TO-DO-LIST

during quarantine

Just nu blir det ju att man spenderar ganska mycket tid hemma och jag förmodar att det kommer att förbli så de närmsta veckorna framöver. Eller kanske till och med närmsta månaderna? Oavsett ser ens vardag lite annorlunda ut än normalt. Jag kommer att ha en hel del tid över och framförallt spendera den mestadels hemma. Tanken på att vara en sån där person som läser ut ett flertal böcker, bakar bröd, tar långa promenader i skogen och får gjort tråkiga saker som man skjutit upp länge, är lockande men verkligheten är att jag helst av allt bara vill ligga i soffan och streckkolla serier.

MEN, är det någon gång man ska ta tag i saker så är det ju NU. När man har tid över och faktiskt spenderar den hemma. Därför har jag gjort en to-do-list för kommande veckor. Låt oss se om jag kan bocka av allt... mellan varven av streckkollande av serier och övriga rutiner, hehe.

Rensa förrådet
Vi behöver fixa iordning lite i vårt källarförråd. Vi har försökt att hålla det någorlunda ordning men det behöver ändå lite kärlek, så det känns som ett ypperligt tillfälle att göra nu.

Sälja utrensade kläder
Sedan vi började bygga vår walk in closet i höstas/vintras har jag haft högar i påsar med kläder att sälja. De har legat i sovrummet i ja, närmre 4 månader nu så det är väl på TIDEN att jag tar tag i det nu.

Rengöra alla köksskåp
Helt ärligt, hur ofta tar man ut allt i sina köksskåp och rengör hyllorna? Det händer tyvärr aldrig för min del i alla fall. Men det ska jag definitivt ta tag i nu. Ugnen behöver också en ordentligt rengöring.

Måla och fixa i ordning sovrummet
När vi flyttade in i lägisen för 2,5 år sedan målade vi sovrummet i en väldigt fint blå-grå-kalkaktig färg. En av väggarna täcks av en enorm IKEA-garderob men nu när vi har vår walk in closet har vi beslutat oss för att ta bort garderoben (thank God, den garderoben har stört mig i en evighet nu). Vi hade tänkt att behålla den tillsvidare då vi behöver måla väggen bakom som är omålad och även behöver köpa nya förvaringsmöbler som vi ska måla i samma färg, och hade tänkt att göra detta i ett svep. Då kalkfärg kan vara lite komplicerat har vi egentligen tänkt att ta in en målare som ska göra jobbet, men jag behöver både sysselsättas och en förändring. Så nu har jag kikat på lite turtorials och bestämt mig för att vi ska göra det själva. Blir det inte snyggt kan man ju bara göra om och göra rätt, haha.

Tvätta sängkläder
Täcken, kuddar, innerkuddar, madrassunderlag.... Ja ni förstår. Detta är någonting vi väldigt sällan tvättar, men som man faktiskt bör göra lite då och då. Det får bli att boka en tid i tvättstugan snarast.

Gillar

Kommentarer

ThereseMalmqvist
ThereseMalmqvist,
Wow, vilket hår! 😍
nouw.com/theresemalmqvist
Linnealiebig
Linnealiebig,
sofieliden
sofieliden,
Alltså ja, håret 😍👌
nouw.com/sofieliden
Två Månadslöner,
Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Älskar håret!! 😍
nouw.com/emmaakarlegrund