I onsdags när vi var på Strömsholm så konstaterades det att Richie hade wobbler. Det kändes så fel att se honom så pigg o glad samtidigt som han inte hade varken balans eller känsel i bakbenen. Du är en sån fantastisk kämpe en riktig fighter.
Om jag säger så här så kan alla förstå hur solig balans han hade.. Ett ny fött föl har bättre balans än honom. Så min vackra häst Rich Richie fick somna in.. Det va också Richmont Parks ända hel bror. Mycket sorgligt, han är enormt saknad och kommer alltid vara. Jag tänker på honom hela tiden, han var ju min bästa vän.

Tack Caroline Stenman och Ulrika på strömsholms specialist djursjukhus häst för ett otroligt proffsigt jobb.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 309 Readers

Likes

Comments

Hej på er!
Förlåt att jag inte bloggat på länge men har haft det väldigt jobbigt både privat och med Richie.
För ca 2 veckor sedan var vi på Strömsholm första gången där vi egentligen skulle göra en hältutredning vilket vi oxå gjorde men slutade med kan veterinär praktiskt taget konstaterade wobbler..
Så idag ska vi tillbaka och då kommer den permanenta diagnosen för honom men han har alla odds emot sig som jag kan se.

Återkommer senare idag om hur det blev.

  • 250 Readers

Likes

Comments

Jahopp! Nu när Richie är på gång i tävlings form igen så har ett bra sponsor kontrakt blivit påskrivet tillsammans med ABC ställningar AB i Stockholm och lastbilen stripad och Richie är fräsch.
Så idag bär det av till Sundbyholm för tävling hans andra tävling sedan 19 april ska bli spännande.

  • 308 Readers

Likes

Comments

I tisdags 5/5 blev Richie behandlad omg nr 2, så då väntades 5 dagar skritt o i morgon får vi äntligen trava o galoppera lätt jobb i 1 vecka. Känns bra men samtidigt tråkigt att jag inte kunnat rida ordentligt på länge nu.
Men förhoppningsvis så är vi på gång snart! Richie är mer vild än tam just nu, kan han göra en låååång Bock serie i skritt vill jag knappt veta vad han kommer göra i galopp..
Ska också försöka bättra mig på att blogga för nu var det ett tag sen sist!
Min tävlings abstinens är på hög nivå så nu hoppas vi att allt går vägen med Richie.

Likes

Comments

Påsk loppis


Vår rensning
Kom till Skrillet, Vintrosa måndag annandgpåsk 6/4-15 klockan 11-15 för då har vi loppis med fokus på hästsaker. Har du andra saker att sälja så funkar det också!
Korv kommer att grillas under dagen

För dig som vill sälja
Bord kommer att finnas att hyra för en kostnad utav 75 kr
För er som vill ta med eget bord så går det bra och då blir det en kostnad utav 40 kr
Anmäl er till Johan 0705404252 eller Josefine 0707819101
Vi kommer att vara i Skrillet, Vintrosa i ridhuset.
Vägbeskrivning: Mitt emellan Vintrosa och Latorp, sväng vid skylten Eketorp 2, kör ner för backen, vid vit brevlådan sväng höger, Framme


Varmt välkomna

P.S. Under påskveckan måndag 30/3 - sönadag 5/4 har vi öppen banhoppningsträning utomhus på sandbana. Pris: 100 :- / häst.
För mer info och bokning ring Lotta Lundberg 0733-721852

Likes

Comments

Nu ni är jag snart tillbaka!
Det har gått riktigt bra på träningarna för Lotta och på tävlingarna.
Min första tävling för i år var i Eskilstuna där jag red 110cm och 120cm valde att utgå i 110cm pgr av olika skäl. I 120cm så gick det hyfsat, fick 12fel men är nöjd. I söndags var vi i rappestad där jag red lagtävling tillsammans med Holmstorps ryttarförening det var också 120cm och vi slutade på 6 fel är super nöjd, så nu satsar vi på 11/4 (wittvång,lag) 120cm o rida felfritt och 19/4 (sundbyholm, individuellt) att också rida felfritt.

Så nu känns det riktigt bra efter problemen jag har med min rygg som går väldigt upp o ner. ;)

Likes

Comments

Nu är jag äntligen på gång igen med ridningen och hästarna, känns de som iaf!
Har hoppat några gånger och det känns bra, så nu satsar vi på o tävla i Eskilstuna på lördag.
I morgon blir det att åka till Eklunda Stuteri med stall gänget och hoppa lite, sen hämtar johnny mig så ska jag sova hos honom till onsdag då snor jag hans bil! ;p

Har vart så dålig på att blogga nu ett tag men har haft lite andra prioteringar.. Förhoppningsvis blir det ändring på det snart :)

Likes

Comments

16 januari blev jag ju knockad av Cat. Kändes inte så farligt mer än att jag fick fläskläpp, skallebang, o lite yr.. Men visade sig ju att det va hjärnskakning, var hos läkaren förra veckan och fick konstaterat whiplash eller nån form av lättare whiplash. Vilket betydde ingen ridning, fick medicin och kände att jag kunde nog testa o rida, det gick bra men fick mer o mer huvudvärk, riktigt ljuskänslig och helt sjuk migrän.. Så valde att sluta med medicinen det blev bättre men har fortfarande extrem huvudvärk och nacksmärtor.


Jaja, idag va jag på läkarbesök igen, ska fortfarande ta det lugnt och inte rida så mycket. Och "träna" nacken och ta smärtstillande vid behov. Dessutom hade jag blivit sne i bröstryggen så läkarna knäckte ryggen för att ev kunna återställa det. Nästa vecka så ska jag tillbaka för kontroll igen för o kolla om nåt blivit bättre.

Richie har blivit lite riden, o han har gått kanon bra de få gångerna jag ridit!
  • 789 Readers

Likes

Comments

Nu är hästarna på rullning igen, de flesta är igång 100%.
Richie känns klockren efter vila & behandling en del träning nu så kommer det gå kanoners!
Cat o jag hade en riktig Cat fight i fredags hehe, hon skulle hoppas och så klart va de snö på ridhustaket och plusgrader ute.. Resten kan ni nästan tänka ut själva, fast!! Jag ramla inte av jag blev knockad av henne och blev till en början bara rädd, fick ont så klart men det visade sig vara en hjärnskakning kändes ju sådär när man va taggad på att komma igång med hästarna o skolan.. Men men det är smällar man får ta, då är det bättre o ta det lugnt o bli 100% bra istället för att gå i må skit i veckor eller känna av hjärnskakningen hela livet.
RICHIE HAR DESSUTOM BLIVIT KLIPPT UTAN ATT BLI DROGAD!!!!! Han va så duktig men blev lite otålig i slutet så vi strunta i benen.
Sen jag flytta till Lotta är Richie en helt annan häst, han kan äta både hösilage o morötter utan att få diarré o havre utan att få damp ryck. O dessutom att det nu gick så bra o klippa utan lugnande.. Lotta är fantastisk, tror nästan att hon har nåt hemligt språk med hästarna eller nåt!
Nu hoppar vi in i 2015 års tävlings säsong med Holmstorps ryttarförening
  • 858 Readers

Likes

Comments

Nu va det ett tag sen jag bloggade igen! Fasen får skärpa mig!

Hursomhelst så har klumpen åkt hem till Irland igen saknar honom massor! Och hästarna har fortsatt vinter vila, vet John Österdahl va i stallet för nån vecka sen och behandlade Richie och ett gäng andra hästar vilket gick kanon bra!
Nu i veckan förhoppningsvis så kommer det en ny häst till stallet som Johan ska ha. Vet inte så mycket om den förutom att det är en valack på 14år som gått svår hoppning ( om jag inte blandar ihop hästar).
Ska bli spännande!
Så skönt att hästarna har vila men saknar ändå att sitta på häst ryggen och kämpa varje kväll för att bli så bra jag kan bli! Och med de förutsättningarna jag har nu så kan de bara bli bra! 2015 kommer bli ett riktigt spännande år!


  • 923 Readers

Likes

Comments