Header


Föreställ dig ett liv utan en full garderob. Alla dina kläder får plats i en större resväska och dina skor och accessoarer i en mindre. Hela ditt klädutbud får plats i samma utrymme som kläderna till förra årets Thailand tripp tog. Och när du planerar inför den efterlängtade dejten med flamman från gymmet så vet du att du bara har det som finns i din lilla garderob att välja på. Känner du dig stressad vid tanken på ett sådant liv? Var inte orolig än, jag har ju bara börjat!

Tänk nu ett liv utan Facebook eller Instagram, bortkopplad från Tinder och Snapchat och inga tidsfördriv installerade på mobilen. Ett liv utan Netflix, Youtube eller kanske ett liv med en flera år gammal mobil och nu börjar väl du tro att jag är helt snurrig. Tänk att välja bort allt detta och leva utan det för resten av livet. Ett liv där Spotify inte är den största källan till intryck i våra liv och inga kan berömma våra senaste funderingar på Twitter. Ett mer spartanskt liv som inte betecknas som ett normalt liv enligt alla förväntningar som människor har på oss.

Tänk dig nu ett liv med mer. Mer tid till familjen, mer pengar och ingen oro för att pengarna skall räcka. Ett liv där varje plagg du bär är din favorit och har ett större värde. Där värdet i kläder inte ligger i det symboliska, där du kan visa för alla att det inte finns något krav på att ha det nyaste och trendigaste. Ett liv där du har mer tid till att läsa och testa på nya hobbys istället för att låta tiden försvinna bort bland serier och fula grimaser på bilder som existerar i några sekunder.

Tänk även ett liv där de bilder du tar har ett värde i sig, där minnen kan förevigas istället för att försvinna bort i mängden. Ett liv där alla möten med andra människor får betyda mest, inte antalet följare på sociala medier. Ett liv där kärlek mäts i handlingar och inte efter antalet bilder på Instagram. Ett liv där allt fokus på att skapa den perfekta personen online försvinner och de kläder du har avspeglar dig och inte den senaste trenden. Ett liv där fokuset kring dig blir mindre, men alla relationer, allt du äger och all tid du har får betyda så mycket mer.


P.S.

Du behöver inte ta bort allt detta ur ditt liv men det kan vara värt att tänka på. För om man får vara ärlig och fråga sig själv när man senast gjorde någonting som verkligen gav någonting så känner åtminstone jag att det händer för sällan. Jag är inte perfekt, jag har kvar mina sociala medier men som tur är så kan man välja själv hur ofta man är inne på dem.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments