• Instagram
  • Nouw
  • Snapchat

REPOST: TRAVEL GUIDE- ISLANDS IN THAILAND

Hej alla godbitar!! Här är en repost på en travel guide som Charlotte gjort från när vi backpackade i Thailand (bästa någonsin!!).

KOH PHI PHI

Magiskt vacker natur, stränder i överflöd och ett härligt djurliv är det som jag tycker sammanfattar Phi Phi. Vi bodde ute i en liten by och alltså inte i själva staden vilket jag har förstått är bra om man inte vill spendera sin resa utan sömn på grund av allt festande där inne. Dessutom kom vi mycket närmre naturen. Meeen att tillägga, ska ni ut och festa så välj INTE att bo utanför staden för då måste ni ta båt mitt i kolsvarta natten hem och har ni otur som oss är det gigantiska vågor (ett av få nära döden ögonblick jag har varit med om :)))).

Blue Lagoon

Alltså detta ställe... Jag ÄLSKAR att bada och speciellt när det inte finns tång. Blue Lagoon är som en gigantisk pool med bergsväggar runt omkring sig. Vattnet är klarblått och man ser ner till botten även där det är 20 meter djupt och hela bottnen är bara bara bara sand. Alltså inte ens en korall finns här. Ligga och flyta runt, simma några rundor eller hyra en båt och lägga ankare och doppa sig ibland är vad man ska göra här. Och sen kommer ni förbluffas över hur otroligt vackert det är.

Maya Bay

Ovanför själva huvudön finns det en ö där den mest populära stället för en utflykt ligger. Maya Bay är fantastiskt. Träden växer på ett speciellt sätt och det är ett naturreservat vilket gör att det är helt och håller orört. Att ligga på själva stranden är dock väldigt ovärt. Maya Bay har ganska mycket hajar (suuuuuper små så var inte rädda haha) och hur mycket andra fiskar som helst, så att snorkla här är en must do. Vi åkte hit i samband med en snorkeltur vilket är det bästa ekonomiskt och för att man inte vill stanna på en sådan turistplats hur länge som helst.

Monkey Beach

Okej detta stället är lite av ett ställe som man vill se men ändå inte. När vi var där var det så mycket turister att man knappt kunde komma fram. Men åker man hit på morgonen tror jag att det kan vara hur fint som helst, detta gäller nog alla ställen faktiskt, kommer man runt lunch kan man vara säker på att det är mycket folk. Vattnet var nog som absolut finast och klarast här och aporna var så söta. Samma som Maya Bay tror jag dock att man ska åka hit om man gör en tur runt Phi Phi eller har hyrt en egen båt. Att åka hit bara är nog ingen hitt.

Nui Bay

En av dagarna på Phi Phi var vi på Nui beach. Vi gick från vårt hotell och fick gå igenom havet och sen in i djungeln och klättra fram (inte det lättaste med hala flip-flops), sen kom vi fram till det här paradiset. Kristallklart vatten och knappt några turister. Stooooort tips. Nui Bay verkligen var min favoritstrand på Phi Phi. Åker man till Thailand får man vara beredd på mycket turister, det går knappt att hitta ett fint ställe utan en crowd. Men detta var ett sådant ställe. Det är inte så känt och det är inte så många turist-turer som går hit och därför är man ganska så ensam här. Och det är helt magiskt vackert också.

Phi Phi Diving

Detta är verkligen vad jag tycker att man måste göra om man är på Phi Phi. Har man inte dykarcertifikat så kan man göra en Discover Scuba. Undervattenslivet här är svårt att slå. Vi såg oändligt mycket fiskar, revhajar, sköldpaddor, moränor och ja allt man kan tänka sig.

KOH TAO

Koh Nang Yuan

(Mitt enda tips från Koh Tao då jag tog advanced diver licence där)

Okej detta stället... MAGISKT. Det är faktiskt en egen ö, men som tillhör Koh Tao. Jag vet att jag säger det om varje ställe men nu menar jag det verkligen: hittar ni rätt här kan det vara det vackraste stället ni har sett. Men okej, kommer ni hit runt lunch kan ni inte förvänta er kärlek vid första ögonkastet. Då är det nämligen smockat. Det är rena rama turistsafarin (dock är det ganska roligt att se de som ligger och flyter med flytvästar på en halv meters djupt vatten). OM man inte hittar till rätt ställe vill säga. Vi gjorde misstaget att hyra solstolar på stranden. Istället ska man gå till ön som ligger till höger, där finns det gömda klippor och små stränder dit varken turistmassorna eller solstolsuthyrare hittar. Det är ett paradis och så vackert att man inte kan få nog. Det här stället har också underbar snorkling och sen kan man vandra runt ön på uppbyggda gångar och trappor, vilket helt klart är en upplevelse.

Ett extra tips är att gömma vattenflaskorna ni har med er, annars måste ni lämna ifrån er dem (och tror mig en kvarts diskussion med vakterna hjälper dig inte).

Gillar

Kommentarer

erikssontowa
erikssontowa,
ser underbart ut!
nouw.com/erikssontowa
Lotta
,
Saknar </3333333
cindyDlindahl
cindyDlindahl,
Jättefina bilder, speciellt den med båten och klippan! 👌🏼✨ Får man lov att reposta?
nouw.com/cindydlindahl
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Ser så härligt ut och så bra tips att ta del ut av! 😊 <3
nouw.com/sarahlinnsliv