Josefin Béen 9b

Bild
Projekt 1

Tema: drömmar
Material:gips
Teknik : skulpturering

Temat drömmar var det enklaste temat.
Jag visste precis vad jag ville göra när vi skulle börja. Jag hade sett en film på Facebook när en kille gjort en as cool ler drake. Jag ville göra något liknande och kom då på denna idé. Jag hittade tyvärr aldrig filmen igen men den va väldigt häftig.

Denna blev mitt huvudarbete som jag la mest tid och kärlek på.

I början fanns inget hönsnät så jag fick använda något liknande från slöjden. Efter det tog gipset slut så vi va tvungen att beställa nytt. Pga detta fick jag två lektioner utan att kunna göra något. Men på dom lektionerna kom jag på det med silkespapper och använda då lektionerna till att klippa sixsax. Det tog väldigt lång tid vilket jag nog räknat med.vilket jag inte räknat med att det tog minns lika långtid att klistra fast allt på kroppen. Bara pälsen tog la typ fyra lektioner. Det drog över på tiden endel och jag fick nedprioriterad andra saker som tex ansiktet.
Från början var min ide att klippa isär vita fjädrar och sätta på på vingarna så det såg ut som riktiga änglavingar. Men pga tid fick detta gå bort. Jag valde då istället att glittra vi gärna vilket inte blev så dumt heller.

Jag gillar grejen att man kan ta på det man gör i flera dimensioner. Det blir mer verkligt och roligare att både bygga och kolla på. Jag gillar att bygga saker med mina händer vilket gör att jag tycker det är roligare att skulptera och gipsa än att teckna.

Jag ville ha den ganska stor skulptur och med lera skulle den både bli väldig tung och så skulle de gått åt mycket lera. Jag valde då att använda mig av gips.

"Pälsen" fick jag inspiration av från denna bild. Jag gillade det lite annorlunda med djuret och ville göra något liknande. Jag kom då på det där med att att klippa ut "päls" av silkespapper och sätta på som lager. Det gjorde att den filmen annan dimension typ. Inte lika hård. Jag tycker bilden va cool för den va lite " out side the Box".

Största problemet under arbetsgången var det att den råkade falla på sidan och gröt en vinge. Det va jobbigt eftersom jag skulle precis börja måla den. Men det va bara att gipsa lite och vänta. Det som gjorde att den ramla var att inte fötterna e helt raka och står platt på marken. Bakbenen var svåra eftersom jag ville få den vinkeln på benen och det gjorde det svårt att få dom jämna och platta på marken. En grej som gick fel var att färgen torkade i skikt på huvudet och blev som plattor.

Färgen blå brukar oftast representera tillåtet och lugn. Många har bra accessioner till blå vilket gör att många gillar färgen blått som tex. Havet, himlen. Färgen ger oss också kopplingar till djup och stabilitet och symboliserar tillit, lojalitet, visdom, förtroende, intelligens, tro och sanning.

Det skulle varit coolt att måla med glansfärg på vissa stället för att ge den lite lyster.

Egentligen kunde jag haft denna på identitet för jag ser mig mycket i den, Ensam stark. Jag jobbar bättre ensam både fysiskt och psykiskt.
Det jag vill utrycka är styrka. Att vara stark när man står ensam, friheten.
Man kan nästan föreställa sig att den står ensam på ett berg med vind som fångar dess vingar.

Hade jag fått göra om allt skulle jag gjort huvudet annorlunda. Det förstörde figuren endel. Jag skulle gjort mer drag i ansiktet och utvecklat ögonen och nosen. Hornen skulle jag också gjort något annorlunda med tex målat dom i en annan färg eller tagit silkespapper på.
Jag skulle också målat den i en ljusare nyans av turkos. Så den matchar mer med "pälsen".
Kanske också haft mer "päls" på halsen fast kortare och även på benen. Jag skulle verkligen vilja fortsätta att utveckla densamma tex fötterna och skuggor i färgen.


Projekt 2

Tema: identitet
Material: tusch
Teknik: målning


Andra projektet skulle jag göra något med identitet. Jag tyckte det va jättesvårt att komma på något till detta tema.
För att hitta inspiration sökte jag på identitet på google. Jag kolla runt ganska länge. Fingeravtryck kom upp ganska många gånger och då fick jag idéen.
Jag använde avtrycket och skrev saker om mig i ådrorna. Allt jag skrev är saker om mig sånt som jag gillar eller inte gillar. Det är en bild om mig liksom. Min identitet. Jag personligen har inte sett någon liknande bild men kan inte tänka mig att detta är den första.

I mitten skrev jag "JAG" för detta e mig. Det är mitt fingeravtryck
. Jag avhände mig av papper och teckningen teckna. Tyckte det va bäst eftersom fetstilen bli kladdigt att måla med färg. Jag gillar också det enkla i bilden. Det skulle inte bli samma grej om jag använde färgpennor.

Skulle jag gjort om den skulle jag inte målat med blyerts först utan bara med tusch. Det blev lite kladdigt med blyertsen under. Sen så råkade jag skriva upp och ner på ett ställe så det blev en miss. Det syns dock inte så mycket men om man vet det tänker man på de. Detta skulle jag ändrat på om jag fick göra om den.

Skulle jag gjort om den och haft mer tid skulle jag förstås tagit mitt egna fingeravtryck. Men pågrund av ont om tid skulle jag nog inte hunnit. Jag tog därför ett avtryck på google. Opersonligt och inte riktigt i temat men ja. Det vet ju inte den som kollar på den att det inte är mitt. Jag skulle inte målat med blyerts heller först eftersom set syns på vissa ställen. Det skulle också varit cool att göra denna jätte stor tex på en vägg. För då skulle man inte sett vad det föreställt sömns man är en bit ifrån. Detta skulle göra den mycket mäktigare.
Största problemet med denna bild va att i slutet komma på saker att skriva. Det blev lite lama grejer ibland men även små saker man gillar är ju en del av din identitet.

Annars är jag nöjd. Man ser vad det ska föreställa (fingeravtryck). Såklart man kunnat skriva snyggare men jag har inte en så snygg handstil så ja. Det finns säkert stavfel i bilden också men jag tycker det är bra för det är en del av mig liksom. Identitet är ju att inte vara perfekt för skulle alla vara perfekta skulle alla ha samma identitet.

Projekt 3

Tema: politik
Teknik: Photoshop

Detta var nog det allra svåraste temat. Jag tänkte länge på vad jag skulle göra. Först skulle jag göra en satir teckning men det va inte så kul. Det slutade ialla fall med Photoshop. Jag tyckte det var svårt men tillslut gjorde jag något personligt. Jag tycker pengarna rinner ut händerna och att politikerna partiernas fel. Detta ska bilden representera. Jag gjorde spegelbild på vattnet vad som kanske blir bort prioriterat en "dröm".

För mig representerar den det politiska partierna. Att vi har detta vatten och spiller vi ut för mycket har vi inget vatten kvar och utan vatten är det svårt att leva. I vattnet speglar grejer som dom har ansvar för att vi ska få tex pension, skatt, sjukvård och polis.

Det att det rinner ut vattnet ska representera att vi ger mycket pengar till staten men får lite tillbaka ialla fall kan man tro de.

Jag är nöjd med resultatet. Eftersom detta är andra gången jag photoshopar känner jag mig nöjd. Vattnet i händerna blev bra tyckte jag och jag gillar speglingen i vattnet jag lyckades få till bra. Självklar kan man alltid göra den bättre men jag e nöjd för min lilla kunskap.

Jag stötte inte på något speciellt problem. Jag löste sakerna jag inte kunde eller så frågade jag läraren. Jag gillar Photoshop men temat va svårt.

Jag tyckte det var ett tråkigt tema. Kände inte det fanns så mycket att göra och jag fattade inte temat heller. Jag skulle mycket hellre gjort en " drömmar" Photoshop istället.

Det som påverkade mina arbeten mest va nog tiden. Jag tyckte det skulle varit bättre att utveckla ett eller två arbeten mer. Kändes som dom blev sämre och sämre för varje gång. Hade mycket mer att ge på drömmar temat.


Bilderna försvann från redovisningen så jag fick lägga dom efter texten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag bara skrivit på min redovisning främst skriftliga. Jag vill verkligen få högsta betyg och kör järnet nu. Eftersom jag gillade mitt första arbete mest med fantasidjuret sprang sidan iväg och jag har nästan skrivit en och en halv sida redan på bara första projektet. Men sista två projekten gjorde jag det kortare så allt som allt har jag skrivit tre sidor med några små bilder på. Jag har också börjat med den muntliga redovisningen som manus och Keynote. Det känns ganska bra, jag tycker det är skönt att vara såpass i fas som jag är. Nästa vecka ska vi först kolla på redovisningarna. Senare ska jag skriva ut mitt sista projekt och göra klart det helt. Sen resten av lektionen får jag väl fortsätta med min redovisning. Beata (läraren) ville att jag skulle göra redovisningen redan nästa veckan men jag ska få högsta betyg och måste göra redovisningen as bra. Så nu gäller det att bara köra.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med min Photoshop. Jag är typ klar. Vill bara inte lämna in den ifall jag kommer på något nytt eller vill ändra på den.
I slutet av lektionen började jag även men min skriftliga inlämning. Jag vill verkligen göra det bra för att få ett bra betyg. Siktar ju förstås mot ett A men jag får väl se. Efter redovisningen har jag ju gjort allt jag kunnat.
Under denna lektion har det gått bra. Jag har börjat lära mig Photoshop nu. Eller ja grunderna ialla fall det är ju ett skit svårt och avancerat program. Men det är kul att testa sig fram och man lära sig nya verktyg och funktioner hela tiden.
Nästa gång får jag väl fortsätta skriva och kanske lägga till något på min bild. det är ju bara en lektion kvar nu ( jobb lektioner).Jätte skönt men ändå tråkigt de blir ju kanske sista bild lektionen för alltid.

Likes

Comments

Jean Michel Basquiat föddes i Brooklyn i New York 22 december 1960. Med hans kända graffiti och neoexpressionalism var han en av det första afroamerikanska konstnärerna som blev accepterad och känd i Amerika. Hans föräldrar var ursprungligen från Haiti och han hade därför afroamerikanskt påbrå. Han hittade inspiration i den afroamerikanska kulturen.

I ung ålder flydde han hemifrån och bodde på gatorna. Där målade han vykort och annat för att klara sig. Han började som graffitikonstnären. Han och en kompis började måla grafittin på väggarna utomhus.
Jean Michael gillade Andy Warholes konst väldig mycket. Han använde den som inspirationskälla när han gjorde egna tavlor. Jean Michael försökte få kontakt med Andy men blev först avvisad. När det sedan gick sämre för Andy Warhole och Basquiat blev allt mer populär startade de ett samarbete. Efter en tid gjorde de ett verk tillsammans men efter att ha fått dålig kritik avslutades relationen. Andy Warhole dog 1987 och detta tog hårt på Jean Michael som började drogmissbruka. Endast ett år senare dog Jean Michael Basquiat av överdos endast 27 år gammal. Under Basquiats livstid blev han aldrig lika behandlad som de vita konstnärer. Hans tavlor såldes alltid för mindre pengar. Det var först efter hans död som hans tavlor steg från 5000 dollar till miljonbelopp.

Untitled (Fallen Angel)

Tavlan Fallen Angel föreställer en ängel med gloria och vingar. Ängeln är målad i starka färger mot en blå himmel med moln och andra saker runt om. Basquiat har inte namngivit tavlan, men den har blivit kallad Fallen Angel.

Kompositionen följer inga riktlinjer eller mallar. Bilden ser ut som ett barn har målat den. Basquiat målar efter sina känslor och tänker inte så mycket på proportioner mellan olika kroppsdelar.
Bilden är målad i blandteknik med akryl och oljekrita. Den är uppbyggd av komplementsfärgerna blått och gul-orange. Färgerna följer inga speciella normer. Detta gör bilden mer avslappnad men även förmedlar budskapet bra.

Jag får en uppfattning av missnöjde från bilden. Ängeln uttrycker starka negativa känslor. Vanligtvis avbildas änglar glada och gulliga och väldigt perfekta i ljusa pastellfärger. Denna ängel ser istället slarvigt målad ut i starka färger. Sättet att måla gör att man också förstår att det inte är en fridfull och harmonisk ängel. Den ser lite läskig ut. Man kan nästan tro att det är ett monster. Det är bara med vingarna och glorian som man förstår att det är en ängel. Bilden får en känsla av missnöjdhet. Ängeln kan vara skadad, kanske håller den på att dö. Korsen i ögonen uttrycker smärta. Glorian ser taggig ut, påminner om törnekransen Jesus bar vid korsfästelsen. Vertikala linjer i bilden gör att det ser ut som om ängeln är i rörelse neråt, att den faller. Det är nog detta som bidragit till att bilden fått namnet Fallen Ängel.

Missnöjet är bilden får mig att tänkande alla revolutioner i arabvärlden. Alla dessa människor med missnöje som börjat våga säga emot sin makthavare. Denna bild tycker jag skulle passa som symbol för en revolution.

Likes

Comments

Idag har jag börjat med mitt tjedje och sista projekt. Jag ska göra en Photoshop bild om politik. Det en da jag gjort idag är att börja på projektet. Nästa lektion ska jag fortsätta. Planerar att göra några droppar som droppar ner i handen.

Likes

Comments

Idag har jag bra skrivit hela lektionen. Det tar ganska lång tid att komma på saker som representerar mig. Men Jag hann precis klart med allt så nästa lektion ska jag skriva klar med tusch. Jag tror jag kommer hinna färdigt nästa lektion. Så efter det får jag komma på något nytt, jag har funderat på att teckna nästa gång. Jag har ju politik temat kvar så jag får se vad jag kommer på.

Likes

Comments

Idag har jag börjat med ett nytt tema, identitet. Det jag ska göra är att måla ett fingeravtryck av ord. Jag ska skriva saker om mig som jag gjort eller gillar. Detta ska till slut bli ett fingeravtryck. Nu går det bra för jag precis har börjat med den. Nästa lektion ska jag bara fortsätta skriva det kommer ta ett tag och jag tror jag ska skriva allt med tusch sen.

Likes

Comments

Mitt tema va drömmar. Jag har fokuserat runt fantasi.
Jag såg en video på Facebook och tyckte det va coolt med skulptering och ville göra en egen. Sen hittade jag Ellen Jewett som gjorde fantasi skulpturer av djur. Henne tog jag en del inspiration ifrån. Jag använde mig av gipsning istället för lera som jag tror hon använt sig av. Jag har fått inspiration med figurens form från nätet sen har jag hittat på det mesta som silkespapper och ögonen.
Tekniken jag använt mig av är skulptering.

Det jag vill utrycka är styrka. Att vara stark när man står ensam. friheten.

Jag blev inte så nöjd med resultatet. Jag gillar kroppen och vingarna men huvudet blev tråkigt. Jag tappa inspiration och fick ont om tid. Jag va tvungen att skynda mig och då blev det som det blev.
Jag la väldigt mycket tid på kroppen med att limpa på alla flärpar. Det blev bra för jag gillar att det blev färg skillnad och ett annat material kom med. Vingarna va först tänk att limma på vita fjädrar men detta kände jag skulle ta för lång tid så jag glittra vingarna istället.
Det enda problemet jag stötte på vad när figuren trilla och en vinge blev lös. Detta löste jag med att gipsa fast den igen så gott jag kunde.

Likes

Comments

Dagens lektion har bara gått år med att limma fast pälsen. Det tog ganska lång tid och blev både varmt och många lim trådar. Men jag gillar resultatet med att det är annat material och inte bara "platt" liksom. Jag blev nöjd med det jag fick gjort på dagens lektion.

Nästa lektion ska jag limma klart pälsen. Sedan får jag börja med vingarna, jag funderar på att klippa isär fjädrar och sätta på vingarna. Typ samma teknik som på pälsen. Sen står ju ansiktet next på tur. Jag har lite ont om tid kvar nu dock så jag får skynda mig nu.


Likes

Comments

Hej bildbloggen
Lektion 4
dagens lektion har jag gipsat fram ben och vingar, jag har även satt fast allt på djuret. Sedan målade jag den, den kanske har lite tråkig färg men jag ska sätta på silkespapper (päls) och kanske glitter ett ansikte så de kommer lösa sig. Jag har även när jag väntat klippt ut mer remsor som man kan se på bilden.
Jag blev nöjd med figuren på djuret bena blev lite ojämna så den är inte så stabil. Men jag tror det kommer bli bra i slutet.

Nästa vecka ska jag Lima på Pälsen och kanske fixa vingarna.

Likes

Comments