Nellie 2,5 år

Nellie 2 år
I samma veva som lillasyster blev 3 månader, så blev storasyster 2,5 år. Under sommaren har det verkligen sprakat till och hennes utveckling har gått spikrakt uppåt. När Nellie fyllde 2 i april sa hon inte många ord, nu pratar hon för fulla muggar och gör sig förstådd mest hela tiden. Hon har vuxit supermycket och ser nu allt mer ut som en liten tjej och inte ett litet barn, hon drar 25 i skor och 92-98 på kläder, väger 12,5 kg och är 90 cm lång. Hon är en riktig sångfågel precis som jag var (är) när jag var liten, envis och lite trotsig men samtidigt så omhändertagande och varm. Jag är så stolt över henne ❤️


Om dagarna är hon fortfarande hemma med mig och lillasyster och det funkar bra. Det var ett tag efter sommaren som jag upplevde att hon blev uttråkad och rastlös hemma, men efter att ha umgåtts en del med andra barn sista tiden så känns det inte som att hon är så väldigt intresserad av att leka med dem än. Iallafall inte äldre barn. Hon är självständig och roar sig bra på egen hand. Det kommer säkert att ändras men då får vi diskutera en eventuell förskolestart då. Jag har ingen brådska så länge inte hon har det.

Trots att hon är relativt liten ännu så verkar hon ha förståelse för och acceptera när lillasyster måste äta eller sova, att jag inte kan hjälpa henne vid vissa tillfällen etc. Dock är det väldigt jobbigt för mig att känna att jag inte alltid kan finnas till hands för henne när jag exempelvis ammar Elise. Självklart även tvärtom, ibland behöver Nellie mig och då får Elise vänta. Att barn nummer två får skrika lite mer kan jag hålla med till fullo. Det märks iallafall att Nellie älskar sin lillasyster och slåss ännu inte särskilt om uppmärksamheten. Detta kommer antagligen att ändras ju äldre Elise blir men jag njuter av att se hur fin hon är med henne och hoppas att de ska ha fin relation till varandra, oavsett alla otaliga syskonbråk som komma skall.

Gillar

Kommentarer

sandratherese
sandratherese,
Så himla söt är hon! 😍😍nouw.com/sandratherese
josefineso
josefineso,
Åh tack! 🙈😘nouw.com/josefineso
tovelarsson
tovelarsson,
Åh, vad hon är fin 💗nouw.com/tovelarsson
josefineso
josefineso,
Tack snälla du 😘nouw.com/josefineso
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@