så det gjorde mig glad! Jag hade ett SF-mått på 36 cm, så den är ju fortfarande stor magen. Men då vet vi iallafall att bebis mår bra!

Jag försöker promenera varje dag och röra på mig så mycket jag kan, vilket jag är väldigt tacksam över att jag forfarande klarar av! Vissa dagar är det inga problem att gå, härom kvällen gick vi en lång runda och det var riktigt skönt! Men vissa dagar gör det ont och då blir det inge längre sträckor. Fötterna sväller och jag känner mig bara allmänt stor och otymplig helt enkelt!

Kram, Josephine

Gillar

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
fine magen 😊nouw.com/livetmitt93
josephinees
josephinees,
Tack fina du 💞nouw.com/josephinees
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229