2020

Nytt år, nytt jag... eller? Självklart förändras vi inte under en natt men nystart är skönt. Man laddar om och får ny energi. Så är det iallafall för mig. Jag skriver listor, rensar bland anteckningar och bilder, skriver i min kalender, organiserar och rensar allt.

Något jag började med lite innan årets slut är veckomål. Förutom att jag skriver i min kalender så har jag även en anteckning som heter ”veckoplanering”. Där står det vad jag ska göra varje dag, samt att jag nyligen lade till mål för veckan. Kan vara att betala en räkning till att rensa garderoben. Känslan när man klarat av den är underbar och måndagar blir lite trevligare när man har en tom vecka att få planera. Nytt för 2020 är att jag ska börja ännu mer med min jobbkalender och aktivt skriva i den!

Veckomål i all ära, men nu tänkte jag även reflektera över mina nyårsmål. Jag väljer att kalla det mål och inte löften då jag inte vill vara så hård mot mig själv. Jag är väldigt känslig och gör verkligen saker utifrån mående, som vi ännu inte vet hur det blir under 2020. Självklart hoppas jag på att må bra ❤️

Övergripande mål

Hälsa, en livsstilsförändring ska ske. Under min period av antidepressiva gick jag upp mycket i vikt. Jag lägger ingen mer värdering i det, jag vill bara få in en bra rutin i att prova olika träningsformer tex yoga, löpning, promenader. Att variera, äta lite bättre, njuta mer av livet, skratta, ge mig själv den sömn jag behöver för att ladda om.

Rensa!! I och med flytten till större har vi verkligen upptäckt hur mycket grejer vi samlat på oss. Vi bor i en liten trea men har ändå inte plats såhär måste grejer bort. Jag vill sälja eller skänka bort mycket så det ska jag ta tag i. Tror verkligen att jag skulle trivas så mycket bättre med minimalistisk livsstil. Vi behöver inte saker i överflöd :)

Acceptera min ångest och mina sämre dagar. Jag är en ångestfylld människa, det tror jag. Men det behöver inte vara något dåligt. Jag ska istället försöka acceptera de dagar och stunder, låta mig själv gråta åt allt möjligt för att sen ta tag i mig själv igen. Krypa ner i soffan under en filt och torka mina egna tårar. Det fixar jag <3

Vardagsmål

Fortsätta trivas med att lägga mycket tid på jobbet. Att när jag kommer hem sent ändå kunna känna att jag har tid att ladda om, att jag hinner med att fixa något litet varje dag. Att jag känner att jag får ut något mer av veckorna än bara jobb, trots att jag inte hinner hitta på saker. Små ting i vardagen, ni vet :)

Utveckla min matlagning, prova nya recept. Lära mig tycka om det och njuta mer av mat även fast det är en vanlig tisdag liksom ;) Göra måltiderna viktiga och betydelsefulla.

Avslutningsvis, jag känner mig positiv till mina mål och det känns verkligen inte som att bestiga ett berg eftersom jag redan har tagit tag i en del av målen. Bara att fortsätta vägen mot att bli mitt bästa jag! ⭐️

Gillar

Kommentarer