Postad i: World Tour

Läsare av blogg!

I'm back! Jag har nu varit i Nya Zeeland i 5 dagar (WHAT)

Naturen är helt fantastisk, men städerna och människorna får inte höga betyg här. Jag ville bara säga att jag lever och att jag har det bra. Det är lite knepigt att uppdatera bloggen för internetet här i NZ är det värsta jag varit med om. Just nu bor jag i Taupo på vandrarhem och stormtrivs (Wifi finns även här så nu kan jag uppdatera). Lämnar dock imorgon för Matamata!

Här är lite bilder från NZ (Och när jag badar i varma källor)

Bodde i Auckland de första 3 dagarna hos Lindas kompis- som jag även kommer bo hos från söndag tills det att jag lämnar NZ för Hawaii!

Ville skriva mer men är lite smått upptagen hela tiden med att leva livet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

5 dagar kvar här. För att hålla er uppdaterade på vad som hänt och händer;

Förra veckan var jag och Fletch jättesjuka hela veckan och kunde inte hitta på något kul alls. Han var trött, jag var trött, vi har varit på dålig humör och inte haft någon aptit. Jobbig vecka helt enkelt. Våra sjukdomar har bara blivit värre och värre och i lördags gick jag, Fletch och Lina till doktorn för att se vad det är som händer med oss.

Jag trodde jag skulle dö. Jag sov knappt något alls natten mot lördag, jag vaknde flera gånger. Ibland av att jag feberfrossade och hackade tänder, ibland av att jag var blöt för att jag svettats och ibland för att jag inte kunde andas.

På väg till doktorn känner jag nästan hur det svartnar framför ögonen, tur nog svimmar jag inte och väl där försöker jag fylla all min kontaktinfo och försöker få till det med min försäkring. Men jag har glömt bort vad jag heter, jag har glömt bort vilket år jag är född. Jag är helt väck. Efter en smygtitt på körkortet och efter att jag fyllt i allt går jag och sätter mig i väntrummet, otroligt nog behöver jag inte vänta särskilt länge (med tanke på alla som satt där).

Jag får prata med en doktor och han frågar lite frågor och gör lite tester på mig. Det visar sig att jag fått djup luftrörskatarr och bihåleinflammation. Nu äter jag antibiotika och nu (dag 3) mår jag mycket bättre! Mina lungor väser och knarrar lite fortfarande, jag har feber till och från och har nästäppa, men jämfört med hur jag mått de senaste 2 veckorna känner jag mig helt frisk!

Hoppas jag mår ännu bättre fram tills lördag när jag lämnar Australien💔

I söndags packade jag även ihop mitt rum och bor för tillfället i gästrummet. Nästa Au Pair kommer på onsdag!

"mitt" fina rum! första bilden är när det fortfarande var mitt, och andra = alla lådor och skåp uteensase, allt är städat, rent och fräsh... Kommer sakna mitt rum 💔

söndag;

Vi åkte till Watson's Bay, det stället min värdfamilj tog mig till för nio månader sedan när jag precis kommit hit. Då var de främlingar för mig. Det var kallt ute och vi hade vinterkläder.

Men nu. Nu satt jag med min andra familj. Det var varmt ute och folk spelade fotboll, barn lekte i gräset och Sydney i bakgrunden var inte främmande längre.

DÅ när jag såg höghusen på andra sidan vattnet blev jag nyfiken och fascinerad. NU såg jag Sydney tower, I mitten av Town Hall. Jag visste exakt vart allting var. Sydney var inte en främmande plats längre.

Det var iaf en liten update. Vi får se hur det blir med updates framöver. Jag har hört att Nya Zeeland inte har det bästa gratis Wifi ;)

Låttips; 

Shuffle!

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien

13 Dagar kvar! 1 vecka + 6 dagar.

Senaste veckan har varit påfrestande. Jag och Fletch har och fortfarande är jättesjuka. Vi har fått en hemsk förkylning.

Det hela började förra veckan och pågått alla dagar. På dagarna är vi helt ok, vi hostar lungorna ur oss och går på droger för att fungera som människor, men kvällarna är svårare. Fletch vaknar 2-3 timmar efter han somnat och börjar hosta tills han oftast kräks. Igår skulle Lina & James på bröllop och jag och Sophie barnvaktade. Jag ansvarade för Fletch och Sophie ansvarade för Poppy. Poppy skrek 7h non-stop och Fletch var ok fram till kl 22.30 då han hostade så mycket att jag var tvungen att bära honom till badkaret så han kunde kräka upp slemmet...

Veckan har varit fri från de flesta aktiviteter i veckan och vi har hållit oss nära hemmet pga sjuldomen. Vi gick på en skön promenad i torsdags bara för att komma ut och se mer än duplo och för att andas frisk lugt. Samtidigt som vi gick på promenaden vädrade vi huset för man kunde helt seriöst känna lukten av infektion inomhus.

Inte så kul.

Art & Play på onsdagen. Dagen innan de riktiga helvetet bröt ut.

Helgen

Lördags kände jag mig aningen bättere och åkte in till City, nu är alla souvenirer inköpta! På kvällen barnvktade jag.

Söndag idag; Levt på droger, hostmedicin och kollat på Lego the movie 2 gånger i rad.

Bilder från förra veckan;

blundar tydligen på sista bilden..aa.

Låttips;

Tommy

Chant

Zwamp

GOD NATT

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien

Inte lång tid kvar här... Som jag sagt tidigare, det är mycket känslor men jag känner ändå att det är tid. Jag har trots allt ett nytt äventyr framför mig när jag är klar här.

Mars i Australien 2017 kommer bli den regnigaste månaden i år. Fint avslut!
Jag gillar regnet dock, jag gillar att höra regndropparna på taket och att stanna hemma och måla och leka med play doh.

Lite bilder från veckan;

Onsdag! Fletch har varit sjukt peppad på att gå till en park, men eftersom måndag och tisdag är förskole-dagar fick vi vänta hela TVÅ dagar innan vi kunde gå till en park. Han var såå glad när vi kom till lekparken❤

På torsdag eftermiddag åkte vi till Wollongong (Min sista gång i Wollongong 😢 )

På fredagen lekte jag och Fletch i lekstugan och på baksidan. Han hittade en docka som han bestämt skulle ta hand om. Han var otroligt gullig mot dockan och skulle leka med henne. Hon skulle sitta i barnvagnen, gunga, gå på promenad och han skulle göra allt själv! Sedan sa jag "Nej! Nu gråter hon, du måste trösta henne, hur gör du det?" och han rusar in till lekstugan och ropar "Baby tea (nappflaska) and yummie-yummies (godis)". Han gav henne nappflaskan och lite kex och hon mådde bättre ;)
Jag utbrast sedan "Nu skriker hon!" då tog han upp henne ur barnvagnen och gav henne lite kramar och pussar. Han är en otroligt fin och omtänksam liten kille❤

Det var kul att se honom göra "mitt" jobb. Att han gjorde exakt samma sak som vi- Jag och Fletch gör. Att han observerar vad vi gör och hur man tar hand om varandra. Otroligt fin❤


HELGEN

I lördags åkte vi alla till Minnamurra rainforest utanför Wollongong. Vi kollde på naturen och vattenfall 🌳

På vägen hem blev även en viss någon väldigt åksjuk... Inte lika kul. Men med tanke på alla vackra vyer vi såg var det inte så hemskt.


Söndag

Imorse åkte vi till Nan Tien temple i Wollongong. Ett kinesiskt tempel, otrollfr fint! Vi köpte även rökelser och bad. Man tände rökelserna och gick mot en stor kittel (?). Man höll upp rökelserna mot pannan och bad sin bön i de fyra olika vädersteäcken. Otroligt fint! Sedan åkte Lina, Poppy, James och Fletch hem medan jag och Linda stannde kvar vid templet, drack te, pratade skit och gick på museum:)

Kollde även på lite utsikter på vägen hem!

Vid lunch vaknade Fletch under sin tupplur och kaskadkräktes... Han har mått konstigt hela dagen och han har haft hög feber.. :( Hoppas han är bättre imorgon :(

Det var det :)

Musiktips; Klockan åtta ~ KSMB

Eftersom detta var min sista visit i Wollongong (på en väldigt lång tid) packade jag alla mina saker :( Det var lite jobbigt :( Kommer sakna fina Wollongong 💔

Adios Wollongong-rummet 💔

Likes

Comments

Veckan som varit... Ja, den har varit som den varit. Dumt att klaga! Det har faktiskt regnat varje dag, och sommaren är över nu. Inte gör det mig något då jag ändå inte var särskilt förtjust i 48°C.

I tisdags när jag var ledig drog jag in till en av mina favoritställen i Sydney, Town Hall. Jag bara strosade runt, och tog det lugnt. Mitt i allt blev jag indragen i nån hall och skulle göra ett personlighetstest. Inte mycket imponerad... Resultatet visade att jag var deprimerad (?) vilket jag absolut inte är. Så lycklig som jag är nu här, och så tacksam jag är för allt, har jag aldrig upplevt tidigare. Spelar ingen större roll dock. Jag fick lite variation i dagen och det var ju kul.

Ett köpcemtrum jag gick igenom i Town Hall. Town hall steps om jag minns rätt.

På onsdagen var det art & play igen, alltid underhållande! På morgonen innan vi gick dit lekte vi lite med play doh, och Fletch fick beskriva hur han såg ut och så skulle jag pyssla ihop honom!

Basen på Fletch! Enligt honom har han bara 2 fingrar per hand... Slutresultatet hann jag inte fota då det var roligare att göra Fletch till en boll.

Torsdag och fredag gick så snabbt! Linda har varit här från onsdag till fredag, vilket gjorde att jag inte behövde jobba så jättemycket 😉

HELGEN

Denna helgen, oh damn!

I lördags satte jag mig på ett tåg till norra delen av Sydney, Chatswood för att vara exakt. Chatswood är som norra Sydney's Bondi Junction. De har köpcenter, massvis med affärer och butiker och framför allt.. Asiater och asiatiska affärer! De var kinesiska tidningar utanför mataffärer, kinesiska produkter och restauranger, ja. Det var som kina!

Jag gick till ett köpcenter längre in i Chatswood där jag fixade avskedsgåvor till min värdfamilj plus åt Linda, skönt att fixa det.. Men väldigt sorgligt också. :(
Jag åkte hem, lämnade presenterna på rummet och sedan tog jag tåget till Town Hall för att möta upp nya kompisar och sedan gå på Pride festival!

Vi träffades på en bar, drack lite drinkar, sedan rörde vi oss mot fesrivalen.

Det var helt otroligt att se! Hög musik, glitter, såpbubblor, färger och glädje. Alla var så glada och alla hade en fin tid.
Tyärr regnade det, men när man stod och sjöng (vrålade), hoppade och dansade höll man sig varm :)

När jag och mina vänner fått nog av trängseln och att ha dansat som puckon separerades vi. Jag och en annan drog på bar, fortsatte festen, och det kan ha varit en av de roligaste utekvällarna på länge! Vi fick två nya kompisar där som blev våra nya bästa vänner- för kvällen. Sedan tog jag tåget hem och däckade hemma kl 4 hahah.

Idag söndag stannde jag hemma, lekte lite med Fletch, tvättade kläder, städade rummet osv. Självklart regnade det idag, så det fanns inte mycket att göra :/


LÅTTIPS

Go svensk musik här

TKU

SO CLOSE

Likes

Comments

Som rubriken säger... Bara fyra helger kvar i älslade Australien och hos min fantastiska värdfamilj. De här 8 månaderna har gått något otroligt snabbt, bara flugit förbi. Men det känns också som att det varit en livstid, och snart är allt över. Om 4 veckor faktiskt.

~~~~Story time~~~~

Det är jättemycket blandade känslor. Jag ska vara ärlig nu.
Föräldrarna och jag satt och åt middag, vi började prata om den helgen jag åker då de blivit inbjudna på fest, själv kunde de inte gå för att jag (the center of universe) lämnar. De började diskutera hur vi skulle göra eftersom jag lämnar när Fletch har sin vila. Skulle jag pussa honom 'godnatt' och sedan när han vaknar är jag ute ur hans liv? Det var den bilden jag fick i huvudet, mitt i middagen. Jag tuggade maten men kunde omöjligt svälja. Det var som ett stopp i halsen.

Någonting som varit så långt bort och inte aktuellt blev helt plötsligt verkligt, och vi planerade det- Mitt adjö.
Jag tänkte inte mer på det förens senare när jag pratade med Linnea och jag kände mig nerstämd för att jag snart åker. Ett tag senare fick jag ett meddela av mamma där hon frågade hur läget va (som hon gör lite och då). Jag kände efter hur det var. Det var skitdåligt. Jag skulle lämna min nya bästa kompis som älskar mig och som jag älskar tillbaka- Fletcher. Jag skulle lämna Town Hall, Bondi Junction, Sydney, Australien! Jag skrev tillbaka "skitdåligt" och strax därefter ringer en orolig mamma upp. Jag kunde omöjligt hålla tårarna tillbaka, jag var jätteledsen. Så ledsen har jag inte varit på ett bra tag.

Men jag uppskattar den känslan ändå, att vara ledsen. Att jag har fått något så vackert som en extra familj, att jag fått nya bästa vänner och att jag fått erfara detta. Men det är otroligt jobbigt också. Efter en liten snackis med mamma kändes det mycket bättre, och jag har tänkt på mitt adjö i efterhand och känner no harsh feelings. Det är sorgligt att lämna, men det känns också rätt. Jag är klar här.

~~~~End of story time~~~~

Veckan? Jotack, det börjar bli svalt ute nu (22-28°C) och jag har haft på mig långbyxor hela veckan, det var jättekonstigt. Jag har haft på mig shorts varje dag i 2-3 månader, men nu. Nu är det snart slut på det.

I onsdags var vi på Art & Play, alltid kul, och torsdagen simmade vi. Faktiskt simmade inte jag med Fletch denna torsdag. Med tanke på att Fletch varit helgalen i poolen och både skrikit och gråtit som en galning provade vi att James skulle simma med honom. Men det var inte mycket bättre, faktiskt var han MER upprörd med James än med mig. Han skrek och grät och slog ut alla lemmar i olika riktningar, han sträckte sig efter mig som satt på en stool vid poolkanten, det var otroligt jobbigt- inte bara  för honom, men för mig också. Att se honom så upprörd, och sedan skrika mitt namn och sträcka sig efter hjälp... Kommande lektion ska vi prova James igen UTAN mig.

Art & Play, tema; Summer.
Vi målar gul sand och sedan sätter parasoll i sanden 😎

Fredag gick vi till Holdsworth och lekte, det går aldrig fel! :)

Fletch on his bike!

Ganska lugnt och fridfullt för en fredag.


HELGEN

helgen drog jag ut på lite äventyr igen. Man får passa på, jag har inte all tid i världen... :(

Fredagkvällen ösregnade det och åskade. Åskan måste slagit ner precis utanför vårat hus, det blev alldeles VITT i mitt rum, (ändå hade jag gardinen nerdragen) och ett öronskärande dån skakade om min säng. Ganska häftigt, jag absolut ÄLSKAR åska. Lördags regnade också, men ville ändå ut ur  huset. Jag gjorde mig iordning och drog sedan upp till Westfiled där jag tog en fika, planerade adjöpresenter (Ja jag är i god tid men jag känner mig själv, gör jag det inte nu kommer det sluta med en avriven pappersbit som det står "thnx" på..), sedan strosade jag bara runt i affärer och hade the time of my life. Jag gick även in på en affär som är motsvarigheten till Kjell & Company. Jag kollde på LP-skivor (japp), och hittde en Ghost LP! Självklart blev jag mycket glad och la den åt sidan medan jag sökte efter fler.
En av de anställda såg skivan och innan jag vet ordet av har vi en intensiv diskussion om Ghost, om de erorna, låtarna och albumen. 40 min står vi där, och han berättar att han sett dem i Sverige. Och sen berättar han lite om när han reste i Sverige och hur mycket han älskar mitt hemland. Det var otroligt kul! Hahah jag köpte aldrig plattan, lite knivigt att få med den till Sverige, men jag hade en fin stund så får 10/10.

Idag söndag åkte jag in till Newtown.
Min värdmamma rekommenderade det till mig och hon sa att det är "min stil". Jag litade på henne och åkte dit. Hon kunde inte ha mer rätt! Jag absolut älskade Newtown! Massvis med små udda affärer, fina byggnader och trevligt folk. Hittade även en skivbutik i Newtown som jag besökte. Dock inget Ghost där.

Newtown och skivbutiken.

Det var den veckan. Har även två extra saker jag ska skriva om, en dröm, och en upplevelse.

Min dröm;
Någon natt i mitten på veckan drömde jag att jag hade en jättestor robotspindel i min säng, i drömmen vek jag täcket på hälften och sedan började slå på täcket i hopp om att döda spindeln. Jag vaknar av ljudet att jag faktiskt sitter i min säng och slår på täcket. Jag är inte helt vaken och är fortfarande övertygad att det är en spindel i mitt täcke. Efter att ha slagit ett bra tag (Better safe than sorry) skakar jag täcket över golvet. Men det faller inte ut någon spindel. Det var bara en dröm. Jag kollar klockan som visar 03.14, jag tänker "Vad är det här för skit" och somnar om.

Och nu till min upplevelse!
Jag och Fletch satt i parken och lekte kiosk. Mitt i leken får vi en oinbjuden gäst som väljer att hoppa på mig. Jag flaxar och utför en panikdans och den lille rackaren snärtas iväg. Det var en liten huntsman som ville delta, men nej nej! Spindeln kissade även??? (någon som vet varför?).

Det var den veckan. Bra, känslosam, sval och chill.

Veckans låttips: 
(Alla shuffle play)

1. Zombie Queen ~ Ghost

2. Dumb ~ Nirvana

3. Hold on ~ Tom Waits

4. Sweet child O' mine ~ Guns n' roses

5. Hönan Agda ~ Cornelis Vreeswijk

En jäkla bra lottning!

Good night!

Likes

Comments

Postad i: World Tour

Kommer skapa en flik här ⬅⬆⬇➡ någonstans där jag kommer posta saker om min World tour. Än så länge är det några veckor innan jag åker, men alla flygbiljetter och boende är bokat och fixat (förutom i Nya Zeeland där jag ska backpacka).

För att förklara lite för min nyfikna familj hemma i Sverige hur min plan ser ut än så länge;

1 April lämnar jag Australien och åker till Nya Zeeland.

11 April lämnar jag NZ och åker till Hawaii.

16 April lämnar jag Hawaii och åker till New York men landar dagen efter.

22 April lämnar jag New York och åker till Wales där Linnea jobbar,

och till sist... Jag och Linnea åker tillsammans från Wales hem till Sverige den 26 April. Vilket gör att jag varit hemifrån exakt 307 dagar då (hahaha googlade det nu, blev nyfiken).

Mer om min resa kommer när tiden närmar sig /The crew.

Ps. idag 24 Februari har jag varit här, Down under i 8 månader!

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien

I mitten på veckan kom lill Poppy hem! Som jag skrev tidigare var det en hel del komplikationer, och med respekt för familjen kommer jag inte gå in djupare i det. Hon är frisk nu och sover hemma i sin egna lilla säng!

Fletch tar sin systers hemkomst väldigt bra! De senaste två veckorna har varit väldigt annorlunda, ingen mamma och pappa hemma, istället är Joss (jag) och grandma ansvariga. Men nu är allt 'normalt' (så normalt det kan bli) igen.

På torsdagen var det simskola igen, men det var allt annat än kul... Fletch skrek och grät genom hela lektionen, jag kan inte minnas en enda minut där han inte skrek och tjöt... Ganska påfrestande för att vara ärlig.

Pop pop!

Art & play!

Lite fashion😎

En lagom bra bild på en spindel som satt i taket i sovrummet (Ja, det är svårt att få en bra bild på en insekt 3 meter upp i luften). Storleken på den nya kompisen- Som min hand...

Förutom veckans aktiviteter har vi haft regn och otroligt mycket åska! Februari är Australien regnmånad. Det är nu de galna åskvädrena kommer. Spindelaktiviteten höjs också just i Februari har jag fått höra. Kul!....

Helgen

I lördags bestämde jag mig för att se andra sidan bron (Harbour bridge). North Sydney, ja inte min grej, inte när jag bott i Bondi och är van vid att bo i det centrala. North Syndey (även namnet på tågstationen) är ett kontorsställe, det är inte mycket turistattraktioner där. Men jag fick se en marknad, en fin park och sen gick jag på en promenad tills det att åskan och regnet kom (Vi har haft åska och regn i 4 dagar nu..). Helt plötsligt var det kväll och jag åkte till Central, hoppade på en ranglig buss till Sydenham och gick till IKEA för en god köttbullemiddag! 10/10.

Kom hem, pussade lillkillen godnatt och sedan var det filmkväll med mina värdföräldrar plus farmor. Ja, det var den dagen!
Idag söndag var det lugnt hemma, vi hade Jayjay och néynéy, plus Linas bror och hans flickvän på besök. Mormor och morfar hade lagat massvis med god mat som de tog med hit, nu har vi mat för några dagar 👍

Musiktips

Jäkla skön låt här

Samma artist, också en klassiker här

Det var lite mer än 1 år sedan han dog, han fick vara hedersgäst nr 1 på veckans musiktips!

Och för att hylla ett oslagbart band länkar jag med en Ghost-låt här

Hoppas ni haft en bra vecka, good night mates!

extrabild från idag💯

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien, Livet

Nu tänkte jag faktiskt göra något som var planen med min blogg från början. Skriva lagom personliga inlägg som andra- om de vill, kan läsa.

~Inlägget kommer handla om att spendera en längre tid utomlands~

Det är inte hemlängtan, men det är en typ av saknad. Inte av personer eller föremål oftast, men studer och tillfällen.
Några av de tillfällena jag saknar allra mest är- att vakna upp på mitt landställe en sommarmorgon, att krama mamma eller pappa, att äta frukost på altanen hemma, gå på ICA i Bålsta, att vara i scoutstugan eller gosa med katten. Men bara för att jag saknar mitt landställe betyder inte det att jag saknar Sverige, utan endast en specifik sak i Sverige. När jag säger att jag kan sakna att krama mamma/pappa betyder det inte att jag saknar dem alltid, men ett speciellt tillfälle med dem kan vara saknat. Det är väldigt svårt att förklara och det är något jag aldrig upplevt tidigare. Andra au pairer inkls Linnea har också upplevt detta.

Jag pratade med Linnea om detta, jag sa att småsakerna vi saknar kanske inte är så konstiga som de låter. Att det inte är konstigt att helt plötsligt vilja gå till ICA i Bålsta bara för att gå dit, eller sitta i scoutstugan och inte göra nåt alls. Men jämfört med vissa andra som bor och lever utomlands är vi faktiskt ensamma.

Vi har ingen vi riktigt älskar, eller älskar oss tillbaka på samma sett som våra familjer, en partner, eller ens en vän gör (längre.. Mer om det nedan). Jag personligen har aldrig varit särskilt beroende av den uppmärksamheten, men när man tvingas att vara utan det blir det påfrestande ibland.
Har man en dålig dag, vaknade på fel sida sängen, är sjuk eller generellt är på dåligt humör, finns det inte någon man riktigt kan luta sig mot och prata ut. Visst, man kan säga till sin värdfamilj att man inte har den bästa dagen, eller att man känner sig febrig och de tar över en del av jobbet eller erbjuder en kopp te. Men det där stödet man får av mamma är inte där. Det är inget man tänker på när man åker iväg. Man kan ringa en kompis eller sin syster, men det är ändå inte samma sak, den omtanken man söker befinner sig på andra sidan jorden. Men no worries! Som tur är har jag inte haft så många dåliga dagar eller känt mig nere sedan jag kom hit, men visst. Det har hänt.

Nu till en sak som är relativt ny-ish och sammankopplat till ovan!
Jag skrev att man inte har vänner att umgås och prata ut med. De vännerna (au pairer) jag lärde känna och de som kom hit när jag kom hit- har lämnat. Sexmånaderskontrakt är de vanligaste. Jag kom hit 24 Juni, och många kom hit ungefär samtidigt (efter skola), men många, om inte alla- försvann och åkte hem runt nyår. Alla de jag lärde känna och hade kontakt med är nu borta. Malin är inte här längre och det gör helgerna mycket tråkigare. Tyvärr är det inte högsäsong på au pairer nu, de flesta kommer hit till Oz vintertid (Juni/Juli).

Jag vill inte klaga, för visst, jag kan träffa nytt folk och bli aktiv i gemensamma aktiviteter igen. Men jag har ändrats, mitt jobb har ändrats (med den nyfödda tex) och mina prioriteringar ser annorlunda ut. ville jag ha vänner, NU vill jag uppleva och upptäcka, min tid är snart ute...

Det har snart gått 8 månader sedan jag kom hit, jag har nästan blivit mätt på Sydney. Det finns inget spännande att gå in på Woolies, för jag vet vart jag hittar mjölken och brödet. Det är inte spännande att åka till Town Hall längre, jag vet exakt hur jag hittar från A till  B och det är inte längre speciellt att se Bondi Beach. Självklart uppskattar-  och älskar jag alla de ovanstående sakerna, men nyfikenheten och det exotiska är borta. Jag har utan tvekan sett mer av Sydney än vad jag sett av Stockholm, vilket gett mig ett sug efter att utforska Stockholm, men också Bålsta.

Jag har ca 6 veckor kvar i Australien, det är lättnad på ett sätt, men det är mer ångest än kul. Jag kommer sakna min värdfamilj, Syndey, Bondi Junction, mitt rum, mina vanor och rutiner.. Men mest av allt kommer jag sakna Fletcher, det gör ont i mig av tanken att lämna honom.

Men som min Oz farmor sa "Du kommer väl tillbaka? Det måste du göra nu, du har ju familj här". Otroligt rörande och fint sagt❤

Med det sagt, jag mår toppen och jag är jättenöjd med vad jag gjort och åstadkommit sedan jag kom hit- vilket det kanske inte lät som-, men det finns saker som man nästan blir galen på här. En dag man jobbar när man har en förkylning från helvetet, eller att man är så jäkla svinglad för att man ska på konsert, men man kan inte riktigt dela med sig av sin lycka.
Jag ångrar ingenting, men självklart fanns det saker jag inte ens haft tanken på.

God natt! Ett nytt inlägg kommer upp imorgon- as usual!

En liten bild för att förgylla inlägget!

Likes

Comments

Ja, denna vecka har varit ett smakprov på mina framtida fullspäckade veckor!

Måndag + Tisdag = Daycare (JAG ÄR LEDIG)

Onsdag = Playgroup

Torsdag = Simskola (NYTT)

Fredag = inga planerade aktiviteter, men förmodligen drop-in playgroups.

I don't mind de planerade aktiviteterna. Faktiskt tycker jag det är ganska skönt att inte behöva tänka ut och pussla ihop dagar. Visst, vi kan sitta hemma och leka med bilar hela dagarna, men vad lär man sig av det? En tvååring utvecklar inga sociala färdigheter eller andra viktiga saker av att stanna hemma och kolla på tv eller leka med miniatyrfordon. Nej, jag tycker det är ganska skönt så som det är just nu. Det är inte heller särskilt svåra aktiviteter, allt är ju för tvååringar och det är väldigt kul att se hur Fletch utvecklas från dag till dag.

I onsdags öppnade våran playgroup art & play som haft sommarstängt sedan December. Och på torsdagen var det premiär för simskola!

Art & play! Jag har tyvärr inga bilder från simskolan, men jag vet att de finns någonstans, får leta upp!

Förutom att veckan varit fylld med aktiviteter, den har även varit het! Temperaturer som steg upp till 47°C (lördag) och här är från de andra dagarna

Temp = vänstra hörnet upp.

Och ja. Jag har döpt mina mappar till "Grejer".

Det är lite föör varmt för en svensk som mig. Det är plågsamt att vara utomhus, lite som ett straff. Det är inte värmen som plågar en, det är luftfuktigheten. Det kan lätt jämföras med en bastu där någon häller på skopor med vatten. Man blir alldeles seg och har svårt att koncentrera sig. Tänk då att ha kläder på er i fukten och pusha upp en barnvagn på 15-20kg i uppförsbacke. Ja, det är säkert jättebra träning. Men jag föredrar nog -10 framför 47°C.

Min värdmamma födde en liten flicka i måndags också! Poppy kallas hon, det har varit lite komplikationer, men stabilt just nu. Mer uppdatering om det kommer om någon vecka eller så. :)

Helgen

Denna helgen har varit händelserik- Lördagen i alla fall.

Jag vaknade (no shit), gjorde mig redo, gick upp till Westfiled för att kolla på lite shorts (inte trodde jag att det skulle behövas, men  är det förhemsk varmt ute så är det), och sedan åkte jag till Darling Harbour då jag spanat ut att Hard Rock Café ligger där. Min plan var att gå dit, sitta och kolla på live-konserter med Metallica och Guns n' roses och äta middag. MEN, istället hände detta:

Jag gick vid vattnet, där fyrverkerier brukat skjutas upp på kvällarna på Darling Harbour. Jag lyssnade på musik och försökte gå i den väldigt trafikerade skuggan för att försöka att inte svimma av värmeslag. Helt plötsligt får jag en knack på axeln, jag blir aningen sur över att bli störd i min favoritlåt. Jag tar ut mina örlurar för att hjälpa (vad jag trodde var en förvirrad asiatisk turist) en jämnårig kille (som inte alls var turist, med perfekt aussie-engleska förklarar han att han växte upp här). Det första han sa till mig var "Vad lång du är!" varpå jag ville svara "alla måste vara längre om man är 165." Men det sa jag inte (artig är man). Sedan frågar han vad jag gör och hur jag mår osv. Lite chockad svarar jag på hans frågor och fortsätter gå mot min destination. Men han ger sig inte!
Han följer efter mig, och det slutat med att jag har en lunch-kompis!? Jag är smått irriterad genom hela lunchen då min plan var att gå dit ensam och lyssna på bra musik. Men så blev det inte. Jag ville bara neka hans sällskap (och var nära på att göra det flera gånger), men jag hade redan presenterat mig som svensk och ville inte föregå med dåligt exempel för svenskar- jag är för artig för mitt eget bästa.

Han var inte alls obehaglig eller otrevlig, men jag kände bara att det var absolut inte vad jag kände för. Jag ville verkligen inte umgås med honom just då.

På väg till tågstationen för att jag skulle ta mig hem höll han ut armrna efter en kram, för jag antar att han flirtat med mig tidigare (ja who knows?) och i ren panik utbrister jag att jag har pojkvän. Jag försöker snabbt improvisera att jag har en pojkvän och att vi är jättekära och att vi ska förlova oss och grejer. Hans ansiktsuttryck ändras men låtsas se oberörd ut. Sedan en sista gång håller han ut armarna innan jag ska ner till tåget. Jag skakar på huvudet och han säger "Eh, we will get there! You don't have to tell your boyfriend". Och jag kände bara ????? nej ??????.

Jag blev bara trött på att han inte var lika artig som mig och LÄMNADE FOLK IFRED. Man bjuder inte in sig själv till främlingars lunch? Man kramar inte främlingar? Man gör inte sånt? Jag visade tydligt att jag inte var intresserad, inte ens av att prata med honom. Jaja.

Sedan kom jag hem och bokade sista biljetten, NU ÄR ALLA BILJETTER BOKADE! Skönt på ett sätt, sorgligt på ett annat. Jag kommer sakna Australien, fast inte alla kinesiska killar som våldsgästar min lunch >:---(

Idag söndag var lugn dag hemma med Fletchies kusiner :)

En låt av Kurt Cobain som aldrig skrevs klart, orginalpapper och allt! At Hard Rock Café, Sydney Australia. 😎

LÅTTIPS

Old fave här

Första låten som kommer på shuffle på spotify, BRIRNEY VIBES

Häst eller fågelsong, jag vet inte ens... Här

Förmodligen tipsat om denna tidigare, men den är för bra för att bara delas en gång. It's Bo Yo

Likes

Comments