VECKA 31

Ytterligare en vecka har passerat. Det känns verkligen som att jag skriver en ny graviduppdatering var och varannan dag. I söndags gick vi iallafall in i vecka 31, 75% av graviditeten har nu passerat. Endast en fjärdedel kvar! Som jag skrev igårkväll så kände jag mig lite deppig i min gravidkropp, men idag känns det mycket bättre. Tillbaka på banan igen! Ibland är det skönt att få bryta ihop och sedan hämta nya krafter. Idag känner jag mig iallafall mycket piggare.

Det står i en app att bebis nu är lika stor som en acorn squash, vad det är har jag faktiskt ingen aning om... Någon av er som vet?
Här är iallafall veckans mage:

Såhär står det i Preglife-appen:

Barnet:
Barnet är nu cirka 37 cm långt från huvud till fot, och väger cirka 1,6 kg i början av veckan och cirka 1,76 kg vid veckans slut. Alla organ är snart färdigutvecklade (lungorna är det organ som blir färdigt sist) och barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Barnet har ofta ögonen öppna när det är vaket och aktivt, och blundar när det är passivt och sover.

Egna tankar:
Jag har ju haft väldigt ont i händer och fötter på morgonen och kvällar, men nu har smärtan i mina händer tagit sig till en ny nivå. Det gör så extremt ont så när jag vaknade igår och skulle greppa en kudde och dra den närmre mig så gjorde det så ont att jag började gråta. Jag vet inte om det beror på att de är vätskefyllda efter att jag sovit, men ont gör det. Det brukar hålla i sig i kanske en kvart, sen är det som bortblåst och jag känner inte av det igen förrän på kvällen. Men värst är somsagt mornarna.

Jag sover inge vidare för jag har svårt att somna när lillen är som mest aktiv, sen vaknar jag varje gång jag behöver vända mig eller vrida mig i sängen. Men eftersom jag varit långledig nu och därför kunnat sova och vila upp mig så känner jag mig ändå någorlunda pigg på dagarna ändå. Nu är det bara torsdag, fredag, lördag och tisdag kvar sen går jag på mammaledighet. Det känns så bra!

Nu är alla "måsten" inköpte för hans ankomst så det är så himla skönt att kunna släppa den stressen, det känns tryggt att veta att han kan komma när som helst och vi har allt som behövs. Jag längtar efter honom så himla mycket så det är inte klokt! Jag och Viktor pratar varje dag om hur vi tror han kommer se ut, hur han kommer vara som person och hur vi vill vara som föräldrar. Det är så himla mysigt!

#bestofnouw #veckansblogg #nouwinfluencer #nouwinspiration #gravidveckaförvecka #gravidvecka31 #bfdecember2019 #momtobe

Kram, Josephine

Gillar

Kommentarer

MrsBuchet
MrsBuchet,
Livet som gravid är verkligen upp och ner😃 härligt att 75% är avklarat😍💕nouw.com/mrsbuchet
josephinees
josephinees,
Helt klart! 🙈 Kram 💞nouw.com/josephinees
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229