Header

skola, friluftsliv, foto

Foto: Dennis Franzén

I onsdags kom jag hem från våran 2,5 dags tur. De första jag gjorde?
Duscha varmt, på med nya fräscha myskläder och lite parfym. De bästa som finns efter att ha sovit och varit ute i några dagar. Dofterna av nyduschat och vanilj är nästan så man blir knäsvag. Kanske bara jag, men jag älskar det😂

Nåväl, ni kanske undrar vad jag tyckte om turen? I will tell you.

Vi åkte runt 17.00 på måndags eftermiddagen till Grövelsjöfjällen. Vi kom fram och packade ner våra grejer i pulkorna. Vi skidade 4 km till Hålan som vi kallade det. På bilden ovanför ser ni platsen vi tältade på. Vi slog upp tält första natten och kröp sedan ner i sovsäckarna för en väldigt skön nattsömn. Med understället på och riktiga vintersovsäckar så frös man ingenting.. tills vi skulle klä på oss på morgonen dagen efter.

Foto: Dennis Franzén

Tisdagen stod det grävning på schemat. Vi käkade frukost, havregrynsgröt, sedan var det bara att ta tag i spaden och sonden och klättra upp på toppen. Sonden använde vi för att kolla djupet och spadarna tog vi bort lavinfarliga områden med. Efter det var det bara att börja mäta ut och gräva. Efter några timmar tog vi lunch, sen fortsatte vi gräva tills solen gick ner. Vi träffade även på fjällräddningen och fick snacka lite om hur det är att arbeta inom fjällräddningen. Ett krävande jobb men väldigt intressant arbete, och på vår utbildning får vi mycket kunskaper som kommer behövas ifall man vill arbeta inom fjällräddning😉 Vi blev iallafall klara lagom till middagen ungefär, sedan var det bara att flytta in i våra mysiga bivacker.

Okej, mysiga och mysiga. De var jättemysigt innan man somnat. Levande ljus, rätt varmt och man låg skapligt bekvämt. Men, med en klasskompis som snarkade och sedan andades väldigt läskigt vissa stunder, kalla vindar, släckta ljus och världens obekvämaste ställning och samtidigt försöka att inte spraka de som ligger bredvid en, så blev det en mindre trevlig natt😂 När jag väl somnat ordentligt vaknar jag upp av att alla säger att de fryser arslet av sig och jag, som hamnat längst ner i sovsäcken, måste ta mig ut. Vilket inte var så lätt. När vi väl fått på oss lite mer kläder börjar kroppen värmas upp och humöret börjar vända till lite mer positivt. Men skorna!? Fick gå ner för våran bivack som om jag hade på mig ett par klackskor. Inte det skönaste kan jag meddela.

Onsdagen var det bara att packa ner allt, käka frukost och sedan bege sig tillbaka till bussarna.
Under åkningen hem fick vi dock använda våra kunskaper lite extra. En i klassen slutade känna hennes tår, vilket är första graden på förfrysningsskada. Då fick vi använda oss av de vi lärt oss i lektionssalen och efter att ha värmt tårna med hud mot hud så blev det bra och vi kunde fortsätta. Under turen hade vi fått ett uppdrag att lägga stoltheten hemma, vi måste säga till om det känns fel.
Det är nämligen vanligt att många inte säger något för de känner att det inte är viktigt. Men, den lilla förvarningen att man till exempel inte känner tår eller fingrar kan rädda en från att förlora dom.
Så tänk på det nästa gång ni ska ut i kylan, säg alltid till! Även om det kanske bara är en vit fläck på kinden eller att ni börjar förlora känsel i tår/fingrar, alltid bättre med en gång för mycket än en gång för lite.

Så såg vara dagar ut och tur hade vi. Under hela onsdagen hade vi solsken och öppen himmel, även på natten hade vi helt stjärnklart. Det var otroligt vackert att se.
Vi kom hem till skolan runt lunch och hade sedan vanliga lektioner efteråt.

Foto: Wilma Berggren

Foto: Henrik Karlsson-Holmer

Foto: Henrik Karlsson-Holmer, Joda Dolmans

Foto: Axel Lijlhagen

Foto: Henrik Karlsson-Holmer

För att sammanfatta våran underbara tur så är det ett minne som kommer finnas med läänge. Det kanske kändes piss på onsdagsmorgonen när man var öm, kall och sjukt trött men nu efteråt kommer de vara något vi alla kommer att skratta åt. Man lär sig sjukt mycket av att vara ute och göra det man lär sig teoretiskt i skolbänken, praktiskt i verklig miljö också. Något vi kommer ta med oss ifall vi sover i bivack igen är att stänga igen ingångarna. Det var verkligen korsdrag i vår bivack, så nästa gång, stäng igen!

Vill ni se video från våran bivack tur så får ni hålla ut lite längre. Länk till videon kommer när den är klar, hoppas ni ser framemot att se den lika mycket som jag😉
Har ni frågor angående skola, eller kanske hur man bäst håller sig varm, är det bara att kommentera!
Svarar på allt!

Ut på tur aldrig sur, men ibland får man klaga✨ -NB16Ä

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna helg blir ju maxad.

Fredagen mötte jag upp min bästa vän Ronja och käkade lite på Basta! innan vi gick till magasinet Falun för att se vår barndoms idol live. William Spetz, mormor jag vet att du är i himlen men har du en timme?

Det var en sjuk föreställning, man grät ena sekunden och andra sekunden skratta man så man knappt fick luft. De var så overkligt att få se honom i verkligenheten, få höra hans röst och se hans starkaste karaktärer. Det var en sjuk känsla under hela kvällen.
10/10, rekommenderas starkt till er. Ta med er mormor eller mamma varför inte bästa kompisen? Jag lovar att ni får en underbar kväll!

Idag fick jag ÄNTLIGEN ett par nya älsklingar.

Dessa underbara pjäxor är äntligen mina. Nu kan jag ge mig av med mina gamla... barnpjäxor... och faktiskt ha ett par vuxenpjäxor. Inte nog med det så finns det gå läge på pjäxan! Detta gör att jag kommer kunna gå (någorlunda) normalt, och detta sitter jäkligt skönt så förhoppningsvis får jag inte ont i smalbenet efter några dagar med pjäxor på.
Kan se detta som min egna present till mig själv inför det nya jobbet.

Meeen.. ska inte ta all creed. Mamma betalade faktiskt men försökte få henne att ta emot kostanden för i alla fall pjäxorna men vi kom överens om att vi kör 50/50. Så tack mamma för sponsringen😉

Imorgon blir det bio tillsammans med sambon, fifty shades of freed. Sedan börjar skolan igen.

Måndag är vanlig dag men måndag eftermiddag drar vi till Grövelsjön och ska tälta en natt. Tisdag till onsdag kommer spenderas i en snödriva. I en bivack! Så får se om det kommer något mer inlägg, kanske blir levandebegravens😂

Nu ska jag fortsätta titta på QX galan med mamsen. Vi hörs!

Likes

Comments

skola, friluftsliv

Wow.. okej. Skulle ju försöka blogga varje dag, hur gick det?

Men nu har jag iallafall massa nya smaskiga nyheter!

11 januari började skolan igen. Första veckan, eller rättare sagt 2 dagar, hade jag inte jättemycket arbete skulle dock göra en muntlig presentation som skulle vart gjord innan lovet men blev sjuk så fick göra den då, 6 veckor senare😂 Veckan efter det började den aplina åkningen inför skildra steg 1 utbildning. Vi hade rätt chill veckor men vecka 5 började allvaret.

Skidlära steg 1.
Utbildningen skedde i Orsa Grönklitt där vi under 6 fullspäckade dagar tog in massa nya kunskaper och upplevelser. Vi pratade mycket om egenskaper hos en bra skidlärare och olika metoder att lära ut skidåkning. Hur man får barn att använda skär och rätt kraft eller rörelse i en sväng. Vi åkte väldigt mycket offpist för att bli tvingade att svänga, detta var något jag var livrädd för. Var så arg på Dic (vår ledare) när han tvingade ner mig i skogen bland ''40 000 000 stenar'' och träd.
Är nämligen en riktigt bra trädkramare..😖
Så efter ett antal trädkramar och omkull körningar så började det släppa för mig.

Provet gick bättre än vad jag trodde. Var sjukt nervös över hur det skulle se ut och om jag pluggat på rätt grejer. Vi hade två böcker som vi läste ur under veckan, det var Will-Hill-Skill och någon mer specifik skidteckning bok.

På lördagen, dagen efter provet, så visade Dic oss en liten hemlig ''backe'' i Orsa. Det var en offpist och jag var livrädd. Det blev typ liten topptur. Efter cirka 5 minuters gående med pist-skidor så kom vi fram till där det var dax att åka neråt.
OCH VET NI VAD?!

JAG SVÄNGDE.. I PUDER!
Känslan när allt släppte och jag fattade hur man behövde röra vikten och skidorna för att svänga samt för att inte drutta på näsan varje gång det kom en liten kulle. Dock så ska såklart min ena skida fara åt helt fel håll i sista backen. Åkte ner i ett typ hål och fick en björk mellan benen och satt sedan fast i ett bra tag. Dic och Wilma försökte hjälpa mig från vägen men efter en stund började Dic traska uppåt för att hjälpa mig. Precis när han nått mig så hittade jag såklart min skida och tror jag fick frågan 3 gånger om det satt kvar på pjäxan eller inte och varje gång jag svara att den satt kvar fick jag ett ''ååh jävlar''. Mitt ben låg ju inte så optimalt så såg mycket värre ut än vad det var😂 Så efter att ha kravlat upp och tagit mig över björken så åkte jag rakt ner och jävlar vad stolt jag kände mig!

Den känslan kommer alltid finnas där, att ha övertagit kontrollen på skidorna och övervunnit min rädsla att åka i offpisten! Även Dic såg hur lycklig jag var och peppade mig till att åka en gång till samma väg. Vilket jag och Wilma gjorde.

Så med ett jävla fint väder, känslan på topp och en bästa kompis att uppleva det med så kunde inte veckan avslutat bättre.

Den söndagen, även fast jag åkt skidor från 9-16 i 6 dagar i rad så vilje jag ut i backen en dag till. Men det fick vänta till tisdagen.

Tisdag och onsdag denna vecka spenderades i Idre fjäll men skidskola, skidpatrull, lift människor och skidshop. Så nu har vi fått en större inblick i vilka jobb vi kan få i Idre.
Någon dag kanske jag blir skidpatrull då det lät som roligaste jobbet😉

Något annat kul som hänt är att under steg 1 utbildningen så fick jag nytt jobb! Vecka 9, 10 och 11 kommer jag att få jobba i skidskolan i Orsa Grönklitt. Ska bli sjukt spännande och väldigt roligt!
Och efter de har jag en veckas lov innan jag och Wilma drar till Ha-fjell för praktik i skidskola i 2 veckor😂

Nu ska jag ta och göra mig iordning inför en ny hopplektion. Bjuder på lite bilder från steg 1 veckan så hörs vi nästa gång. Förhoppningsvis inte om en månad😂

Kolla in min Instagram för två korta videos från åkningen i offpisten❤

Likes

Comments

hästar, jobb

Denna dag startade väl inte jättebra.

Började med att jag packade ihop alla mina grejer inför skolan och det var på vägen upp till Älvdalen med all packning som jag fick höra något otroligt läskigt och hemskt.
Det hade skett en dykolycka på mitt jobb.
Jag vill inte gå in detaljerat på det jag vet just nu utan låter media släppa de dom känner de vill släppa när tiden är inne men som många kanske sett/hört så har det hänt en olycka i gruvan i tuna hästberg. Det känns väldigt läskigt och alla tankar går till de berörda personerna❤

Men från depp till skoj. Var ut igår på Tyffe och vilket härligt väder vi hade. Bitande kallt och solnedgång. Samt en glad och busig Tyffe. Kände inte för att träna något specifikt utan red bara ut på en mysig tur. Vi tog även en bus-galopp i snön och mina kinder blev till is, fart-tårar blandat med kyla var inte det bästa, men oj så kul vi hade😂 Han var iallafall väldigt nöjd efteråt.
Imorgon ska jag ut igen så får se vad vi hittar på, är ju så kallt ute och blåsigt så vill inte rida på ängen😖

På torsdag börjar skolan igen.. Tillbaka till plugget, stressen och några roliga timmar. Början på steg 1 utbildning för skidskolelärare kommer dra igång så nu blir det mycket skidåkning. Men något jag gruvar mig stort över är min telefon. Det är så kallt nu, speciellt där uppe så kommer knappt ha en fungerande telefon.

Så för att avrunda detta inlägg kan vi väl kommentera eran bästa mobil som tål kyla någorlunda bra. Måste hitta något som fungerar😂 Hörs!

Likes

Comments

mående

Ni vet feelingen man får och från ingenstans börjar möblera om hela sitt rum?
Det hände visst mig igår, så nu sitter jag här i mitt ommöblerade sovrum och det känns faktiskt bra. Det blev lite större och har nu äntligen ett riktigt skrivbord😂

Hur har ert år börjat? Vad har ni gjort?
Själv har jag, ja som sagt, städat.. i två dagar. Snabb man är. Och så ska jag städa igen, hos pappa innan jag ger mig av till Älvdalen igen.

För om 6 dagar börjar skolan igen. WIHO! or not.. Har sovit som en stock hela detta lovet och sover fram tills 11-12, så kommer knappast orka gå till skolan.. Men vi får se, kanske kroppen ställer in sig automatiskt på att det är skola.

Jag har hunnit tänka en hel del medan jag städat. Jag har försökt slappnat av och till och med försökt meditera men känner ändå att min hjärna snurrar i 360°. Stressar hela tiden, med vad jag än gör och kan verkligen inte koncentrera mig. Vilket gör att jag stressar ännu mer för kan jag inte koncentrera mig hemma, hur ska jag kunna koncentrera mig i skolan? Jag vet inte riktigt vad jag ska göra men känner att jag behöver skriva av mig då och då.. och nu har jag haft detta i huvudet skapligt länge, alltså inte i 2 dagar utan sedan jag typ började i älvdalen. Men det hjälpte alltid att åka hem en vända och få vila.
Men så hittade jag en liten finurlig lösning på att få skriva av/tänka ut över dagen på Facebook. Är med i en pysselgrupp och där en tjej la upp denna fantastiska idé, Year in Pixels.

De man gör är att man ritar upp denna mall. Sedan har man olika färger för olika mående och hur man känner för dagen. Man har också olika rutor där man skriver in datumet för den bästa dagen på året. Så tillexempel, första januari var en normal dag, och andra var en tråkig/stressad dag. Skulle jag tillexempel göra något skitroligt den tredje januari så kan jag även skriva in den på en av de anteckningsblock nedanför. Enkelt förklarat. Något jag även kommer försöka göra vid sidan om är att varje dag tänka ut 2 bra grejer som hänt under dagen, detta hjälper en att tänka mer på det positiva än det negativa som händer i livet. Jag hoppas att det kan hjälpa, lite grann iallafall😂

Hoppas ni också hänger med och testar denna idé och ser hur era dagar är under 1 år, nu ska jag sätta på mig lite kläder. Sprungit runt i morgonrocken hela dagen😉

Likes

Comments

mående, Video

Nu har vi sagt farväl av 2017. Firade nyåret tillsammans med sambon.

Jag vill iallafall säga tack, för ännu ett år där jag står på benen och fortfarande fungerar. 2017 var inte det bästa eller sämsta men känner att det var ett mediokert år. Jag åkte utomlands för första gången med mamma och sedan med min sambo, jag tog skoterkort, fick jobb och massa annat skoj. Men samtidigt har mitt mående inte varit på samma nivå som allt de roliga varit.

Så detta år ska jag försöka fixa till det. Det kommer ta tid, jag kommer säkert skita i massa saker och stressa sönder som vanligt ändå.

Första ''nyårslöftet'', vill inte kalla det nyårslöfte men något som jag vill göra under 2018, är att jag vill börja träna. Det sägs hjälpa ens mående och pappa har försökt få in det i min skalle ett bra tag, men jag är för lat för att börja.
Jag ska även börja spara pengar inför framtida resor, körkort och annat skoj. Sen sist men inte minst, läsa klart alla Harry Potter böckerna😂 Har ni några nyårslöften? Dela med er i kommentarerna!

För att avsluta 2017 och börja 2018 på ett lite roligt sätt har jag lite slarvigt gjort klippt ihop bilder och videos från 2017 till en hel video. Inte jättebra gjord och försöker lära mig redigeringsprogrammet så inte den bästa musiken, men kan vara kul att dela med sig av lite olika minnen från året som gått.

Hoppas ni haft en bra start på året, nu välkomnar vi 2018 med öppna armar!🌟

Likes

Comments

hästar, foto, Video

Det känns i kroppen kan jag säga😂

Den 27 december 2017, första gången jag och Tyffe åkte på träning tillsammans och oj vad bra det gick, nästan.
Började med att vi lastade på honom vid halv ett och med en hink att locka med gick han på finfint. Vi kom fram och han var först riktigt nervös men slappnade av väldigt fort. Sen ville han prata med alla hästar i stallet, såklart😉 När jag red fram på honom kändes han riktigt framåt, han kändes mycket piggare än när jag hoppar honom på ridbanan hemma. Vi rider fram på lite bommar mm i en slalom båge ungefär och han jobbar på bra hela lektionen.
Vi red lite ''dressyr hoppning'', som Sara säger, för att få hästarna lösgjorda. Och det var väldigt nyttigt för Tyffsson.
Väl i hoppningen gick han på bra, det enda negativa under passet var att han inte lyssnar på skänkeln riktigt. Spöet har han inte respekt för så när jag lägger till det samt benen så kanske han ökar två tre steg och sedan återgår till sin takt, så man får hela tiden vara på med benen. Som tur var hade jag sporrar, så han gick ju på skapligt bra ändå.

Så förutom att han inte hade en riktig bjudning och lite stum för skänkeln så gick det superbra under hoppningen. På slutet blev han trött, även jag, så satt på halsen ett tag tills Sara lyfte upp mig i sadeln😂 Men han kämpade på kanon och svettig och trött blev han❤

Sen kom lastningen.. Han total vägra. Trodde nästan han vela stanna kvar där istället för att åka hem. Jag stod i säkert en kvart innan en annan tjej i stallet kom och hjälpte mig och hon försökte säkert i en kvart till. Till sist kom Sara och tillsammans med en longerlina i baken gick han in och fick mumsa på sitt hö.

Man har väl en ponny av en anledning?💓

Idag var det mer träning för mig själv. Fick rida en ponny som heter Norrhaga Asta, kallas Asta.
Hon var tvärt om mot Tyffe, hon sprang och sprang och sprang. Tog ju aldrig slut på energi i henne.
I början hade vi lite kommunikations problem men ju mer jag tänkte på min sits och att vi skulle fram så långsamt som möjligt till hindren gick det bättre och bättre. Till sist hoppade hon jättefint.

Jag fick träna mycket på att sakta av med magen och att styra med skänklarna mer, vilket fick mig att använda tyglarna mindre och mindre. Så det är något jag ska ta med mig till ridningen på tyffe och hästarna i älvdalen.

Så efter två intensiva tränings dagar ska jag imorgon jobba och efter det, är jag förhoppningsvis ledig i några dagar och kan ta det lite lugnt. Har ju i och för sig haft sovmorgnar hela lovet men vet inte vad det är, men jag känner mig stressad hela tiden, sen sover jag också så djupt och det är inte normalt för att vara jag. Så måste göra något åt detta😓

Avslutar inlägget med en video från träningen med Tyffe, han är ju helt underbar💘

Nu ska jag ta och kika in Hööks mellandags rea då jag fick världens bästa julklapp av Tyffe och hans ägare😍 Presentkort på hööks, kan inte tacka dem nog, all den kärlek jag får från dom är helt underbar, TACK återigen ifall du läser detta!❤

Vi hörs!

Likes

Comments

Inleder inlägget med en bild på systerdottern❤
Vilken jul och äntligen är jag 17.

Hur firade ni julafton, gjorde ni något speciellt/annorlunda jämfört med den ''tradtionella'' julen? Berätta!

Gårdagen började med att jag vaknade runt 07.30 för att ett stycke Lovisa, helt själv, tagit sig ut i vardagsrummet och springer runt skrattandes😂 Sedan kastade pappa min födelsedagspresent på mig. Det var min första present, bort räknat från att jag tjuv öppnade min systers kvällen innan. Av pappsen fick jag en morgonrock, som var väldigt passande, har en morgonrock överallt förutom hos pappa. Av syrran fick jag Mouthguard, sällskaps spel där man ska göra utmaningar med en utöjningsgrej i munnen😂

Efter det gick dagen sakta framåt till att vi skulle åka till min syster på mammas sida och fira jul. Jag, mamma, pappa och min bror åkte dit och där fick vi äta julbord och titta på kalle anka innan vi öppnade julklappar. Och mina julklappar😍 Fick något jag önskat mig väldigt länge, en polaroid kamera! Tagit 2 bilder hittills, första bilden = mindre lyckad, andra bilden = Mycket bättre! Sen fick jag massa annat men inget jag orkar rabbla upp nu. Men mitt julfirande var inte slut där. Efter att vi vart klara hos syrran var det bara att åka hem igen till pappa, efter vi lämnat av mamma och brorsan hos mamma då, och fira med syster på pappas sida. Där fick Lovisa allra mest paket och själv fick jag nöja mig med 3 kuvert😂 Fick dock en bra summa pengar😉

Men inte heller var det slut där, vidare till sambon för att ta emot hans släkt. Och hjälp.. det var inte lite julklappar😰 Sittandes på en stol fick jag ta emot paket efter paket och jaa, det blev en hel del att ta hem. Men för att bara göra det lite kort så fick jag massa godis, ridkläder och annat smått och gott.
Bäst av allt.. Jag fick Harry Potter prylar av Älsklingen😍 Allra bäst, The Elder wand. Min allra första och egna trollstav❤

Något jag också vill dra upp lite snabbt bara var att på dan före doppardan blev jag bjuden på middag tillsammans med syrran + sambo med barn och pappa. Vi åt på Pinchos och det var faktiskt min första gång där! Men vilken god mat de hade. Till och med Lovisa blev helt till sig. Samt att den dagen var det första gången någonsin jag såg ett Pärlemomåln. Det var otroligt vackert och helt magiskt😍

Nog med skrivning för mig nu, delar med mig av lite bilder jag tagit och lite extra bilder på alla mina älskade Harry Potter prylar😉

God Jul och Gott Nytt År!🌟

Likes

Comments

mående

Idag slog en tanke mig. Tänk att du hamnade här, du gör något du aldrig trodde du skulle gjort när du var liten och du har snart levt i 17 år.

För mig känns 2013 som igår, och jag kommer ihåg när jag var ännu mindre och vela bli delfinskötare och veterinär. På den tiden alla i familjen bodde hemma i våran stora 5:a och jag hade sagt att
jag aldrig skulle flytta därifrån.
Där skulle jag, mamma, pappa, bror och syster för alltid att bo.
På den tiden jag kunde gå upp en trappa och knacka på för att leka med min allra bästa kompis. Då visste jag aldrig att jag skulle vara där jag är idag. Då hade jag bestämt att jag skulle gå på gymnasium i Borlänge, samma som mina syskon och jag skulle jobba med hästar/djur.

Nu sitter jag här i mammas lägenhet, på jullov 2 dagar innan min 17 födelsedag och har gått 1,5 år i Älvdalen. Blivit ''sambo'' med min pojkvän som jag varit tillsammans med i 4 år, anställd som guide på ett sånt sjukt roligt jobb och tjänar in egna pengar, har en systerdotter och en annan systerdotter påväg.

Detta kunde jag aldrig tro när jag var 8 år sittandes hemma i vår gamla lägenhet. Men lycklig är jag, så glad över vart jag är just nu.

Detta får mig ändå att känna mig rätt gammal. Jag känner mig äldre än 17, men det är något som jag tror de flesta skulle känt sig om de var i min sits😂

Men vad vill jag med detta inlägg?
Först, vill jag bara lätta lite på mina tankar men sen vill jag även få andra att stanna upp i vardagen. Fundera, vad trodde du när du var 7/8 år? Vart tror du att du skulle gjort och vart hamnade du? Är du kanske äldre än 17 tänk flera steg, när du var 15 tex, vad trodde du att du skulle göra då? och så vidare. Ta vara på tiden och ta några minuter per dag och andas bara, slappna av.
Livet har sin gång och i slutändan blir det bra ska du se❤

Med det sagt säger jag tack för att du läst och hoppas vi ses snart igen😉
Nu ska jag försöka få bort min huvudvärk så hörs vi senare!

Bjuder på bilder från 2014, översta från Göteborg resan med min bästis och understa paris💘

Likes

Comments

hästar

take a moment and LOOK AT HIM😍
Kan
man bli sötare? Älskar benställningen dock, tyffebus❤

Dagens pass på Tyffe gick otroligt bra. Finns en upp-riden 8 vid åkern som jag red på och dressyrade runt i. Tränade övergångar från trav till skritt och tillbaka, vilket visade sig bli jättefint i slutet. Tog även någon galopp och oj vilken fart han hade. Tror han lite har saknat att få springa😂 Men efter turen tog jag en liten kort sväng i skritt och vilken nöjd ponny han är, struttar runt med sina små tussar till öron och bara njuter.

Imorgon är det jobb som står på kalender, försöker samla ihop de flesta turer jag kan så man kanske får en saftig lön i januari😏

Och om 4 dagar fyller jag år! Yey, äntligen.
Men ja, som alla frågar mig när de får reda på att jag fyller år på julafton. Det är tråkigt. Känner liksom, aa.. på söndag får jag det jag önskat mig och behövliga saker, dagen kommer och BAM.. fått kanske 1/3 av de jag velat ha och behöver, sen är det 1 år tills jag kan önska mig något igen. Alla andra har iallafall 2 dagar om året de kan önska sig något!

Men jag är inte bittä, för jag fyller ändå år! 17 år kommer jag ha levt på denna jord, shit, det är mycket ändå😰

Nu ska jag inte tänka mer på detta och istället luta mig tillbaka i soffan och kolla på tv:n.
Vi hörs!💝

Trött tyffe efter dagens pass, han är ju för underbar😍

Likes

Comments