Anledningen till att vi åkte till Ikea i fredags var för att jag ville ha lite nytt till rummet, högst upp på listan stod sminkspegel och ett bord. Mitt gamla skrivbord såg lite barnsligt ut så jag kände att det behövde förnyas lite. Vi åkte hela familjen och åt även middagen där innan vi shoppade vidare. Nu ska jag städa lite efter allt stök som har blivit i helgen när vi har satt upp allt. Jag är verkligen supernöjd!

Likes

Comments

Ni känner säkert till min kärlek för Jon Henrik, men något ni kanske inte vet om är att det här är min absoluta favoritlåt med honom. Det som är dåligt med den är att den är så kort, hade gärna önskat att den var upp till 5 minuter som de flesta andra är. Den går mycket på repeat kan jag säga! Varför jag nämner detta är för att vi har vernissage på skolan idag där vi ska saker vi har skapat som har med olika årtal att göra. Jag valde att klippa ihop en film med olika intervjuer, nyheter och dokumentärer där man berättar om hatet mot samerna både förr i tiden och nu. Självklart kunde jag inte låta bli att inte lägga in en (två) låtar med Jon Henrik, så Father's jojk avslutar min film.

Likes

Comments

Dessa koftor har jag gått och kollat på sååå länge! Jag har alltid känt att det inte är min stil så jag har inte brytt mig om att ens prova de, men igår gjorde jag det efter många om och men. Jag kände att de passade mig ändå så jag köpte den röda, senare på bussen när jag åkte hem insåg jag att jag ville ha den svarta också. Så direkt efter skolan idag skyndade jag mig till stan för att köpa den andra, tur det för det fanns endast tre stycken kvar i den färgen. Tänkte ha på mig en av dessa imorgon då jag ska göra en liten redovisning om samer. Det kommer passa superbra!

Likes

Comments

Efter rekommendationer av både folk i min närhet och på sociala medier bestämde jag mig för att kolla på Morgans mission. I det programmet får vi följa skådespelaren Morgan Alling tillsammans med en högstadieklass på en skola i Ystad, tillsammans med barnen jobbar de med frågor och övningar som gäller kränkningar och mobbning. Ett otroligt intressant program som gav mig en del frågor att fundera på. Jag rekommenderar alla som läser att ta en titt på programmet, det går att se på SVT play eller SVT 1 klockan 20:00 på måndagar.

Jag tänkte dela med mig av någonting som jag har försökt vara väldigt tyst om, även fast jag gärna ville berätta för de i min närhet. Men det är svårt, det är förnedrande att erkänna att man är utfryst. Varför skulle man vilja skylta med det? Så känner jag i alla fall. 

I skolan förra veckan var vi på forumteater tillsammans med en annan linje som håller till på skolan. För att värma upp lite körde vi övningen Heta stolen, där sägs att påstående och om man håller med om vad som sägs ska man gå och sätta sig på en annan stol. Ett av alla påståenden som kom var "att ignorera någon är inte att mobbas". Nästan alla flyttade på sig, de höll alltså med. Jag satt där tyst men i mina tankar kastades jag tillbaka till förra terminen på den skolan jag går nu. Jag kom dit via Arbetsförmedlingen och efter jullovet var det dags för mig att hamna i min riktiga klass, en klass där alla kände varandra sedan innan. Jag var den enda nya och därför var jag väldigt nervös över hur det skulle bli att skaffa vänner. Innan har jag alltid startat i en klass från början. Jag började med en ny klass i sjuan precis som många kompisar, samma sak i gymnasiet men då var alla på samma ruta. Ingen kände ingen. Men nu var jag den nya tjejen som skulle komma in i en klass där det redan fanns gemenskap och små kompisgäng. Jag tänkte att det inte skulle bli några problem, det handlade om vuxna människor och jag hade hört mycket bra om människorna som gick där.

Första var helt okej och levde upp till mina förväntningar. Vi presenterade oss och det var en person som såg till att hälsa lite extra, superbra tänkte jag för där har jag garanterat en kompis. Jag hade turen att få göra mitt första grupparbete med honom och jag tänkte att det bara kunde leda till någonting bra. Men nej, så lätt var det inte. Jag var själv ändå, ingen som satte sig bredvid och ville prata i klassrummet och ingen att sitta med på lunchen. Det resulterade i att jag till sist gav upp och slutade ta med lunch. Vissa dagar sprang jag till McDonalds och åt en cheeseburgare samtidigt som jag sprang runt i affärerna, men andra dagar gick jag till Ica och köpte godis och åkte hem istället för att gå till den sista lektionen.

Att komma in som helt ny är verkligen inte lätt, jag har alltid varit en blyg person och att jag ska gå fram till en grupp med människor och fråga om jag får göra de sällskap finns inte i min värld. Jag hoppades på att någon eller några skulle bjuda in till att vara med, men det var ingenting som hände. Från januari till juni ignorerade de mig och låtsades som att jag inte var där. Det var verkligen inte roligt att gå till skolan, direkt när klockan passerade tiden då vi slutade var jag först ut ur klassrummet för att komma bort från skolbyggnaden så fort som möjligt. Jag intalade mig själv att det var okej, men nej det är fan inte okej. Det är inte okej att en hel klass lämnar en person utanför.

Mobbning pågår överallt och hela tiden, det sker öppet och i det tysta. Glöm aldrig bort att ta hand om de i din omgivning. Ni vet inte hur mycket ett enkelt "hej" kan göra. Det är inte lätt att behålla ett leende när ditt hjärta går i tusen bitar.

Likes

Comments

Jag har länge funderat över vilken serie jag ske härnäst, innan kollade jag på Once upon a time som hade ett uppehåll. Nu har den dock börjat igen men man får vänta lite på varje avsnitt vilket jag inte har tålamod till. Så jag bestämde mig för att kolla på The Vampire Diaries som jag har hört så mycket bra om. Jag har kollat på vissa avsnitt då den serien har visats på sexan. Men att kolla på en serie utan att kolla avsnitten i ordning är inte jättekul så nu ska jag ge den ett försök. Än så länge har jag bara kommit några minuter in i första avsnittet men det verkar spännande än så länge. Jag älskar Twilight-filmerna så vampyrer känns rätt för mig! Vilken är din favoritserie?

Likes

Comments

​Igår kväll var det ju tänkt att vi skulle ha en myskväll men det blev så att vi drog vidare istället. Vi började kvällen med att äta hamburgare på Världens bar, det var svårare än det låter. Som ni säkert har hört har det hänt väldigt mycket i Norrköping den senaste tiden vilket gör mig väldigt misstänksam mot allt. Så när vi hade gått ut därifrån började folk skrika och grejer så jag blev livrädd och sprang därifrån. Vi gick istället vidare mot Brooklyn Bar där vi av en slump träffade två tjejer från min gymnasieklass, så himla roligt! Det var verkligen länge sedan så det var jättekul att träffa de igen.

Likes

Comments