Header

Jag har valt att byta tillbaka till Blogg.se och kommer därför att lägga ner denna blogg. Jag kommer känna efter men tror Blogg.se passar mig bättre. Det känns som att bloggen blir mer personlig och jag trivdes mycket bra innan på Blogg.se. Ni kommer få följa mitt liv lite mer där, följa mig på träning och tävling.

www.josefinperssons.blogg.se 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Blev ingen bloggning som jag hade tänkt. Nu är vi i Stockholm och inte så långt kvar hem. Ska hem och äta middag innan jag ska tillbaka till Sigtuna igen. Imorgon väntar ingen stalltjänst vilket är skönt men ska ändå vara i skolan 8.00 imorgon. Morgondagen kommer nog bli tuff men det går nog att leva med efter denna dag. Mer om dagen tänker jag inte berätta. ;)

Likes

Comments

Just nu sitter jag på hotellrummet i Mölndal, precis utanför Göteborg. Så imorgon ska jag provrida en häst innan vi åker tillbaka hem. Ska bli spännande, denna häst kanske är något men det får vi se imorgon, mer berättar jag inte. ;)

Idag fick Eco gå på töm vilket jag tyckte fungerade väldigt bra. Hon har gjort en väldigt stor utveckling när det gäller tömkörningen. Hon började med att vara väldigt pigg och jag lät henne få springa av sig då jag inte kunde börja arbeta henne som hon var. Sedan när hon lugnade ner sig så var hon riktigt fin och arbetade på väldigt bra. Jag jobbade lite på volt men sedan även lite på spåret där jag samlade upp traven, sedan tog jag in henne på volt så fick hon trava på och det gick riktigt bra. Hon sänkte huvudet och började arbeta med ryggen riktigt bra.

Likes

Comments

Dagarna går verkligen i 180. Jag har inte hunnit med bloggen. Imorgon åker vi mot Göteborg så hoppas skriva några inlägg på väg ner😉

Likes

Comments

Ska försöka skriva ett inlägg imorgon. Nu måste jag fixa det sista innan jag ska gå och lägga mig. Imorgon väntas skola igen och några veckor innan nästa lov!

Blev en springtur på 5 km idag, nu jävlar ska jag igång igen✊🏻

Likes

Comments

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag började gymnasiet och flyttade hemifrån. Det har varit tufft men ett av mina bästa beslut.


Hur har ditt 2015 varit?

Helt okej. Jag avslutade Ronjas liv som tävlingshäst och hon fick bli pensionär. Eco har jag bara jobbat upp styrka och att hon ska bli stadig.

Blev du kär i år?

I en häst? Oja. Dock fick jag inte dem, bara att leta vidare.

Vilket datum från 2015 kommer du aldrig glömma?

18 april - sista tävlingen med Ronja. Sedan såklart 16 augusti - Då flyttade jag hemifrån, både jag och häst.

Vad är din största framgång 2015?

Jag tog mig in på utbildningen SRG-i som jag är otroligt stolt över, sedan över hur Eco har utvecklats som häst och individ.

Bästa köpet?

Måste vara mina PS-träns. Blev inga hästar 2015 ;)

Vad spenderade du mest pengar på?

Måste vara på Eco.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Träffade riktigt underbara människor som jag aldrig vill släppa taget om.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2015?

Den var svår. Måste vara Ett sista glas av Miriam Bryant.

Vem har du umgåtts med mest?

Måste nästan vara Nellie, Moa och Mira, sjukt goa människor.

Har du haft ett förhållande under 2015?

Nope!

Vart reste du under 2015?

Mellan Norrtälje och Sigtuna. Strömsholm reste jag också till.

Är det något du saknar år 2015 och vill ha 2016?

En riktigt fin häst till, Lite större framgångar skulle heller inte sitta fel. ;)

Vad gjorde du på din födelsedag?

Det minns jag faktiskt inte.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Det vet jag inte. Svårt att säga, kanske bättre betyg.

Vem saknade du?

Ronja <3

De bästa nya människorna du träffade?

Moa och Nellie, helt klart! Men sedan alla underbart goa människor på skolan.

Vad vill du säga till dig själv inför 2016?

Att verkligen stå upp för den jag är, våga testa nya saker trots att det går åt helvete och att verkligen satsa på både hästar och skola.

Fem favoritbilder från 2015:

Likes

Comments

Jag kan inte säga att det var bästa ridpasset på länge, men ändå inte sämsta. Efter att vi skenat en stund och bockat loss så gick det väl hyfsat. Nej, jag skojar inte. Välkommen till det riktiga livet med Eco. Jag la upp en plan under dagens ridpass. skrittade tills Eco kände sig avslappnad, då gick jag upp i trav och var hon spände och började ladda så tog jag ner henne till skritt igen. Så höll vi på tills hon var avslappnad.
Gjorde samma sak i galoppen, om hon började bocka och for iväg så gick vi ned till trav igen. Tillslut var hon riktigt trevlig att rida, gjorde en riktigt bra travökning och hon har blivit mycket rundare i galoppen. Vilan har gett resultat!

Likes

Comments

Hade en kompis som skrev om lång- och kortsiktiga mål man har under året/åren. Det gjorde så att jag började fundera.

Vad vill jag egentligen göra om ett år? Jo, jag hoppas jag gjort några starter i medelsvår. Att jag är säker och kan fortsätta med nya program.

Mitt måla 2016, vad är det? Mitt mål är detta år att Eco ska bli stadig i LA, jag tänker inte skynda. Hon är ung och har hela livet framför sig! Den nya hästen som jag fortfarande inte vet vad för häst, vi ska försöka kvala juniorprogram och gå stadigt. Tar vi inte oss dit gör vi inte det, men ett mål jag har satt och jag tänker iallafall försöka. Sedan ska jag starta distriktsmästerskap för juniorer som går i medelsvår C.

​Vad är mitt långsiktiga mål? ​Det är att kvala SM, där gäller då samma sak igen, kommer vi inte dit så gör vi inte det. Vi ska iallafall försöka kvala dit, går det år helvete så får det bli så, men jag tänker försöka. Jag vill inte sitta om tre år och tänka tillbaka och undra varför jag inte tog chansen att försöka. 
Långsiktigt med Eco är såklart att nå medelsvår, det är jag ganska säker på att hon kommer klara. 

Likes

Comments

Verkligen ledsen för mina paus, blev bara så. Nu är jag iallafall tillbaka på skolan och på tisdag börjar skolan igen. Gissa någon som inte längtar direkt. ;)

Jag och Eco är iallafall tillbaka på skolan nu och jag jobbar denna helg, trots tidig morgon så är det rätt skönt. Imorgon ska jag försöka rida Eco i ridhuset, bara lite jogg. Hon vaccinerades i torsdags så hon måste ta det lugnt, så några extra vilodagar skadar inte.

Vi fortsätter fortfarande att leta häst och samtidigt letar jag sommarjobb och ev extra jobb. Jag vill göra denna sommar till en bra sommar! Planen är att jag ska försöka tävla i sommar och utveckla mig och mina hästar, även göra resultat.

Likes

Comments

Gårdagen var det nästan fullt ös. Vi målade vår nya sadelkammaren som snart är klar. Spännande att se hur den ser ut när den är klar.

Jag som sagt vaknade för ett tag sedan, som inte var meningen men det var sååå skönt, ska snart gå ut med hundarna och sedan kolla igenom lite täcken. Tanken med Eco är att jag ska släppa henne en stund på ridbanan om allt går enligt planerna.

Likes

Comments