I torsdags fick jag vara med och uppleva en thanksgiving här i Staterna. När man firar ska man umgås med familj och vänner, äta och säga vad man är tacksam för. Man kan ju säga att vi fokuserade endast på ätandet! Jag vaknade upp klockan halv åtta av att alla stod i köket och lagade mat, och där stod dom ända tills middagstid. Vi hade en kalkon, stuffing, sötpotatis med marshmallows, potatismos, ägg, bröd, pajer i stora lass och jag gjorde för övrigt pumpapajen. Jag fick också bryta the wishbone som är ett ben i kalkonen (bilden högst upp). Det går ut på att två personer ska bryta benet i mitten och den som får den största delen får önska sig något - och jag fick den störta delen! Hur som helst så började vi äta vid halv fem och var klara vid åtta tiden. Efter det så pyntade vi julgranen och gjorde det fint vid den öppna spisen och dekorerade framsidan av huset. Så nu är det jätte juligt här omkring!

Även fast vi inte riktigt sa vad vi var tacksamma för så måste jag säga att jag är tacksam för min älskade familj och mina bästa vänner hemma i sveriga. Och jag är otroligt glad att jag har fått åka på den här resan och får uppleva en helt annan kultur och ett annat land och att jag har hamnat i en så bra värdfamilj!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments
Imorse vaknade jag vid åtta tiden och gick på en morgon promenad. När jag kom tillbaka hem gjorde jag pannkakor till frukost, jag tänkte gör amerikanska pannkakor men insåg att vi inte hade bakpulver så det blev vanliga pannkakor med ett amerikanskt pannkaksrecept. Älskar att börja min dag så, att vakna tidigt och gå ut på en promenad eller en spring runda och sen äta en god frukost. Bästa sättet att starta dagen på! Efter det gick jag till kyrkan med Caprii och vid tre tiden åkte jag hem och åt en sen lunch.
Imorgon är det måndag och en nu vecka men jag kommer bara vara i skolan två dagar för på onsdag får vi thanksgiving break. Jag ser så fram emot thanksgiving, även fast man egentligen inte gör något förutom att laga mat och sen äta maten så verkar det super kul! Vi kommer också dekorera för julafton ( Brittany har redan plockat fram julgranen) även fast det är långt kvar, tydligen är thanksgiving en förberedelse för julafton i stort sett.
Jag ska försöka ta många bilder och använda min kamera lite mer för det har jag faktiskt varit lite dålig med. Jag kan inte använda mina kamera bilder eftersom att jag inte har en dator här så jag glömmer bort att jag har den men jag ska börja använda den mer nu. Hur som helst så får ni har det bra i kalla Sverige och så höra vi av, happy thanksgiving!

Likes

Comments


I lördags var vi i Savannah för att ha den andra baby showern. Vi åkte dit fredag kväll och åkte hem lördag kväll. Den här var inte lika bra som den första för det var i princip ingen som kom. Alla som var där var en del av hela grejen och var med och planerade allt. Men dagen avslutades i alla fall väldigt bra, vi åkte med Aaron och Brittanys kompisar och deras familj (inklusive en annan utbytesstudent från Brazilien) till ett ställe och spelade lazer tag. Och det var i stort sätt allt vi gjorde i lördags innan vi åkte tillbaka hem.
I övrigt har jag inte alls gjort mycket det senaste men jag har en del att se fram emot. Om bara 10 dagar är det thanksgiving!!! Är så super exalterad, det kommer bli så kul! Och vi får också ledigt från skolan så jag är glad för det med.
Pussar och kramar

Likes

Comments

Om du skulle tipsa om 3 delstater att vara utbytesstudent i, vilka skulle det vara?

Det är ganska svårt att svara på det eftersom att jag inte riktigt har varit i så många delstater och från vad jag har sett på filmer och bilder så finns det en väldigt massa olika delstater jag skulle vilja åka till. I alla fall så väljer dom flesta utbytesstudenter inte själva vart dom ska bo utan oftast blir man placerad i en värdfamilj. Men hade jag valt själv så skulle jag tagit New York alla dagar i veckan! Det är min absoluta favoritstad i hela världen (som alla andras) och jag är en storstads tjej så jag trivs otroligt bra där. Jag hade också älskat att bli placerad i Chicago. Jag har aldrig varit där men som sagt älskar jag stora städer och från vad jag har sett på bilder och sådant så verkar det vara hur fint som helst där. Om man tänker på klimatet så är Kalifornien ett perfekt ställe, för mig i alla fall. Tänk att bo ett helt år i San Francisco eller Los Angeles med alla kändisar och all värme och sol! Men även fast det skulle vara jätte coolt att bli placerad i alla stora städer som alla känner till så är jag glad att jag blev placerad i Murfreesboro. För det mesta är det för att det är något jag absolut inte hade valt själv och för att det är så annorlunda från vad jag är van vid, och trots allt så är det ju faktiskt därför man åker, för att uppleva nya saker som man vanligtvis inte skulle få se.
Jag svarade kanske inte riktigt på din fråga men det blev ett halvbra svar i alla fall. Har ni fler frågor är det bara att fråga på!

Likes

Comments


Tänkte berätta lite mer om skolan som jag går på här. Jag har ju redan berätta om skolans "namn" eller vad man ska kalla det( Patriots) och så har jag berätta om dress codes. Men jag har inte berättat om mina skoldagar och skillnader från skolorna i Sverige.
På morgonen så åker jag med skolbussen (den på bilden ovan) som stannar utanför mitt hus vid halv åtta och det tar ca 20 minuter att åka till skolan. Alla åker dock inte med skolbussar, vissa blir körda av sina föräldrar eller nåt och andra åker dit med sina egna bilar. Men eftersom att jag inte får lov att köra bil och Brittany och Aaron jobbar så måste jag åka med bussen, vilket är awesome! I alla fall när jag är på skolan går jag till 1st period, min första lektion, som är personal finance. 1st period har vi varje dag och alla andra lektioner har vi tre gånger i veckan. Eftersom att man väljer sitt schema själv i amerikanska skolor så har man flera olika klasser, inte som i Sverige när man i stort sätt går med samma klass alla år. En annan skillnad är att vi har ett bell schedule, så en klocka ringer varje gång vi ska byta lektion och vi får sex minuter mellan lektionerna. Beroende på vilken dag det är så har jag olika lektioner men på t.ex måndagar så går jag till 1st, 2nd (culinary arts), 4th (algebra) och 6th (chemistry) period. På lunchen så sitter alla elever med sin grupp, det är i stort sätt som i en high school film. I slutet av skoldagar så åker jag med bussen hem igen.
Om man inte har blivit ut checkad av någon så får man inte lämna skolområdet under skoldagen. Inte för att man har tid till att göra det mellan lektionerna men om man skulle få för sig att göra det så skolkar man. I allmänhet så har dom mycket mer regler här än i Sverige och skolan är mer sträng här. I skolan måste man ju följa dress codes, är man bara några sekunder sen till lektionerna får man en "prick", får man mer än fyra så blir man skickad till ISS som tydligen är lösningen till alla problem. Man får inte ha mobilen framme överhuvudtaget och man får inte lämna klassrummet utan en signatur från läraren som säger att man får t.ex. gå på toa eller dricka vatten. Alla dom här reglerna är väldigt enkla att följa så jag bryr mig inte så mycket om dom, men något som jag tycker är lite galet är att allt man gör utanför skolan rapporteras till skolan. Eftersom att man representerar sin skola så måsta man uppföra sig utanför också. Om jag t.ex. skulle hamna i slagsmål någon dag utanför skolan så skulle jag få ISS i skolan dagen efter.
Nu får jag allt att låta väldigt strikt och tråkigt men så är det inte alls. Det bästa med high school är alla möjligheter man får och alla olika aktiviteter dom har, som sporter, klubbar eller skoldanser. Det är också så otroligt kul att alla elever har så mycket school spirit och verkligen gillar sin skola. Jag tror att det beror mycket på sporterna och aktiviteter dom har som inte riktigt är skol relaterade. Det allra bästa med skolan är dock pep rallys. Dom är helt galna och alla elever skriker och man blir super taggad på allt när man går på sånt. Hur som helst så har ni nu fått en liten uppdatering om skolan som jag går på här i USA och så kommer jag kanske skriva mer om det någon annan dag.

Likes

Comments
Igår gick jag på ett halloween party hos Tristan med masa från skolan. Efter skolan gick vi till Denaes hus och gjorde oss iordning och åt pizza. Vid sju tiden åkte vi till ett " rich neighborhood" för att gå på en bus eller godis runda. Var så exalterad, jag fick såå mycket godis!! I alla fall så gjorde vi det i drygt en timme och sen åkte vi hem till Tristan.
När vi kom dit åt vi mer pizza och massa godis, vi tände en bonfire och sen dansade alla. Måste säga att även fast jag älskar att dansa så vill jag inte riktigt göra det när det är så många svarta människor runtomkring... Dom är ju bra på att dansa även fast dom inte är bra om ni förstår vad jag menar. Hur som helst, vi åkte tillbaka till Denaes hus vid 12 tiden och kollade på en skräckfilm som jag specifikt bad dom att vi absolut inte skulle göra.
Vaknade för cirka två timmar sen och har ätit frukost och nu sitter vi på golvet och kollar på youtube klipp. Jag väntar på Brittany som snart kommer för att hämta mig, och så får jag se om vi kanske går på en costume competition senare ikväll. Halloween är nämligen inte över än!

Likes

Comments