Hej!

Det kändes som att jag skrev det förra inlägget igår, men insåg att så inte var fallet. Det var ju över en vecka sedan.

Har en härlig vecka i bagaget och det känns bra att verksamheten är i full gång nu. Det jobbigaste är väl att timmarna inte riktigt räcker till. Det är så mycket som skulle behöva göras och framförallt som jag vill göra. Det här med att prioritera tiden behöver verkligen jobbas på. Att fastna i instagram eller facebookföden är en riktig tidsbov och det funkar liksom inte just nu.

En ny vardag börjar det bli och jag tror att jag kommer trivas med den. Att vara sin egen chef känns lite märkligt och samtidigt ensamt när det också innebär många timmars ensam arbetstid. Idag gästspelade jag på andra jobbet och fick lite tankande av kollegor.

Och det här med fakturering och bokföring. En helt ny värld och väldigt mycket att lära.

I morgon är det måndag igen och det innebär bland annat ett spännande lunchmöte.

Hoppas ni haft en riktigt bra helg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Ursäktar ett par månaders frånvaro härifrån. Det var inte tanken egentligen, men så råkade det bli.

Jag summerar det gångna året som ett riktigt bra år. Men 2017 ska givetvis bli ännu bättre! Det har börjat lite krassligt när barnen och sambon haft vattkoppor och dessutom ett par akuten-besök. Men nu är alla tre på benen igen och ingen är gladare än jag (jo, möjligtvis sambon som nu börjar bli prickfri) ;)

Och nu till inläggets rubrik:

Att kasta sig ut för ett stup utan fallskärm. Det är ungefär så det känns just nu. Spännande, rolig, skrämmande, oviss, utmanande, häftig. Ja, det finns många adjektiv att beskriva den här våren.

Igår jobbade jag mitt sista pass som undersköterska på mitt jobb i kommunen för ett tag. Nu väntar 6 månaders tjänstledighet där målet är att utveckla min verksamhet och mitt företag. Just nu upptar den mesta tiden att iordningställa min träningslokal. Det här blir nog bra! På måndag drar allt igång och jag är riktigt laddad. Redan i morgon har jag första kunden och vad kan väl avsluta veckan bättre än att tjuvstarta.

Några nyårlöften blev det inte i år, men däremot några högt uppsatta mål som jag verkligen ska kämpa för det här året.

Ett sent gott nytt år till er och hoppas ni haft en rikgit bra start på det nya året!

Vi hörs!


Likes

Comments

Hej!

Verkligen dålig uppdatering här! Glömmer helt bort denna stackars blogg. Som jag nämnt tidigare går livet just ni i en rasande fart. Snälla stoppa tiden!

Det mesta är sig likt, förutom att jag numer är "kortklippt". 20 cm av håret rök i helgen och jag måste medge att det är väldigt skönt. Men helt ärligt så saknar jag kalufsen lite eftersom jag numer behöver lägga lite för mycket tid på håret för att kunna ha det nere mer än någon gång i veckan.

I eftermiddags efter jobbet och dagishämtning tog vi ett trädgårdsryck. Det sista av årets skörd från växthuset plockades in och det är rätt kul att säsongen kan vara så väldigt lång. Fem månader av egen skörd. Inte för att årets har varit något att skryta om, men alltid lär man sig något för varje säsong.

Annars flyter träningen på (inte riktigt som jag önskar, men godkänt), maten funkar ok, men återhämtningen är fortfarande katastrofal. Den tredje och så viktiga pusselbiten är den svåraste nöten att knäcka för vår del. Nästa helg har jag en natt på spa inbokad med mamma och syster. Räknar ner dagarna till en hel natts sömn!

På tal på återhämtning så ska jag göra ett försök att sova nu. Vi får se när den första vaknar..

Trevlig helg i förväg!

Likes

Comments

Hej!

Precis som i förra inlägget har jag återigen gått av en lång jobbhelg. Det enda negativa med dessa långa jobbhelger är all tid man missar med familjen. Inom vården är det alltid någon som måste jobba helg och det är också baksidan med jobbet. En härlig eftermiddag blev det i alla fall med mycket lek med barnen. Dessutom slapp jag matlagning ikväll eftersom Anders redan förberett den under helgen. Win win!

Morgondagen bjuder på det andra jobbet - alltså mammaträningen. Sista planeringen för morgondagens träningsgrupper blev nyss klar. Ikväll har jag också firat med några chokladbitar att mina båda kompendier nu är klara! Och här har ni en del av förklaringen till de senaste veckornas väldigt sena kvällar. Tänker att det borde bli lite bättre nu även om det fortfarande krävs en del tid vid datorn.

Behöver förövrigt verkligen dra ner på mitt chokladintag. Det är min stora, stora last och jag tror ingen missat att jag är en riktig chokladoman. Visserligen är det alltid 70%ig, men det hjälper inte. Nu får det låsas in till helgen och inget nytt ska köpas in vid veckans handling. En utmaning, helt klart!

Hoppas er helg varit bra och att ni haft en bra start på veckan!


Likes

Comments

Hej!

Ytterligare en jobbhelg avklarad och dessutom har halva veckan redan gått. Första dagen med vab idag och vi har därför fått hålla oss hemma och det har blivit en riktig städdag (givetvis med hjälpredor).

Annars går mesta lediga tiden just nu åt till planering av mammaträning. En förkylning kom ganska lägligt och med senaste veckans träningsvila blir det flera timmar framför datorn om kvällarna istället.

Det är också klart att det blir en ny omgång mammaträning när den nuvarande slutar. Roligt med många anmälningar redan!

En vila på soffan när lillebrorsan sover var välbehövligt och här stannar jag tills han vaknar.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej!

Ni tror säker att jag har försvunnit härifrån, men nej. Som vanligt är det bara livet som kommit emellan. Nu är vi också inne i den här vardagen som jag såg fram emot med lite skräckblandad förtjusning.

Det mesta flyter på bra. Förutom nätterna nu igen. Men det ska jag inte tjata mer om. Mycket i vardagen är väldigt omväxlande just nu och det gillar jag.

Dubbeljobb idag. Mammaträning och kvällspass. Men jag kan inte riktigt kalla mammaträningen för jobb när det är så väldigt roligt. Det ligger förvisso mycket jobba bakom, men det är också roligt. Härliga inspirerande mammor som ger så mycket energi tillbaka!

När sista gruppen var klar var det min tur. Väldigt omotiverad till träning på egen hand idag, men som vanligt ska man inte tänka och bara göra. Det blev inte det bästa passet kanske, men efter 40 svettiga minuter var jag ändå nöjd.

Lunch framför datorn och helt plötsligt är det dags att bege sig mot kvällens jobb.

Hoppas ni har en härlig dag!

Likes

Comments

Godkväll!

En kväll alldeles för mig själv och jag har nyss avslutat någon timmes jobb vid datorn. Anders spelar hockey och barnen sover.

En full vecka har det blivit hittills och det är mycket som rör sig i hjärnkontoret just nu. Sist ut är en fullspäckad aktivitetsdag med kompisgänget på lördag. Barnvakt en hel dag och mycket roligt för oss vuxna. Detta året är jag en av de som planerar och anordnar och det är verkligen mer jobb än anat bakom denna årliga återkommande dag. Men vad roligt det ska bli!

Ikväll fick träningen stryka på foten för att komma ifatt här hemma. Har dessutom en träningsdejt inbokad tidigt i morgonbitti och då hade det blivit snålt med återhämtning. Att ha fredagsfysen avklarad tidigt blir bra! Det bästa sättet för att träningen verkligen ska bli av är att boka in en träningsdejt. Det blir så mycket jobbigare att avboka den då. Morgonträning är egentligen inte min favorittid för träning, men med trevligt sällskap spelar det mindre roll vad klockan är.

Ännu en sen kväll blev det. Nu är det hög tid att sova!

Hoppas ni har det bra!

Likes

Comments

Hej!

En välkommen helg stundar, en ledig sådan dessutom. Frivecka sedan i onsdagskväll från ena jobbet och perfekt att lägga lite mer tid på andra jobbet den här veckan. På tisdag drar mammaträningsgrupperna igång och jag ser verkligen fram emot det! Grovplanering för kurserna är någorlunda klar och jag har än så länge koll på läget.

Den här veckan har jag flertalet gånger fått frågan om hur det känns att jobba igen. Riktigt skönt är mitt svar på den frågan. Givetvis vill jag umgås mycket med barnen, missförstå mig rätt, men det kan också bli för mycket. Att vara förälder är ändå ett 24/7 åtagande och ibland är det lite lyxigt att få lägga fokus på något helt annat för en stund. Lediga dagar tillsammans har vi ganska gott om så det blir nog bra.

Först ska vi ta tag i den här orörda helgen och vi börjar den på bästa sätt med familjefrukost och träning.

Trevlig helg på er!

Likes

Comments

Hej!

Idag är dagen! Efter nästan 1,5 års föräldraledighet är jag tillbaka på banan i eftermiddag och kväll. Därefter väntar en helg med många timmars jobb. Konstigt nog känns det här faktiskt bra. Att göra lite annat än att sköta markservice och aktivera barnen här hemma ska faktiskt bli kul. Kan tänkas att jag inte tänker riktigt likadant när jag går av på måndag eftermiddag.

Båda barnen har lämnats på dagis för första riktiga dagen efter inskolning. För mig blir det nu en stunds planering av höstens uppstart av mammaträning innan jag beger mig. Känns roligt när det trillat in en hel del anmälningar, men än finns några platser kvar!

Idag har jag dessutom galen träningsvärk lite varstans. Några riktigt jobbiga pass på Swetec har det hunnit bli denna vecka.

Hoppas ni har en riktigt bra fredag!

Likes

Comments

Hej!

Båda barnen vilar samtidigt idag och jag har en stund för mig själv. En chokladbit och lite jobb vid datorn var välbehövligt. Idag håller vi oss på hemmaplan eftersom båda barnen är krassliga. Ja, jag också för den delen, men mitt verkar snabbt övergående och jag känner mig redan bättre.

Lördagens inbokade bröllopsfest fick avbokas i sista stund och det är så tråkigt med dessa infektioner som kommer nu i samband med terminsstarten. En paus i inskolningen blir det alltså.

I söndags lyckades vi i alla fall med en kort stunds familjefotografering. Det var inte helt lätt, men värt mödan och kul att ha ett gäng nya bilder.

Igår kändes det faktiskt lite tomt att inte ha någon uteträning. 21 måndagkvällar senare och mycket nya erfarenheter har detta gett. Det var sista gången förra veckan och avslutningen lockade hela 50(?!) träningssugna deltagare. Schemamässigt finns det tyvärr inte utrymme att fortsätta med uteträningen nu i höst, men så småningom hoppas jag ändå kunna erbjuda uteträning igen.

Eftermiddagen behöver nog spenderas i trädgården som blivit lite eftersatt de senaste veckorna. Har man inte jobb så skaffar man sig!

Trevlig eftermiddag!


Likes

Comments