De första 2 lektionerna kändes väldigt bra då jag kom på ganska mycket idéer. Jag ville göra mycket med temana känslor & drömmar. Så även om hela grejen kändes svår och jobbig först, så var det inte det! Så fort jag kom igång så flöt det på ganska bra. Iaf i början.
3:e lektionen började jag på mitt första projekt. Det skulle föreställa en tjej på en äng som håller i ballonger. Den skulle visa frihet. Jag hann inte jättelång, men hann iaf göra bakgrunden. Den målade jag i vattenfärg eftersom jag inte ville ha några skarpa färger. Jag skrev även ett inlägg om konstnären Vincent van Gogh.4:e lektionen när jag skulle fortsätta så var min bild borta... Så det var nästan tur att jag inte hade hunnit så långt. Så jag fick som sagt göra om bakgrunden, men det gick snabbt och enkelt! Jag hann även måla dit tjejen och ballongerna. Jag fick inspiration från en bild som jag hittade på Google.Veckan efter det blev jag sjuk och veckan därpå hade vi orienteringsdag, vilket betydde att 2 lektioner gick bort. Det kändes inte jättebra eftersom jag hade en del kvar att göra. Men lektion nr 6 blev jag iaf klar med första projektet! Gjorde lite små detaljer på tjejen samt skuggade henne. Sen började jag skissa på mitt nästa projekt.Lektion 7 gick väldigt bra! Jag hade en klar idé om hur jag ville att mitt andra projekt skulle vara så det gjorde att jag kunde sätta igång med det ganska fort. Det blev precis som jag tänkt mig, vilket var tur. Jag målade moln i olika färger med pastell kritor. Sedan drog jag papper med olja på över för att få det mer täckande och en "fluffigare" effekt. Det blev jag väldigt nöjd över! Jag bestämde mig även för att slänga mitt första projekt. Vilket gjorde att detta var mitt första så nu hade jag lite ont om tid...På 8:e lektionen gjorde jag då klart mitt första projekt! Jag ritade dit "Z" tecken runt om stegen för att verkligen få fram att man sommar och sedan kommer upp i drömmarnas värld (därav stegen). Satte även fast bilden på ett svart papper. Så den här bilden ska föreställa att man somnar och sedan kommer upp i drömmarnas värld, där allting är bra och inget dåligt existerar. Jag målade bakgrunden bakom stegen i grått eftersom det ofta kanske är dåligt här på jorden, men man kan alltid drömma sig bort till en bättre värld. När det var klart började jag att leta inspiration till mitt andra projekt, så jag bläddrade lite i några fototidningar. Hittade väldigt många coola idéer faktiskt!Lektion 9 började med att jag experimenterade lite på ett nytt projekt. Men det gick inte riktigt som jag tänkt mig så jag struntade i det, men man ska alltid testa sig fram och ibland är det bra att misslyckas också. Efter det började jag leta inspiration till mitt andra projekt igen. Bestämde mig nämligen för att fotoprojektet skulle bli mitt sista projekt. Så jag googlade lite och hittade till sist en bild som jag gillade. Så jag började göra en skiss. Bilden föreställde en gräsmatta med buskar och träd, och i bakgrunden såg man en storstad med skyskrapor. Det jag tänkte på när jag såg bilden var kontrasterna mellan stad och natur, att det kan finnas så nära varandra men ändå vara så olika.

På 10:e lektionen började jag och även gjorde klart mitt andra projekt. Jag gjorde en tydligare skiss och målade sedan dit gräset och buskarna med vattenfärg. Sedan klippte jag ut skyskraporna i kartong eftersom jag skulle spraya dit bakgrunden bakom dem. Jag sprayade med svart färg. För jag tänkte att bilden också kunde förmedla att naturen är bra och miljövänlig medan staden är dåligt och inte så miljövänlig, därför tyckte jag svart passar bra.

På den sista lektion hade jag fortfarande ett projekt kvar att göra, så det var lite ont om tid... Jag och Michaela bestämde oss för att göra det sista projektet tillsammans, då vi båda hade ett kvar att göra. Båda ville dessutom göra ett fotoprojekt. Så vi satte upp en liten studie och började experimentera. Vi hade en glasskål och släppte sedan ner vattenfärg i den, medan vi tog massa kort. I början var det lite svårt, men vi lärde oss mer och mer och tillslut blev det riktigt bra! Veckan efter det hade vi prao och då träffades vi och valde ut en bild samt redigerade den. Vi redigerade den i 3 olika redigeringar och satte sedan ihop dem i ett collage. Bilden ska symbolisera en bomb som sprängs. Det ska få en att tänka på att allt kan förstöras så snabbt, lika snabbt som att släppa ner en droppe färg i vatten. Man ska alltså ta vara på det man har, och vara glad för det. Bilden ska i huvudsak visa tacksamhet.Jag blev ändå rätt så nöjd i slutändan, klart jag kunde gjort vissa saker bättre. Men sånt är alltid också lättare att se i efterhand :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Hann ej blogga senaste lektionen, p.g.a. att jag och Michaela fotade hela lektionen! Vi gjorde nämnligen klart vårt sista projekt, som vi bestämde att vi skulle ha tillsammans.

Vi ställde upp en liten "studio" inomhus, där vi testade lite olika saker. Vi hade en skål med vatten där vi släppte ner vattenfärg. Vissa bilder blev riktigt coola och vissa blev mindre bra...

Men till slut fick vi iaf till några bra bilder! Under prao veckan valde vi sedan ut en utan dem och redigerade den. För nu på onsdag ska vi ju redovisa alla projekten! Ska bli jättekul att se vad alla andra har gjort :) Här är iaf mitt och Michaelas sista projekt:

Likes

Comments

Hej!

Idag så gjorde jag klart mitt andra projekt! Först målade jag gräset och buskarna med grön vattenfärg. Målade buskarna i lite mörkare grön färg så att man såg skillnad på dem. Målande även dit lite blommor på buskarna :)

Sen klippte jag ut en kartongbit som täckte det gröna och även husen så att jag kunde spraya! Sprayade med svart, och försökte spraya så att det blev svartast längst upp och lite mer grått längst ner vid husen.

Det ska stå dels för att naturen och storstad kan finnas så nära varandra, men ändå är så olika. Och även som motsatser då storstaden släpper ut så mycket avgaser och skräpar ner. Sen ligger naturen precis bredvid och står för allt bra i miljön. Så därför sprayade jag staden så att det blir mest svart/grått och tråkigt. Och parken är färgglad och trevlig.

Nästa lektion ska jag göra mitt fotoprojekt, det ska faktiskt bli jättekul! Inte helt bestämt mig vad jag ska göra än ju, så ska testa lite olika.


Likes

Comments

 Hej!

Idag gick det först inte riktigt som jag tänkt mig. Började med ett projekt men det blev inte alls bra så jag struntade helt i det. Men jag antar att det är bra att misslyckas ibland också, men måste ju testa sig fram :)

Efter det satt jag en stund och försökte komma på vad jag ska göra istället, och det var inte så lätt. Men tillslut hittade jag en jättebra bild på Google som gav mig en idé! Min tanke är motsatser. Bilden som jag hittade visar staden New York, där man såg en liten bit av själva staden. D.v.s. massa höghus. Sen såg man också en liten bit av den stora parken Central Park som ligger mitt i staden. Detta visar ju att natur och storstad kan ligga väldigt nära varandra.

Så jag tänkte göra en liknande bild, där jag målar en stor gräsmatta men några träd. Och i bakgrunden ser man några höghus. Sen ska jag spraya svart längst upp och sedan mindre och mindre så att det fortfarande är vitt längst ner vid husen. Husen ska vara vita, men med svarta konturer tror jag.

Har hittills bara gjort en svag skiss, men kan ändå lägga upp en bild på den. Lägger även upp en bild på projektet jag slängde, samt bilden jag hittade på Google. 

Likes

Comments

Heeej!

Idag gjorde jag klart mitt andra projekt! Eller det är nog mitt första... Är nästan 100% säker på att jag ska göra om mitt första. Aja, det ända jag gjorde med det idag var att rita dit "Z" tecken och gjorde bakgrunden något mörkade. Sen klistrade jag fast den på ett svart papper!

Efter det satt jag och bläddrade i fotoshop tidningar en stund. Fick massor med inspiration faktiskt! Mitt nästa projekt ska ha något med det att göra. Har massa idéer så ska bara bestämma mig :) På bilderna nedanför så ser ni några av dem.

Mitt sista projekt ska antagligen också ha något med foto att göra. Någon slags av motsatser tror jag. Så antingen en bild där halva är svartvit och den andra halvan färgglad, eller att ena sidan på bilden visar en storstad och den andra sidan visar något hus ute på landet typ. Får se hur det blir med det, för om jag inte skulle hinna det så får jag väl ha kvar det allra första projektet ändå. Så hoppas verkligen att jag hinner!

Så nästa lektion ska jag börja testa mig fram genom att ta lite olika bilder och experimentera lite i fotoshop.


Likes

Comments

Hej!

Idag började jag på mitt andra projekt! Började med att rita konturerna till molen och därefter fyllde jag i dem med pastellkritor i olika färger. Sedan tog jag lite matolja på papper och drog det på var och en av färgerna. Detta gjorde jag för att jag ville att det skulle bli helt täckande och inga vita fläckar kvar. Det gjorde också så att molen ser "fluffigare" tycker jag :)

När jag var klar med det så ritade jag en stege med pastellkritor i svart. Sen målade jag dit bakgrunden under molen, den blev grå för att symbolisera typ natten. Detta målade jag med vattenfärg för att jag vill att molen ska vara i centrum, så därför vill jag ha bakgrunden ganska diskret. Men ska nog göra denna ännu mörkare nästa lektion för att verkligen få fram att det är natt, ska även rita till "Z" runt om stegen.

Tänkte att stegen skulle stå på typ en kulle, men ändrade mig om det för det skulle bli för likt mitt första projekt. Är faktiskt inte så nöjd med mitt första projekt så får se om jag ska ha kvar det eller göra om det... Får se hur det blir med det! Har ju inte jättemycket tid heller, men det blir nog bra :)

Så nästa lektion blir jag nog klar ganska fort med detta projektet, så då ska jag antingen börja med mitt sista projekt eller göra om mitt första!
Likes

Comments

Hej!

Förr förra veckan var jag sjuk, och veckan efter det hade vi orienteringsdag... Så har missat två lektioner nu, och det är ju tråkigt. Dessutom känner jag att jag måste skynda mig lite mer nu också, för på två lektioner hinner man ganska mycket😁

Aja, idag gjorde jag klart mitt första projekt. Det var i princip klart, men jag skuggade tjejen nu så att det inte ser ut som att hon svävar. Känner mig hyfsat nöjd, känns lite som att det saknas något och kunde kanske gjort något liiiite mer kreativt. Men jag känner också att det var första projektet och att jag har kommit in i det lite mer nu :)

Så idag satt jag mest och försökte komma på idéer till mina nästa projekt. Så jag skissade, gick ut och fotade lite för att komma på hur jag vill ha det. Och till slut kom jag på en idé som jag är nöjd med! Jag vill få fram känslan drömmar, och det ska jag göra genom att måla någon slags av mark. Kanske ett hustak eller kulle, har inte riktigt bestämt mig om det än. Sen ska det gå en stege upp till drömmarnas värld och det ska vara massa moln i olika färger :) Tänkte även sätta små pappers tussar i matchande färger på molen för att det ska hända något mer i bilden. Runt om stegen tänkte jag måla små vita moln och massa "Z". Alltså som man brukar rita när man sover, det gör jag för att det ska bli extra tydligt att man somnar och kommer till en annan värld. Har heller inte bestämt mig för vilka tekniker och färger jag använda. Men jag får väl experimentera lite nästa gång! Något jag bestämt är iaf att det ska vara en ganska stor tavla.

Så nästa lektion kommer jag börja med det! Jag lägger in en bild på mitt första projekt som nu är klart, och även en bild på min väääldigt kladdiga skiss för mitt andra projekt :)

Likes

Comments

Hej!

När jag skulle ta fram min bild och börja måla själva huvudmotivet så hittade jag den inte... Så jag blev tvungen att börja om😁 Men blev faktiskt liiite nöjdare med den nya bakgrunden så det gjorde ju inte så mycket!

Så när den hade torkat så började jag med tjejen som ska vara på. Var väldigt osäker på hur jag skulle göra så letade bilder från Google för att hitta inspiration, och det gjorde jag! Hittade en bild (som ni kan se nedan) som var nästan exakt så som jag ville ha det. Målade inte exakt av den, men använde den som grund till min egen målning kan man säga.

Skissade lite först och målade lite löst med blyerts innan jag började med vattenfärgen, för att vara säker att det inte blev helt fel. Det tog ganska lång tid att få de så som jag ville ha det, men till slut blev jag nöjd! Blev faktiskt bättre än vad jag trodde det skulle bli :)

Känner mig inte heeelt klart än, ska fixa de sista detaljerna nästa vecka så näst nästa lektion hoppas jag att jag kan börja på mitt andra projekt :)

Likes

Comments

Heeeeeej, idag var det en väldigt rolig lektion! Jag har äntligen börjat med mitt första projekt :)

Den ska visa frihet och vara en målning, och idag så har jag målat bakgrunden till den. Så det känns braaaaa. Jag valde vattenfärg, dels för att jag vill ha väldigt ljusa färger och för att jag inte vill ha några skarpa linjer eller konturer. Lite som Vincent van Goghs målningar (som ni kan läsa om i inlägget under).

Nästa lektion när det har torkat ska jag fortsätta att måla hade jag tänkt, så det blir spännande! Jag hoppas verkligen det blir som jag tänkt mig så jag slipper börja om från början.

Likes

Comments

I början på förra veckans lektion så fick vi se ett bildspel om konstens historia. Det var ganska intressant faktiskt! Vi skulle i alla fall välja en av de konstnärerna som visades och skriva lite om honom/henne.

Jag valde Vincenet van Gogh, han var en holländsk konstnär som levde mellan 1853-1890. Jag valde honom dels för att jag tycker hans målningar är väldigt fina och för att jag tycker om hans sätt att måla på. Han målar på ett sätt som gör att allt nästan ser ut att sitta ihop. Det är inga skarpa linjer eller konturer någonstans, vilket gör målningarna väldigt vackra och "enkla" att titta på tycker jag.

Det här var mina favorit bilder när jag kollade runt på hans målningar. Både påminner om varandra tycker jag, och jag gillar färgerna i dem båda.


Vincent van Gogh

Likes

Comments