Ikväll ska jag på min allra första inflyttningsfest när det gäller mina vänner. Min kompis Johanna som jag gick med i gymnasiet har nämligen flyttat hemifrån och har bjudit in till firande. Nu var det ett tag sedan jag träffade mina gamla klasskompisar och det är flera som ska dit så det ska bli jättekul. Jag har ingen stor koll på vad som händer under kvällen, men vi samlas hos henne och så får vi se om vi går ut lite senare. Oavsett vad ni ska göra så önskar jag er en jättefin kväll!

Likes

Comments

En sak som jag inte har hunnit berätta för er är att jag avgudar Fifty shades of grey. Filmen är min favoritfilm och böckerna är mina favoritböcker. Så himla bra! Nu tänkte jag smeta in en ansiktsmask och sedan sätta på filmen. Vad gör ni ikväll?

Likes

Comments

​(Ingredienser för 4 personer)

SANDWICH:
1 rödlök
grönsallad
2 tomater
4 kycklingfiléer
2 msk smör
8 skivor bröd (jag använde grekiskt lantbröd)

CURRYDRESSING:
2 dl créme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk mango chutney
1 tsk curry

INSTRUKTIONER:
1. Börja med dressingen. Blanda créme fraîche med majonnäs, mango chutney och curry. Smaksätt med salt och peppar.
2. Skala och skiva löken, plocka salladen och skiva tomaterna.
3. Stek kycklingen på varje sida i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
4. Rosta brödet i en brödrost eller i en torr och het stekpanna.
5. Fördela sallad, tomat och lök på hälften av brödet. Lägg på kyckling och toppa med dressing. Lägg på en brödskiva som lock.

Likes

Comments

1. I flera månader, säkert över ett halvår, har jag spanat in en kille på busshållplatsen. Vi åker från samma hållplats på morgonen och jag står alltid och kollar åt det hållet han kommer gående från. Dock har vi bara pratat en gång, han frågade mig vad klockan var. Men nu då, hur går jag vidare?

2. Jag har varit vegetarian i snart en månad. I början tänkte jag att det skulle funka som en diet då jag hade kompisar som sa att de gick ned mycket i vikt när de uteslöt nöt och fläsk. Men nu går det så bra och jag känner ingen stor saknad efter kött så jag kommer antagligen att fortsätta med det. Jag har inga strikta regler, så känner jag för att äta kött en dag så kommer jag att göra det.

3. Jag tycker att alkohol har blivit allt för vanligt. Nu när jag kommit upp i åldern har jag märkt hur alkohol blir en större del av mina vänners liv. Det är mycket festar där det är mycket dricka inblandat. Jag själv festar väldigt sällan, jag ska göra det på fredag men senast var nog i september-oktober någon gång. På sociala medier ser jag folk som hånar andra för att de väljer att dricka alkoholfritt. Alltså come on, vi är över 20 nu. Det är inte "coolt" att dricka.

4. Jag gillar inte att prata engelska med personer som även pratar svenska. Trots det blandar jag in engelska i mitt språk varje dag. Det beror på att förra terminen i skolan hade jag en kompis från Saudarabien, hon var mest bekväm med att prata engelska så det var det språket vi pratade mest. Dessutom är min mentor från Skottland och hon pratar engelska 90 % av tiden.

5. Jag är jätterädd för att dö, vilket betyder att jag ser faror i det mesta. Jag har alltid varit väldigt försiktig av mig men inte av någon speciell anledning. Nu kan jag lätt brista ut i gråt av rädsla när jag tänker på döden. Detta är något som började för bara några månader sedan och det är så jobbigt. Det går inte att prata bort, sanningen är att vi alla kommer att dö en dag.

Likes

Comments

​Igår efter skolan kände jag för lite läsning så jag köpte tidningen Solo, dock hann jag inte att läsa den då jag var i stallet hela kvällen. Men nu när jag kommer hem tänkte jag byta om till myskläder och läsa lite. På framsidan står det bland annat att man får kärleksråd från andevärlden och det låter ju lite spännande. Hoppas att ni har haft en bra dag!

Likes

Comments

Hej på er och välkommen till nystarten av min blogg!

Jag heter Josephine, är nyfyllda 21 år och är bosatt i Norrköping där jag har bott i hela mitt liv. För tillfället går jag på folkhögskola där jag läser upp en kurs så att jag ska kunna söka in till universitetet. Jag har länge varit inne på att plugga till socionom men nu är jag även nyfiken på att bli lågstadielärare och barnmorska. Ansökningarna ska in till sommaren så jag har inte så mycket tid att tänka.

Jag skulle beskriva mig själv som självständig, omtänksam och generös. Jag trivs väldigt bra ensam och känner inget behov av att vara med folk hela tiden. Annars är jag intresserad av skönhet, kläder, träning, inredning... Ja allt det som alla andra också är intresserade av. Jag gillar också att lyssna på musik och åka bil hela nätterna.

Tänkte bara slänga upp en snabb presentation så det inte blir inlägg efter inlägg utan att ni har någon aning om vem jag är. Har ni några frågor så är det bara att fråga.

Likes

Comments