Header

Josefins liv

Man ska inte underskatta att gå och lägga sig tidiga kvällar. Somnar jag runt halv tio så är jag hyfsat utvilad dagen efter när jag går upp 05.15. Jag behöver lägga mig tidigt för annars klarar jag inte av att gå upp och klarar speciellt inte av att plugga när jag kommer hem.

Idag går jag från 07.00-15.00. Längtar till passet är över och jag kan åka hem och lägga mig i sängen en stund. Men passet kommer nog att bli roligt det också så förhoppningsvis går tiden fort!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Filed under: Josefins liv

Likes

Comments

VFU termin 3

För varje dag som går känner jag mig mer och mer självständig och det är så skönt. Jag känner att jag har lärt mig tillräckligt för att ta hand om en patient själv, men jag får fortfarande gå och fråga min handledare saker för att lära mig ännu mer. Det finns alltid nya saker att lära sig.

Så min dag idag har faktiskt varit rätt bra. Jag ser fram emot morgon dagen då jag får göra ännu mer skillnad för patienters liv.

  • Filed under: VFU termin 3

Likes

Comments

Josefins liv, Min väg till sjuksköterska

Även om det är jobbigt att ta sig upp på grund av att det är tidigt så är det ändå skönare att jobba från 07.00-15.00. När jag kommer hem har jag då några timmar på mig att fixa saker och att slappna av innan jag måste sova och det är jätteskönt.

I skrivande stund sitter jag på bussen. Jag hoppas att dessa timmar jag har framför mig går snabbt så att jag kan få komma hem och plugga lite och kolla på Farmen! När jag går praktik så känns det som om jag inte hinner någonting. 🙈🙊

Likes

Comments

Josefins liv

Ja alltså, klockan är ju inte en halv nio men vad trött jag är! Kollade för en stund sedan mitt schema och såg att jag inte alls började 14.00 som jag trodde, utan jag börjar 07.00. Detta betyder att jag kommer att behöva gå upp tidigt så därför lägger jag mig och läser redan nu i hopp om att jag kan sova om en liten stund. Jag behöver alls sömn jag kan få, för så trött är jag när jag går praktik.

  • Filed under: Josefins liv

Likes

Comments

Josefins liv, Min väg till sjuksköterska

I morse gick jag upp för att fixa mig inför intervjun. Det är på ett ålderdomshem. Jag sökte för ett tag sedan och fick svar dagen efter om att de ville att jag skulle komma på en intervju. Intervjun varade i 10 minuter så det var inte alls länge och den gick jättebra enligt mig. Jag tror att jag kommer att få jobbet då vi började prata om lön och introduktion.

En sak som tynger mig lite är att jag sa att jag gillar att samarbeta, men att jag även gillar att vara självständig. Det här med självständig nappade personen som intervjuade mig på direkt. Och nu verkar det som att jag kommer att få jobba helt självständigt på en avdelning som kallas för servicehuset. Men vi får se. Jag kommer att få ett mail senare och när jag svarar på det mailet så ska jag även skriva att jag gärna samarbetar med andra, för jag vill hamna på en avdelning tillsammans med andra undersköterskor.

Att få jobba som undersköterska kommer att vara ett stort steg i rätt riktning till att bli sjuksköterska!

Likes

Comments

Min väg till sjuksköterska

V.10 har jag en praktiks examination i hur man sätter en PVK, gör en CVK omläggning och hur man sköter en blodtransfusion. Därför har jag börjat plugga på PVK genom att gå in på vårdhandboken som är så himla bra! 😍

Likes

Comments

Josefins liv

Ny dag och nya tag! 😃 Både Rickard och jag låg och drog oss i sängen länge idag. Planen var egentligen att larmet skulle ringa 07.30 och då skulle vi gå upp och träna, men det blev inte av. Istället stängde Rickard av larmet och vi fortsatte sova till ungefär 10.00. Det behövdes!

I morgon ska jag på en intervju för sommarjobb. Det är på ett boende i närheten och det ska bli kul att få komma på en intervju. 10.00 ska jag vara där i morgon. Jag måste förbereda mig inför intervjun och därför ska jag går till skolan och skriva ut mitt CV och personliga brev, samt ett tjänsteintyg från ett tidigare jobb. 👌🏻

Annars ska jag bara plugga, gå promenad och läsa i min bok idag. Det blir ingen träning tror jag. Det kanske är lika bra då jag fortfarande har lite smått ont i höften och fortfarande är lite förkyld efter en vecka med influensa. Men snart kommer jag igång som vanligt igen. Saknar verkligen att träna!

  • Filed under: Josefins liv

Likes

Comments

Josefins liv

Dagen har varit så bra! Jag är så glad över att jag har helg. Jag behöver ta igen mig efter en tuff vecka. Jag kan äntligen slappna av och verkligen ägna tid åt mig själv och åt Rickard. 💗

Jag passade på att ta en bild när vi tog en liten promenad i eftermiddags och jag lyckas alltid få med en lork på bilder som tas på Gröna Lund och Skeppsholmen. 🙈 Så här har ni en med en lork och en utan.

  • Filed under: Josefins liv

Likes

Comments

VFU termin 3

Igår när jag fick på praktik så fick jag och min kompis en riktigt bra handledare. Denna person har tidigare varit studentansvarig och det märktes. Hon var grymt bra på att lära ut! Tyvärr så är det ju så att de som är riktigt bra får man inte gå med så många gånger och enda gången vi fick gå med denna handledare var igår. Det blir ingen mera dag fram över med henne.

Igår fick vi ta hand om tre patienter helt själva och då kände jag mig som en riktigt sjuksköterska. Det var så grymt roligt och alla tre patienter var så trevliga och snälla.

Precis vid halv tio när vi slutade så ville vår handledare bara säga till oss att hon tycker att vi är grymma och att det märks att vi vill bli sjuksköterskor. Hon önskade oss stort lycka till och gav oss en klapp på axeln för att vi hade skött oss så bra med dessa tre patienter som vi fick välja.

Likes

Comments

Josefins liv

Idag sov jag till 08.30 ungefär. Så skönt att sova ut. Jag kom hem 22.30 och var då helt slut.

Idag blir det att plugga en del, gå en promenad i vitabergsparken tillsammans med Rickard och sen ikväll blir det melodifestivalen! 😍

  • Filed under: Josefins liv

Likes

Comments

Instagram@josefintrangteg