Förlossningsberättelse

Söndag den 21 maj. Jag gick och la mig vid tolv på natten, låg och pillade på mobilen. Hade lite ont i ryggen men inget jag tänkte något större på. Lägger ifrån mobilen vid 01 för att sova. Nu reagerar jag på att sammandragningarna gör rätt ont. Men inte så ont att jag tror något är på gång. Försöker somna, vid två tiden har jag fått andas igenom 2 värkar och säger till Victor att jag tror något är på gång. Jag har nu uppenbart värkar och måste andas igenom dom. När klockan sen blir tre ringer Victor min mamma så dom kommer och skall has mta isa. Victor hjälper sedan mig att ta på kläder och vi går ut och går i trapporna utanför. Mamma och Henrik kommer runt halv fyra och då är mina värkar så starka att jag gråter mig igenom vissa av dom. Varannan-var 3e gjorde väldigt ont. Victor ringer då in till förlossningen i Lund som säger det finns plats och vi är välkomna in.
Väskor och allt var redan packat så vi begav oss ut till bilen direkt och åkte mot Lund. Fick en dubbelvärk precis innan vi gick in på förlossningen. Väl inne på förlossningen var klockan runt fyra när undersökningen gjordes och jag var öppen 4cm och där var lite kvar på tappen. Dom ville avvakta en timme och göra en ny undersökning. Under tiden fick jag alvedon och vi gick till sällskapsrummet för att få i oss något att äta. Vi hann inte mer än komma dit innan jag fick springa på toa. För precis som med isa så spydde jag upp allt jag åt och drack. Sen gick jag bara fram och tillbaka i rummet för jag skulle banne mig inte bli hemskickad med sovdos. Värkarna blev starkare och det blev ett tryck neråt som gjorde att jag inte kunde sitta ner längre. Gick tillbaka till vårt rum och kl var väl runt 05 då. När dom kom in för kontroll blev jag inskriven direkt utan ny undersökning då jag var så påverkad utav värkarna. Ctg sattes på igen och jag fick lustgas.
Min plan var endast lustgas även denna gången. Nästa undersökning går vattnet och kl var då 08:25. Mitt tryck neråt blev värre och värre och min kropp ville krysta trots att det inte var dags än. Var helt säker på att jag skulle gå sönder, så ont gjorde det redan.
Dom satte även en elektrod på lillebrors huvud då där fanns lite bajs i fostervattnet. En barnmorska till kallades in.
Kl 09 var jag helt öppen och krystvärkarna började. Lillebror fastnade med sina axlar och hans värden påverkades så ännu mer folk kallades in. Klockan 09:42 kom han till världen. När jag får upp honom frågar jag är det verkligen en kille? Och jag får se att de är det minsann. Vår efterlängtade lillebror var äntligen här. Enligt sista mens född i vecka 40, 39+1. En perfekt liten kille på 3734g & 52cm lång. Elian Vide Jim Lundin 🖤

Gillar

Kommentarer