Mat, pojkvän, skola

Hej!!

Den här veckan har det hänt så mycket så jag har faktiskt inte hunnit skriva något. Det har hänt mycket nu första veckan i skolan. Jag har börjat med minna hundkurser, alla "vanliga" ämnen har startat och vi har vart på föreläsning om de 17 globala miljömål som ska vara klara 2030. (vill du hjälpa värden att inte gå under, klicka på länken och läs mer om målen. http://www.globalamalen.se/om-globala-malen/ ).

Idag var det en vanlig skoldag mellan 8:30-16:00 och efter skolan åkte Markus och jag och handlade. Senare på kvällen gick vi ut och åt middag på Westerns Burgers med hans föräldrar. Jag tog en nachotallrik och de tog oxfilé med pommes och det var jättegott.

Kram!!

Och en liten selfie från föreläsningen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

pojkvän, vänner, bada, syster

Hej igen!!

Jag hade tänkt komma igång med bloggen nu när skolan börjar igen och det händer lite nya saker.

Wilma kom hit igår kväll och då var det bara godis och filmmys. Men idag fyller Markus 20år och så har jag, Wilma, Markus och en kompis varit på Kokpunkten och badat. Vi gick upp vid halv sju och gjorde oss i ordning och sedan åkte vi och hämta upp en kompis. Vi började lite lätt med att bara vara i polen men ganska snabbt gick vi över till att åka vattenrutchikanorna istället och så var vi i utebasängen en hel del.

Vi åkte där ifrån vid två och så på vägen hem stannade vi på IKEA och kolla på lite småsaker. När vi var i Eskilstuna igen så skjutsa vi hem kompisen och hyfsat direkt efter så körde vi hem Wilma.


Likes

Comments

Mat, pojkvän, musik

Hej!!
Igår kom jag hem från Erikas och Thomas bröllop. Det var första bröllopet jag var på sedan väldigt länge.

Jag och Markus åkte dit i fredags och kom fram vid tio på kvällen. Vi gjorde inte så mycket mer den kvällen utan vi gick och la oss direkt. Vi sov i ett tält på deras baksida men det var inte alls lika kallt som det var i fjällen.

I lördags vaknade vi runt nio och då och vi upp och gjorde oss iordning och när vi var klara gick vi och hjälpte till lite med att fixa blommor och annat. När klockan var typ 20 i ett började vi åka mot kyrkan och klockan 2 började bröllopet. När allt var klart åkte vi tillbaka hem till Erika och Thomas och då hade vi lite mingel och bara typ va. Senare på kvällen åt vi middag och de var väldigt gott. Det hölls tal, sång, smålekar och mycket senare var det dans. Markus och jag gick och la oss runt 1 på natten.

Sedan i söndags åkte vi hem igen runt 12 och så stannade vi på några ställen på vägen.

Likes

Comments

mode, shopping , Skor

Hej!!
Idag har jag varit på stan och shoppat lite. Jag köpte tre par sommarskor på Deichmann så jag slipper gå i minna gympadojor hela sommaren.
Sen köpte jag även fem olika ansiktsmasker och ett nagellack på In och finn. Och sen de sista jag köpte idag var en Fidget Spinner som jag köpte på Media Markt.

Det får bli ett ganska kort inlägg idag för, för tillfället skriver jag på min telefon och det är inte det lättaste eftersom jag alltid skriver på datorn men det händer ändå inte så mycket just nu.

Kram!!

Likes

Comments

vänner, försvarsutbildarna , Promenad

Nu har jag kommit hem från sommarövningen med Försvarsutbildarna. Det har varit jätteroligt, mycket nya saker och väldigt skönt att komma bort från all elektronik och bara vara social med andra. Jag ska försöka skriva så kortfattat som möjligt om varje dag men få se hur det går. Vi var 10 ungdomar som åkte till fjällen och där var jag den ända tjejen och vi hade även två ungdomsledare och som tur var, så var den ena även en tjej så då hade jag någon att vara med när det kom till att duscha och sådana saker. Och så följde det även med tre officerare.

Övningen började i fredags och då åkte vi från försvarsgården. När vi kom fram till Svälten fixade vi som skulle till fjällen det sista och hämtade ut större ryggsäckar, sovsäckar och tält. Sedan gjorde vi inte så mycket mer speciellt på fredagen.

På lördagen blev vi väckta klockan 6 på morgonen och så var det frukost och att packa det allra sista som man skulle ha med sig. Vid 9 så var det uppsittning i sprintrarna och så åkte vi 6 timmar till Myrflodammen där vi bodde den mesta tiden. Väl framme så fick vi ta det hyfsat lugnt. Vi satte upp tälten, åt middag och förberedde oss för den första marschen och efter de gick vi och la oss. Vi sov i fyramannatält så jag sov med Markus och två andra.

Söndagen var den lättaste dagen. På morgonen började vi att gå upp på Östfjället och sedan gick vi över på Källfjället och åt lunch. Där efter gick vi upp på toppen som är 903m över havet. Det var ganska jobbigt med som tur var behövde vi inte släpa packningen efter vi ätit lunch vid Östfjällsstugan. När det var ca 200m kvar till toppen så trampade jag såklart snett med foten men jag gick upp den sita biten och tillbaka med en stötande känsla i foten. Vi gick ungefär 1 mil totalt men det var roligt utöver foten.

På måndagen gick vi över en bit av Lägerdalsfjället för att komma till Stor-Närfjället. Eftersom jag fortfarande hade lite ont i foten och lätt ont i axlarna så gick jag bara fram till lunch. Vi åt vid någon bäck och efter så gick jag, Markus, och tre andra tillbaks till tälten men vi tog en längre väg som inte var lika svår/backig medans de andra fortsatte till Stor-Närfjället. Det var bra att man delade upp gruppen i flera täter för då behövde inte dem andra gå tillbaks bara för att några andra har skador eller andra problem. När vi kom tillbaka så "duschade" jag och en annan i bäcken och tvättade håret och det var nog det bästa av allt, att äntligen få tvätta håret. På kvällen så åt vi middag och så fick man göra vad man ville.

I tisdags flyttade vi på oss till Österdalälven (Sveriges 3 längsta älv) ca 2 timmar i bilen. På vägen stannade vi vid Fulufjällets Nationalpark och tittade på Sveriges högsta vattenfall och åt lunch och då kom vi även till övningens första riktiga toa. När vi var framme vid dammen satte vi upp tälten i närheten av den och det var även där vår sista natt var. Vi gjorde inte så mycket mer den dagen förutom att vi fick duscha i en riktig dusch och basta.

Igår/ onsdags packade vi ihop tälten och åt frukost och sedan vid 9 åkte vi tillbaka till Svältenlägret. På vägen tillbaka stannade vi först i mora och kollade på vasaloppets målgång och sedan stannade vi vid dalahästen. Vid ungefär 4 var vi framme på Svälten och då fick vi packa upp våra saker och göra typ vad vi ville. Vi grillade handburgare och så tog vi det bara lugnt.

Idag åkte vi hem därifrån klockan 12 och innan de så hade vi materialtjänst och lämnade in de vi hade lånat. Vi städade och skrev utvärdering och sedan åkte vi hem.

Det har varit väldigt roligt och så har jag även lärt känna nya personer och vissa personer lite bättre. Det här är något jag gärna skulle göra om!!!

(det kommer ett till inlägg med bara bilder från Fjällen)

Likes

Comments

Mat, Träning, Teater

Hej!!

Idag har jag tränat på Munktell träning och hälsa på förmiddagen. Efter lunch målade jag igen, tills Markus kom hit efter han hade slutat jobba. Klockan fem åkte vi alla till Västerås och kolla på teater som barn/ ungdomar visa upp. Teatern tog slut ganska fort så då gick vi till Choy's Garden och åt middagsbuffé.

Det mesta var gott och så var det första gången jag testade sushi men det var de som inte va gått. När man betalade fick man även varsin lyckokaka och på min stod det, Du är en person som tror på framtiden. Nu är vi hemma igen så då ska jag bara ta det lugnt tills jag går och lägger mig.

Kram!!!

Likes

Comments

Contains affiliate links Mat, shopping , vänner

Hej!!

Jag hade tänkt skriva igår men jag kom på det så sent så jag orka inte. Igår var jag med en kompis och så åkte vi till Västerås och shoppade. Jag köpte en ny telefonladdare till mig eftersom min nuvarande är lagad med plåster och sen köpte jag hörlurar och en långärmad tröja ( http://www.hm.com/se/product/61242?article=61242-R , tröjan). Jag köpte även några saker till Markus men han har inte fått dem ännu så kan inte lägga ut de just nu (det kommer senare). När vi var klara åkte vi hem och så åt vi middag här och vid ungefär halv tio åkte hon hem.

Idag har jag inte gjort så mycket. Vi åt lunch på Borgåsund och när vi kom hem målade jag fram tills middagen. På kvällen gjorde jag rent mitt liggunderlag från försvarsutbildarna eftersom vi ska på övning på fredag. Sedan fortsatte jag att måla igen. Men nu ska jag sova så Natti Natti!!

Likes

Comments

Mat, skola, vänner

Hej!!

Idag hade jag skolavslutning!! Det första vi gjorde var att lämna in våra Ipads och tillbehör och sedan tömma skåpen och lämna in alla böcker och skåpnyckeln. Sedan fick jag och en annan ta Realcykeln och cykla till fortet för att hämta lunchen till alla (baguetter med typ curry sås). Efter lunchen fick alla n varsin godispåse av våran mentor och så kollade vi på någon film som jag inte vet vad den heter. Sedan fick vi sluta vid halv två och sedan klockan fem så började själva avslutningen.

Vi åt middag alla tillsammans och bara umgicks. Jag fick även hålla mitt första tal som dessutom var improviserat då jag skulle tacka av våran Elevrådsordförande vi haft de här året, och som nu är VC ordförande eftersom jag är Realgymnasiets nya Elevrådsordförande!!

Nu ska jag bara ta det lugnt och kolla på film.

Kram!!

Likes

Comments

pojkvän, musik , Mat

Hej!!
Idag är det Sveriges nationaldag!🇸🇪 Jag och Markus har varit hos hans föräldrar och tagit det lugnt och solade och på eftermiddagen åt vi hemmagjorda hamburgare. Direkt efter middagen åkte vi till Stora Sundby slottet för att fira nationaldagen. Det var en kör med äldre personer, gardet spelade och så var det någon gubbe som stod och pratade som var där och så hissade dem även Sveriges flagga.

Kram och Grattis Sverige!!!

Likes

Comments